Att hantera de döda

Jag känske är överkänslig eller okänslig, men jag är jävligt less på media (främst slaskonbladet och sexpressen as usual) som fullkomligen vältrar sig i Johanna Sällströms död. Man har letat fram dammiga intervjuer för att där hitta tecken på vad som komma skulle och en hel drös med kändisar har plötsligt varit hennes bästa vän och när man läser bloggar så är alla så har alla en depressionsdiagnos och allt är så hemskt och stackars Johanna och jag vet inte vad.

Samtidigt bestämmer sig tv4 för att inte visa de planerade Wallanderfilmerna i vår, men de måste berätta det i tid och otid så ingen får en möjlighet att missa hur respektfulla de är.

Alla är så respektfulla, alla vet varför och vet man inte så kan man gissa, alla är lika deprimerade.

Jag spyr.

I vanlig ordning handlar det för medias del om att sälja lösnummer och för kändisars del att synas och verka vara empatiska och känsliga och för bloggare att synas först och mest. Jag tror inte att hälften att kändisarna som uttalat sig kände henne annat än till namnet faktiskt, och jag tror att ännu färre av dagens deprimerade bloggare har ens den blekaste aning om vad en depression innebär.

Jag ser framför mig en odefinerbar massa som samlats kring det snaskiga, med gnistrande, nyfikna ögon sökandes efter detaljerna. Att prata om respekt i samma sammanhang ens är som att påstå att man bantar samtidigt som man glufsar i sig choklad och wienerbröd när ingen ser på.

Jag vet att jag hycklar och jag vet egentligen inte varför jag tar så illa upp, för det blonda bombnedslaget som dog nyligen spyddes också upp i orimliga proportioner och min enda reaktion där blev att jag inte förstod hur de orkade. Hon ägnade större delen av sitt liv till att försöka ta kål på sig själv och gärna framför kamerorna, så på något vrickat sätt blev det bara ett naturligt avslut.

I det här fallet har vi en död skådespelerska som efter vad jag förstår under sin livstid hållit hårt på sin integritet, som gjort sitt jobb i offentlighetens ljus, men som har behållit sitt privata jag för sig själv. Jag tror inte att man behöver vara något snille för att begripa att hon inte ville fläka ut sitt privata jag som död heller.

Det är inte mycket jag avskyr så mycket som människors grävande och spekulerande i andra människors tillvaro när de så uppenbart har dragit en gräns.

Jag vänder mig inte mot att nyheten som sådan rapporteras utan att man passar på att åka snålskjuts på en annan människas smärta. Lämna henne ifred nu. Låt henne vara.

Men tv4, visa era Wallanderfilmer ni. Jag skulle tro att Johanna hade gillat det mycket mer än era patetiska hundögon när de påar att ni inte tänker göra det.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

48 kommentarer till Att hantera de döda

 1. Carina skriver:

  Ja, jag fattar inte alls varför de INTE visar filmer med en bortgången skådespelerska. Brukar det inte vara tvärtom? Man gräver fram varenda liten filmsnutt med berörda människa för att på nåt sätt hedra dem och deras verk efter döden. Men inte nu…förbryllande.

 2. Linda skriver:

  Det bästa var ändå Regina Lunds fantasktiska dikt till sin döda väninna…. Jag höll på att trilla av pinn själv när jag läste den, även fast men kanske inte håller stenhårt på estetik och grammatik i ett sådant sammanhang, måste man väl ändå ha nån jäkla farstu???
  Lunarstormpoesi och tonårsflams- och det av en människa som ska ha en mycket god kontakt med sitt inre.
  Dikten var betungade dålig.

 3. West skriver:

  ”Lunarstormpoesi” var minsann en mycket träffande beskrivning 🙂

 4. Drottningen skriver:

  Linda: hahahaha, jag skrattade gott åt din kommentar om att stänga skolorna, men den här var ju klockren. =)

 5. Syster Yster skriver:

  Ja alla är vi likadana. Vi vill inte utnyttja någons namn men ändå använder jag och du, nyckel ord!
  Måste le, när jag ser Lindas kommentar om Regina L., det var ett enda hopkok av upprepningar!
  Under vilket rus då, funderar jag över!
  Men visst är det tragiskt att en ung människa dör. Visst bör det uppmärksammas, men när AB har 8 sidor om händelsen då är bortre gränsen sedan länge nådd.
  Hoppas du mår bättre. Ha en bra dag!

 6. Drottningen skriver:

  Syster Yster: jo, jag tänkte på det när jag använde nyckelorden, jag valde att göra det som motvikt till allt vältrande så att säga.

 7. Elvira skriver:

  Humf :S Ni är bara sååå patetiska! Johanna Sällström är min största idol och förebild någonsin, och hon har varit det i snart två år ;S precis nu, 19-08, var det exakt en månad sedan Johanna dog, och när jag läser ert skiit så blir jag förbannad! :S Du som skrev det första, bara för att du är et känslokallt kräk så betyder inte det att du kan smutskasta Johanna bara sådär! Tänk dig för! Smutskasta inte sveriges bästa skådespelerska någonsin! >:(

 8. Drottningen skriver:

  Elvira: Är du läskunnig? Jag måste fråga eftersom jag i ovanstående inlägg och kommentarer inte hittar någon som helst smutskastning av fröken Sällström. Dessutom så kanske DU ska tänka dig för innan du förolämpar människor och kallar dem okänsliga kräk.

 9. Elvira skriver:

  Drottningen, jag syftade inte på dig pucko! Är du helt jävla pantad?

 10. Drottningen skriver:

  Elvira: andas djupt ett par gånger nu innan du stavar dig igenom mitt svar och berätta sen exakt var jag påstår att du syftar till mig? Och när du har gjort det kan du ju fundera över ditt sätt att uttrycka dig, att kalla folk för pantad och pucko leder förr eller senare till en fet smäll gissar jag.

 11. Carina skriver:

  Elvira: Jag måste ju blanda mig i….

  Eftersom min kommentar är den första kommentaren vill jag att du specificerar (svårt ord, jag vet, men försök…) var och hur jag smutskastar fröken Sällström.

 12. Elvira skriver:

  Den person som skrev det första inlägget är ett känslokallt, deprimerat svin!xD Att ni kmr med massa fina ord nedgraderar inte mig ett dugg! Lägg av va!

 13. Elvira skriver:

  PS. Älskade lilla Drottning! Du borde ta det lite lugnt, och inte ta åt dig så mkt! Ta det lugnt nu, och bara lämna det här ifred ^^

 14. Drottningen skriver:

  Elvira: eftersom du trollar hos mig (jag har nästan saknat mitt första troll;) och dessutom kallar mig pucko så tycker jag inte alls att jag borde lämna något ifred.

  För övrigt så skulle jag inte kalla Carina för deprimerad, det var väl fröken Sällström som var va =P

 15. Elvira skriver:

  Anser du att det är lustigt att Johanna Sällström tog livet av sig?! Du kanske skrattade öppet när du läste hur förkrossad hennes familj blev? Om du tkr det är roligt så är det bara bevis på att du är känslokall :S

 16. Drottningen skriver:

  Jag tycker att du är ganska lustig om inte annat.

 17. Pingback: Enligt Min Humla » Trollmagn|.et

 18. Carina skriver:

  Elvira: ”Att ni kmr med massa fina ord nedgraderar inte mig ett dugg!”

  Nej, du har rätt. Det är inte det som nedgraderar dig. 🙂

 19. N|. skriver:

  *mohahahaha* Det verkar fan vara trollsäsong! Elvira – du är så sorgligt bränd i skallen… den där kanoten är ju helt jävla styrlös – alla indianerna har fallit!

 20. Elvira skriver:

  jag heter Elvira? 😛

 21. Elvira skriver:

  Jag är utsedd till den vackraste tjejen i hela Malmö + Ystad, jag kan göra vad jag vill 😉 Jah gissar att ni som sitter här & skriver tkr dt är skoj? Varför är jah bränd? Jag försöker bara förstå varför ni är så emot Johanna Sällström? Ni tar så illa upp? 😛 Tagga ner vaa xD Detta är ganska patetiskt, har ni små fiiinaaa barn suttit och bevakat den här skiten för att få ett svar av mig? xD Mina uttalanden kanske är det roligaste i er vardag? Kalla mig inte korkad för att jag har skoj åt det här och för att ni har en så jäävla tråkig vardag xD Ni är fan patetiska som tkr att det är så spännande att ni döör! HAHA xD Ni är så patetiskt tråkiga!

 22. Josh skriver:

  Själv försöker jag förstå hur i helvete du läser. (Antagligen som du skriver.)

  Vem har något emot Johanna Sällström?

 23. Drottningen skriver:

  Elvira: F32 från Skåne va? =P Vem är emot Sällström menar du?

 24. N|. skriver:

  Elvira. Du är ju helt fantastisk. Dels är du så bränd att du uppger att du blivit utsedd i någon skönhetstävling – vilket innebär att det blir enkelt för oss att kolla upp vem du faktiskt är. Och sen så skriver du så illa och upprepar dig så många gånger att det uppenbarligen är en bild av ekot i ditt tomma huvud.

  Vi tar det igen:

  ingen har dissat Johanna Sällström.
  ingen har roat sig på hennes eller hennes nära anhörigas bekostnad
  du är inte tillräckligt begåvad att läsa innantill
  du är ett troll

 25. N|. skriver:

  Elvira – du heter Elvira här. Eller tror du att jag heter N|.

 26. Drottningen skriver:

  N|: tänk att du höll på att missa lilla Elvira. Vilken tur att Josh länkade hit va 😉

 27. N|. skriver:

  Vi kanske kan öppna trollpark? Elvira, stina och BRB – inhägnade för besökarna att beskåda! 😀

 28. Drottningen skriver:

  jaaaa, men Elvira är ju ganska harmlös så hon får vara attraktion för barnen i så fall

 29. Elvira skriver:

  sök hjälp ^^

 30. Drottningen skriver:

  vem?

 31. Elvira skriver:

  haha, allihop x”DD Dt är skitkul att läsa allt vad ni spyr ur er x)) Nu ska jag till Lappland om ni ursäktar 😉 fLIpp, ska till Bahamas. xoxo 😀 [v]

 32. Drottningen skriver:

  vet du, jag har väldigt svårt att tolka dina X och V… Läs igen och förklara så att andra än du begriper

 33. N|. skriver:

  Elvira. Du är sannerligen det mest patetiska troll jag stött på.

 34. Elvira skriver:

  Drottningen, så skriver tonåringar xDD Börjar du bli gammal? Haha, detta e ju skitkul xD

 35. Drottningen skriver:

  Elvira: åh, det är därför jag inte förstår. På min tid skrev vi hela ord och satte dessutom bokstäverna i rätt ordning. Det var innan tillrättavisande räknades som kränkande och hämmande av personligheten.
  Om tonåringar skriver sådär, varför tror du att jag ska förstå vad du menar?

  (innan jag får någon tonåring på mig så kan jag upplysa om att jag vet att det finns tonåringar som både vet bättre än att kalla folk för pucko och kräk som inedningsreplik och som dessutom kan stava)

  Elvira, ärligt talat, vad är du ute efter egentligen? Vad menar du? Du kan ju inte ens trolla, jag tyckte du var kul ett tag, men nu är du bara larvig och trist.

 36. N|. skriver:

  Ja. Det var fan dålig kvalitet på det här trollet. Lite troll light. Det är väl med trollen som med språket, utarmas, förtunnas – blir liksom utslätat och blodlöst. Eller så spricker de nu när solen tittar fram.

  Elvira kommer för övrigt få det svårt här i livet när hon inte är kapabel till att skriva utifrån den hon ska kommunicera med. Vi tänker oss att hon ska söka ett jobb. Det innebär att hon måste skriva en ansökan. Den ansökan består av ”SMS”-lingua, smileys och ”xoxo”. Sen kommer Elvira att anklaga AF för att de inte ”gett henne nåt jobb” och ”jag har ju sökt 200 stycken, bah”.

  Vad gäller hennes introduktion i den här delen av bloggosfären så kanske vi ska föreslå henne att läsa min postning: Friheten och ropet på den digitala vargen. Å andra sidan är den ju inte 120 tecken bara…

 37. Elvira skriver:

  bara ge upp o dö, ärligt talat 😛 ni är ju pinsamma!

 38. Drottningen skriver:

  hur var det nu du skrev däruppe, ”ditt okänsliga deprimerade svin?”

  har du tränat på att trolla i lappland? ska du inte göra en stina och hota mig lite också? kan du inte göra något ovanligt och inte trollikt som att inte gömma dig bakom låtsasadresser och stå för vad du tycker istället? Eller för all del försöka med att svara på frågor som ställs till dig? Du kanske inte har märkt det, men till skillnad från dig så har i alla fall jag faktiskt försökt bemöta det du skriver.
  ärligt talat, klipp dig och skaffa dig ett jobb (börja med att gå till skolan)

 39. Elvira skriver:

  va? 😛 jag har MVG i det mesta, men jag fattar nt vad du snackar om? 😛 gå i terapi & sjukskriv dig!

 40. Drottningen skriver:

  tänka sig! Inte nog med att du är vald till den vackraste tjejen i Malmö, du är ett geni också. Och ändå begriper du inte tillräckligt för att ens hålla dig till ämnet i en diskussion?

 41. N|. skriver:

  Konstigt att vara den vackraste tjejen i Malmö och sitta i Stockholm…

 42. N|. skriver:

  Det är som jag säger: det har gått inflation i dagens betygssystem…

 43. N|. skriver:

  För att ta det från början:
  Elvira skrev: Den person som skrev det första inlägget är ett känslokallt, deprimerat svin!xD Att ni kmr med massa fina ord nedgraderar inte mig ett dugg! Lägg av va! apropå Carinas kommentar om inkonsekvensen i mediernas hantering av kändisars bortgång generellt och Johannas specifikt. Jag vet inte vilken kromosom som löpt amok men att få det till känslokallt är sannerligen ett logiskt felslut.

  Nej just ja. Man fick inte använda fina ord… ok: det hela är helt enkelt ett bevis på att Elvira är helt jävla pantad.

  Ett antal omtag gör Elvira om att kommentatorerna och Drottningen ogillar henne – för att plötsligt snurra till det fullständigt om att hon är vackraste tjejen i Malmö och Ystad. Visserligen är det ett känt faktum att det tidigare funnits en konklusion mellan skönhetsdrottning och puckostatus men numera har den börjat att förändra sig. Uppenbarligen är Elvira ett lysande undantag, ett sorts hack i beautycontest-evolutionen.

  Det blir ännu roligare – hennes pårökta Nu ska jag till Lappland om ni ursäktar 😉 fLIpp, ska till Bahamas. xoxo 😀 [v] kan användas i avskräckande syfte i hur det blir när man försöker blanda hudkräm, metaamfetamin och tuggummi.

  Men sen håller jag med – Elvira tappat lite gnistan genom att bara säga att alla är patetiska om och om igen. Trist utveckling. Antagligen horsen som sätter in. Dålig skit i ådrorna, synapserna förgiftade. Ett sorgligt slut på ett sånt ungt och dumt flickebarn.

 44. Drottningen skriver:

  N|: från malmö och bor i stockholm…. carolina gynning? 😉

 45. N|. skriver:

  Så måste det ju vara… 🙂

 46. Josh skriver:

  *asg* N|. at his best!

 47. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Inte mer nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *