Fiberkablar är så ömtåliga

När jag skaffade bredband när det fortfarande var lite häftigt sådär och folk ååhhade och ahhade när de så småningom förstod att jag faktiskt inte hade ett abonnemang via telefonledningen alls så var det väldigt noga med att nätverkskabeln som var en optisk kabel inte fick komma i kläm, inte fick köras över av dammsugare och andra saker och man skulle helst lägga kabeln lite snyggt längs väggen bara.

Just den sista biten blev lite besvärlig eftersom bredbandsuttaget av någon anledning måste sitta i hallen, i mitt fall sällsynt felplacerat precis innanför dörren. Eftersom jag inte ville ha min dator stående under hatthyllan och dessutom anslöt mig till ip-telefoni så fort det gick så besod mitt hallgolv ganska snart av ett mindre kaos av sladdar. När det dessutom tillkom både en sambo och en syster med tillhörade datorer växte kaoset till ett inferno.

Jag misstänker att alla sladdar blivit överkörda av både det ena och det andra och ändå har både internet och telfon fungerat så länge ingen sladd har dragits ur.

Idag gjorde vi upptäckten att sladden som går mellan uttaget och telefonidosan, alltså rätt över hallgovlet, har en decimeterlång reva i den. Eller en väldigt tydlig spricka om man så vill, såpass tydlig att om man inspekterar den närmre så ser man att det finns flera småsladdar i den där grå sladden.

Ändå fungerar allt. Ömtålig eller inte, den där sladden klamrar sig envist fast. En gång har jag fått byta kabel, den mellan telefonidosan och min dator, den hade minsann inte minsta rispa i sig.

Det är nästan så att jag hoppas att routern tackar för sig snart så att vi har en legitim anledning att köpa en ny, en utan dammsamlarsladdar.

Andra bloggar om: ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *