Ser jag ut som en idiot?

På den nya leksaken (den bärbara heter leksaken) fick vi en massa saker installerade som tydligen inte låter sig avinstalleras hur som helst. (fråga mig inte om det, men så är det tydligen). Jag har egentligen inte så mycket att säga om det, och nu känns det som att eventuella ominstallationer får vänta till sommaren när jag kan ta bort en massa skoldokument som jag har besudlat mitt skrivbord med.

Det jag däremot har väldigt svårt att ta till mig är antivirusprogrammet. Tydligen ska vi ha Norton antivirus installerat och det får vi ingen chans att förtränga heller. När man startar datorn ploppar det upp en ruta som säger att programmen fungerar. jaha? Sen berättar den att det trådlösa nätverket som är låst (eftersom det inte är vårt till att böja med) inte är igång och i större delen av mailen jag får ser ut att handla om norton anitjävlaspamnånting. Om jag ska skicka ett mail så måste det gås igenom först och det är väl en sak, men sen måste norton berätta för mig igen att allt är okej.

Med jämna mellanrum verkar norton ploppa upp från ingenstans och berätta om  möjliga hot som skulle kunna dyka upp men som inte är akutella just här just nu (eftersom nätverkskabeln inte är inkopplad  t ex) och att allt fungerar så bra så bra och allt är så jävla underbart. Det fattas liksom bara att norton ska kvittra lite gulligt sådär och önska mig en bra dag också.

Jag hatar verkligen norton antivirus.

Ett antivirus ska hålla käften och hålla sig i bakgrunden och inte ge ett pip ifrån sig förrän det dyker upp något otrevligt. Då ska den göra vad nu antivirusprogram gör med dummingar och berätta det för att sen återgå till sin undanskymda vrå.

Norton beter sig ju som om det är något helt fantastiskt att programmen fungerar den här gången också och att datorn lyckades skicka iväg ett mail utan smitta igen. Nortonutvecklarna är säkert optimistjävlar också.

Låt mig vara.

Andra bloggar om: ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Ser jag ut som en idiot?

 1. N|. skriver:

  Nej, du behöver inte köra Norton om du inte vill.

 2. Drottningen skriver:

  N|: hahaha, vet du, jag kände nästan hur du klappade mig på huvudet lite lugnande sådär. Jag vet, på den stationära kör jag ett mycket mycket snällare antivirusprogram. Egentligen så är jag mest fascinerad över att någon faktiskt har gjort ett så otroligt störande program till att börja med.

  Å andra sidan så tycker min jobbarkompis att norton är fantastiskt eftersom det berättar huruvida saker funkar eller inte och hon känner sig trygg av det där ”de installerade programmen fungerar”. Fast hon är lite konstig också.

 3. Du måste också tänka på att programutvecklarna har haft en genomsnittlig människa i åtanke när de designade programmet.

 4. Josh skriver:

  ”Norton beter sig ju som om det är något helt fantastiskt att programmen fungerar den här gången också och att datorn lyckades skicka iväg ett mail utan smitta igen.”

  När Nortons programvaror fungerar så är det faktiskt en stor och fantastisk händelse. 😉

  (Och ja, Norton ska väck, men eftersom det fungerar än så länge och jag tror att licensen ändå går ut inom tre månader eller nåt sånt, så tänkte jag låta det härja på så länge. Om inte annat kan det vara intressant i studiesyfte – hur mycket mer irriterande kan ett köpprogram vara jämfört med ett gratis.)

 5. Drottningen skriver:

  LAJ: genomsnittlig människa? du har om möjligt ännu lägra tankar om människan än jag. jag känner mig som ett snille i sammanhanget 😉

  Josh? tre månader? wtf? ett år kunde de väl bjuda på?

 6. Peppe skriver:

  Norton suger ankb***e!
  F-Secure är betydligt bättre.
  Vad kör ni på stationära?

 7. West skriver:

  Norton är datoranvändarnas gissel. Inte nog med att Symantec är fullständiga klåpare och att deras produkter är mer irriterande än användbara, de köper upp alla mindre och bra konkurrenter (t ex Sygate och PowerQuest) och lägger helt sonika ner deras produkter. Död åt Norton!

  Vet man vad man gör (dvs man öppnar inte alla attachments i alla mail man får, eller laddar hem och kör utan urskillning alla program man hittar på internet) så behöver man inte ens ett program med resident skydd. Testa ClamWin Antivirus istället vetja, och scanna regelbundet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *