Prioriteringar

Vad skönt det känns när beslut man inte visste att man behövde ta bara sköter sig själv, mognar och sen ramlar ner i skallen på en. När man plötsligt, medan man håller på med något förstår hur man ska göra med något helt annat.

Och sen, sen sprider sig ett lugn genom kroppen och man kan till och med känna sig lite lycklig för ett ögonblick.

Jag tog med mig mina böcker till jobbet och satt där och pysslade mellan larmen och hade inte en tanke på något annat än just mina böcker när insikten ramlade ner i skallen på mig. Jag ska inte läsa den andra kursen. Alls. Trots att jag kände mig tämligen säker så ville jag ändå suga på det över helgen, för vis av erfarenhet så vet jag ju att jag kan få ”lysande” idéer just när jag jobbar.

Det är mitt i natten när jag jobbar som jag sätter ihop träningsprogram, städscheman, nytt liv, karriär och vet precis hur lägenheten ska renoveras, men jag måste hindra mig och sova på saken för att veta om jag yrar eller inte.

Jag kände mig i alla fall sprickfärdig där med mitt beslut och måste bara berätta det för någon så jag rusade upp två våningar till min kollega. När jag sen tvekade så frågade hon vad jag hade för plan med just den där kursen, om den ledde till något jag tänkt, om det fanns en enda orsak till att läsa kursen förutom för mitt höga nöjes skull inte verkade vara ett nöje alls längre.

Svaret blev nej på alla frågorna, så senare när jag sovit på saken och dryftat saken med Hans Kungliga Höghet (jaha, var det inte roligt?) och sovit lite till på saken så har jag nu mailat läraren och koncenterar mig på den stora kursen.

Så får det bli. Vad skönt det är att kunna välja. Böckerna jag köpte ska jag läsa för mitt höga nöjes skull vid tillfälle.
Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Prioriteringar

 1. En liten tant skriver:

  När lugnet sprider sig i kroppen, ja då är beslutet rätt. Gratulerar till beslutsfattande!

 2. Drottningen skriver:

  jag räknade som hastigast på det där, jag hade hoppat på 15 poäng totalt och jobbar 64%. Inte en helt lyckad kombo för en latmask. (det verkade som en bra idé just då;)

 3. En liten tant skriver:

  Aha! Gjorde en liknande grej för ett antal år sedan . Jobbade, läste 15 poäng med obligatoriska samlingar på helgerna och var ensamstående småbarnsförälder. Fullständigt vansinnigt.

 4. Drottningen skriver:

  jamen hade du småbarn hemma så fick du ju aldrig sova ändå så då hade du ju tid 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *