Och karusellen går runt runt runt

Det är när jag läser såna här saker som jag förstår varför expressen (eller var det den andra blaskan?) känner att de behöver ha en sparskola som ger tips som att man ska storhandla istället för att handla på 7eleven.

Den här lånementaliteten är helt främmande för mig, men man gör tydligen så i det här landet. Man har inget intresse av att betala lånen egentligen, huvudsaken är att man har roligt. Eller ja, inte vet jag. Märkligt är det.

Varför vill ni låna så jävla mycket pengar? Dessutom, jag är nog inte helt ensam om att ha växt upp senaste gången folk lånade pengar så mycket de orkade och sen sprack ballongen och det var jättesynd om alla.

Med risk för att vara fördomsfull så känner jag inte till några andra än amerikaner och svenskar som är så förtjusta i att låna pengar och som på riktigt inte verkar förstå att lånade pengar inte är ens egna. Eller snarare så att pengar har tappat sitt värde, blivit monopolpengar.
Vilket bara är ännu en anledning till varför alla betalningsanmärkningar ska synas i en kreditupplysning även i fortsättningen. Man måste faktiskt anstränga sig en hel del för att missa en räkning så många gånger att man får en anmärkning. Jag köper inte det resonemanget.
Hallå?

Säg inte att du inte hade en aning sen, inte ett pip om hur lurad du är och hur synd det är om dig.

Andra bloggar om: ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *