Det går bra nu

I morse när jag kom hem från jobbet efter en lång natt var barnen uppe så jag tänkte att jag avlastar sambon lite och ger dem frukost innan jag lägger mig. Skulle ändå steka ägg till mig själv, så att samtidigt svänga ihop en smoothie är ju lätt gjort.

Eller inte.

Egentligen börjar den här historien lite tidigare, när jag precis kommit hem och tagit av mig skorna. Säger hej till ena ungen och vänder mig om för att gå ut i köket och ser då ena katten som strategiskt och med en skamlös min placerat sig och sin rumpa på hallmattan. Välkommen hem din jävel! var det som att hon tänkte medan hon pinkade.

Sen skulle jag steka ägg och göra smoothie. Slängde ner ingredienserna i mixerkannan (vi har en såndär multimaskin som man bara byter överdel på så mixar, hackar, skivar den eller vad man nu vill) och smälte smör i stekpannan. I med äggen i pannan och drog igång maskinen efter att ha upptäckt att taklampan i köket gått sönder, mitt bröd är torrt pga ouppmärksam familj och vaniljyoghurten jag skulle ha är bara halvfull. Nå, naturell går väl bra och jag ska ändå ha bregott och ägg på mackorna så..

Då går botten ur mixerkannan och ut över den och diskbänken rinner 1,5 liter rosalila smoothie. FAN vräkte jag ur mig (SA DU FAN MAMMA??? MAN FÅR INTE SVÄRA? – Men kom och titta då så får du se vad som är FAN! Eh.. Ojdå) medan jag försökte förflytta kannan och iaf mestadelen av kladdet till diskhon. Det gick sådär kan man säga.

Själva maskinen såg ut som en såndär tårta med frosting innan man dekorerar den.

Ett öga på stekpannan visade att mina ägg inte alls ser ut som jag vill ha dem och barnen har ingen frukost, så de får äggen. Som är ”lite för peppriga”, men de åt i alla fall medan jag skopade smoothie med händerna. Försökte torka av maskinen, men insåg att det här kommer att ta hela dagen, så till sist spolade jag av fanskapet istället och började steka nya ägg.

Jag är inne i en frukostperiod av mackor med stekt ägg och då vill jag att äggen är vändstekta, men gulan ska vara nästan rinnig, inte helt fast. Det är alltså lika bra att jag gör det själv om det ska bli rätt. Andra gången jag stekte ägg idag gick gulorna sönder och när jag sen satt där och tryckte i mig mackorna för att få ett slut detta elände kom sambon upp och mumlade ”Lilla säger att det inte går så bra för dig idag”.

När jag nu vaknade 7,5 timme senare (7,5!) och provade maskinen så startade den galant. Rätt otippat faktiskt, men den bajsade smoothie. Lämnade den obevakad i köket (tänkte att man får starta den några gånger tills den är tom) och hör nån minut senare hur den startar. Tänkte att klåfingret Lilla var där och körde den och klampar ut i köket som är tomt sånär på en rykande liten hushållsassistent. Ut med kontakten och ser efteråt att den inte ens var påslagen.

Så ingen smoothie på ett tag här då kan man tänka. Den där maskinen fick vi när stora var nyfödd för snart tio år sen av hans farmor som tyckte att jag skulle göra barnmat.

Läs även andra bloggares åsikter om det går bra nu, frukost, smoothie, hushållsassistent, familj

Det här inlägget postades i Föräldraskap, personligt, Saker som (inte) funkar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.