Gott uppförande lönar sig? eller inte

Min mamma sa alltid att man måste uppföra sig, man ska inte slåss och man ska aldrig vara oförskämd eller skrika. Jag har då allt som oftast blivit överkörd och bortskuffad när jag inte har blivit ignorerad de gånger jag har velat ändra på saker. Jag har misstänkt att det inte lönar sig alls att vara snäll, men även andra än min mamma har sagt såna saker.

Enligt forskare på Karlstads universitet så lönar det sig inte heller att vara snäll. Som jag anat så lönar det sig att gapa och skrika och vara allmänt oförskämd, inte för att man plockar några pluspoäng eller så, utan helt enkelt för att man ska bli tyst och dra. (mitt cyniska jag tänker att det är svårt att köra över någon som går på som en pansarvagn också och då viker man sig)

Jojo. Och där är nog förklaringen till folks dåliga bemötande i affärer/kundtjänst över lag. Tur att jag inte skulle få för mig att byta några julklappar.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Gott uppförande lönar sig? eller inte

  1. Redmosquito skriver:

    Jag vet inte jag. Jag lyckas allt med att få min vilja igenom förbluffande ofta trots att alla tror att jag är så rackarns snäll.

    Det finns många sätt att vara ”snäll” på. Och det är dessutom inte detsamma som att ha ”gott uppförande” om man nu ska vara petig…

  2. La Reina skriver:

    Du är naturligtvis undantaget som bekräftar regeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *