Har jag blandat ihop allting nu igen?

Tydligen så tycker Leijonborg att dagens ungdomar maskar sig igenom skolan eller läser fjantiga ämnen. Jag vet inte riktigt, men i Svd kan man i alla fall läsa att han vill att det ska löna sig att läsa språk och matte när man ska söka vidare.
Jag säger ingenting om det, men något som förvånade mig var att han tycker att det ska bli obligatoriskt med godkänt betyg i matte, engelska och svenska för att över huvud taget komma in på högskolan.

Vänta nu, backa bandet. När jag gick ut gymnasiet så är jag nästan säker på att man om man skulle söka vidare skulle ha något som kallades allmän behörighet. Det innebar att man i princip skulle ha gått en treårig linje och ha läst kärnämnena och naturligtvis ha betyg i dem också. Tog man bort det? När hände det i så fall och vad krävs det egentligen för att komma in på högskolan?

Man kan tycka att jag borde veta det eftersom jag pluggar nu, men jag har ingen aning. Jag visste ju när jag kastade in min ansökan att jag hade allmän behörighet och kollade bara upp den särskilda. Eller inte. Är högskolan också en lekstuga numera?

Jag blir alldeles förvirrad av såna här galenskaper.

Tack för det i så fall, Göran. Du måste vara bra nöjd med dig själv när du fostrat en generation som inte kan någonting och som dessutom struntar i det.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Har jag blandat ihop allting nu igen?

 1. Mickey J Barczyk skriver:

  Ibland räcker det med matematik och svenska som bas så kommer du in. Högskolorna är desperata och du kan även komma in på kurser/programmet där du inte är behörig genom att använda lite charm. Det fungerar så eftersom högskolorna får betalt per student.

 2. Drottningen skriver:

  galet!

 3. Linda skriver:

  Bara att ta av sig hatten, och buga för herr Görans Oändliga Vishet.
  Lika upphöjd och fantastisk som Kim Jong Il.

 4. En liten tant skriver:

  Du måste ha 90% av gymnasiepoängen godkänd för att vara allmänt behörig. I praktiken innebär det att ett par ämnen kan ligga i IG-högen och det kan alltså vara vilka ämnen som helst bara du får ihop 90%.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *