Mer missad bajslåda

Jag har hört och läst ganska mycket om människor som skriver sig på olika adresser fastän de bor ihop och på så vis kunna plocka ut bostadsbidrag som de inte har rätt till. Sånt tycker jag rätt illa om och trots att det inte står solidarisk ens svagt i pannan på mig så påstår jag ändå att man absolut inte ska fuska med bidrag, oavsett vad ”de rika” gör. Om du fuskar med bidrag på det ena eller andra sättet så betyder det i förlängningen att människor som inte gör det blir misstänkliggjorda och i värsta fall inte ens får det de har rätt till och behöver.

Dessutom så finns det en viss stolthet i att klara sig utan Storebror om man kan.

Vår förre statsminister som representerar vad som påstås vara ett arbetarparti visar i alla fall tydligt vart han står i frågan. Dels i oviljan från den tidigare regeringen att ens lyfta fram problemet med folk som fuskar (de är inte så många, det kostar för mycket osv), men framför allt genom att vara ett sånt föredöme för sina arbetarkamrater. Är inte detta precis som bostadsbidragsfusk fast lite tvärtom?

Föga förvånande är Göran missnöjd med hur han framställs i dokumentärserien eftersom bara det negativa har lyfts fram enligt honom när det egentligen skulle vara ett dokument över vad han och socialdemokratin gjort det senaste decenniet. Naturligtvis har svt klippt och donat efter behag, men jag undrar om det inte till stor del handlar om att det inte var så roligt att se sig själv ösa så mycket skvaller och dynga över alla andra trots allt. Med vänner som han behöver man inga ovänner.

Utan att vara uppfostrad inom något parti eller som arvtagare till något företag så vet jag att det är oprofessionellt att skvallra om kollegor. Må så vara att man öser ur sig till sin partner när det pyser över för att Greta är en idiot (nej, jag känner ingen Greta)som är allmänt trög och antagligen skåpsuper äter smör direkt ur paketet, men där räcker det.

Att dessutom i bästa dokusåpakändisstil grina i pressen över att media har klippt ihop saker fel undergräver bara trovärdigheten ännu mer. Vad menar han? Är han lika missförstådd som Linda Rosing? Klippte svt verkligen bort allt snällt han hade att säga om andra? Ja, förutom de delar där han lyckades låta både nedlåtande, ömkande och generös samtidigt då, för det fick vi ju se.

Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mer missad bajslåda

 1. West skriver:

  Jag lär säga att jag aldrig har gillat Göran Persson, jag har i alla år sagt till mina föräldrar (som liksom många svenskar röstar på sossarna av tradition snarare än några politiska orsaker) att han mest påminner om nåt slags begagnad bil-skojare med sin isterbuk och sitt slippriga leende. Hederlige Göran. Nu verkar det ju komma fram precis vilket svin han är, och jag är inte förvånad. Jag vet inte om jag ska tycka det är komiskt eller sorgligt att så många (och så länge) givit honom sina röster och sitt förtroende.

 2. Drottningen skriver:

  bilskojare? sällsynt passande uttryck i sammanhanget tycker jag =)

 3. West skriver:

  Alltså, den här karln biter ju omkring sig som en rabiat pitbull:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=633990

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *