För det är blommorna som är problemet

Enligt Dn så har Vasa real i Stockholm valt att ha studiedag idag, eftersom det är synd om alla dem som inte får några blommor idag. Tydligen har man försökt att från skolans håll dela ut rosor till alla elever, men det blev dyrt och lite fånigt kan man tänka. En ros från skolan är knappast samma sak som en ros från någon som tycker om en.

Alltså har vissa elever fått stora buketter och kort och grejer och andra har inte fått ett endaste dugg och har därför känt sig mobbade och utstötta.

Jag förstår att det inte känns särskilt kul när andra är mer populära än en själv, särskilt inte som om det verkar som alla andra är mer populära än en själv. Som flicka minns i alla fall jag omröstningarna till årets lucia. Numera får ju alla vara lucia tydligen, men på min tid skulle en lucia röstas fram redan på lågstadiet. Trots mitt jättelånga ljusa hår så fick jag inte vara lucia en enda gång, jag har inte ens något minne av en enda röst, men märkligt nog så klarade jag mig ändå.

Det är väl fint av Vasa real att lägga en studiedag just idag, om inte annat för att elever inte ska ta emot blomsterbud och jämföra kort med varandra under skoltid, och vars ska de ha alla dessa blommor hela dagen? Men att som det verkar vara i det här fallet, stänga skolan för att vissa elever känner sig mindre populära?

Det kan komma som en överraskning för vuxnvärlden, men de som känner sig mindre poppis idag är antagligen plågsamt medvetna om sin populäritet annars också. Genom att ge ungarna ledigt idag så ser det ut som om skolan gör något åt problemen med mobbing, samtidigt som man annars kan stoppa huvudet i sanden.

Vaddå? Vi har ju lagt in en studiedag på alla hjärtans dag för att mindre populära elever inte ska må dåligt.

Jamen dåså. Då är ju problemet löst.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till För det är blommorna som är problemet

 1. Josh skriver:

  Som vanligt botar man symptom istället för sjukdom. Fast det kan väl för fan inte vara mobbning att Anna inte får någon ros och Sara får två? Sara kanske får mer stock också.

 2. Redmosquito skriver:

  Undrar just hur många dagar om året skolan måste vara stängd för att Anna ska få lika mycket stock som Sara?

  Nah, visst är det löjligt. Fast frågan är ju om de tagit en extra studiedag för att slippa alla hjärtans dag, eller om de medvetet lagt in en av årets x antal studiedagar (det finns föreskrivet hur många de ska vara) den 14 februari för att mildra något som de ser som ett problem. I det sistnämnda fallet är det faktiskt inte FULLT så löjligt tänkt.

 3. Drottningen skriver:

  Det ska vara lika för alla vet ni väl. Ingen får vara bättre/sämre än någon annan.

  För övrigt så kanske Anna lär sig något i skolan förutom att sminka sig? Och sen får hon tag på en hyvens snubbe medan Sara drar på en ”farlig” kille? Oj, skenade jag?

 4. Linda skriver:

  Ja, varför ha skola alls? mobbing är ett problem i skolan, så stäng skolan.
  Eller lär ungjävlarna veta hut. Rosor eller ej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *