Dagens hjälte

Det måste ändå vara Torbjörn Lundqvist som ställer upp och skjutsar Elvi till Karlstad och tillbaka för att fira jul. Fantastiskt, men tragiskt att det ska behövas. Faktiskt.

Det här inlägget postades i Äldreomsorg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens hjälte

  1. En liten tant skriver:

    I Expressen rasar debatten minsann. Lite grand måste jag nog också fråga mig varför inte barnen kan ordna så att gamla mamma kan komma till dem för julfirandet. Bra analys av grundproblemet i förra inlägget. Förstår precis att det funkar så. Jag tycker att barnen kunde vara henne behjälplig med att få ordning på vårdplanen.
    F.ö. vill jag önska dig en God Jul i den stil som du vill ha den.

  2. La Reina skriver:

    mjo, man kan tycka att de anhöriga kunde hämta mamma, men i Sverige har vi tydligen en tradition att inte ta hand om våra föräldrar. Samhället ska göra det när de inte kan själva. (men jo, jag kan ju dessutom tycka att Elvi kanske kunde flytta till ett äldreboende i Karlstad så att inte avstånden till barnen blir så stort. Hon var ju dessutom skriven i Karlstad förut, hur hamnade hon i Danderyd?)

    Anhöriga är tyvärr sällan insatta i vårdplanen. Man har ju alltid ett ankomstsamtal där anhöriga gärna får vara med, men hos oss dyker de sällan upp, vare sig på det mötet eller andra)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *