Mer nyskapande

Jag skrev om det redan innan människan kom hit för att pinka på scenen, och nu har hon alltså stått på Norrlandsoperan och utövat sin konst. Dessvärre så blev hon störd av en herre som också ville vara med och stormade fram med en kanna för att samla upp delar av konstverket och sen hälla i sig det, utbristande ”Det smakar som konst!”

Jag vill fortfarande påstå att det är bara att jobba ett par pass på vilken demensavdelning som helst för att uppleva samma sorts konst. Dessutom blir det billigare för kommunen.

Vissa människor borde faktiskt skaffa sig ett riktigt jobb istället. Allvarligt talat, vem vill se det där och varför tror någon att det är värt att betala för?
Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 svar på Mer nyskapande

 1. MsGarbo skriver:

  Ja, herrejösses… *himlar med ögonen*

 2. Linda skriver:

  JAg blev mest… Inte förvånad, mensådär livstrött när det visade sig att Umeå använt skattepengarna jag och mina medproletärer betalar varje månad för att en spansk låtsaspunkare ska pissa på ett stengolv.
  Och tidningar från hela landet fotar och skriver om skiten.
  Hon har dessutom mage att bli upprörd för att skäggurkan förstörde hennes konst.
  jag vill ha pengarna tillbaka och en stor offentlig ursäkt av umeå kommun.
  Och ett löfte om att nästa gång dom behöver nån som pissar med publik, så gör jag det för 2000.
  Jag ju dessutom en urinvånare… (kunde inte låta bli…)

 3. En liten tant skriver:

  Ja, sånt går pengarna till när det finns fattiga seriösa konstutövare inom alla konstformer som skulle behöva ekonomiskt stöd. Spöstraff till de ansvariga.

 4. Drottningen skriver:

  en liten tant: Å andra sidan, om de seriösa konstutövarna inte har några pengar så kanske ingen vill ha deras konst? Om man nu tänker sig att pisstanten är seriös och vi inte begriper det alltså, då är ju frågan vem som ska bestämma vem som är seriös och inte, men det där är en helt annan diskussion.

  Linda: Det stod till och med om det i vår lokalblaska idag. Så mycket kultur har vi i den här stan.

 5. En liten tant skriver:

  Ja det är en annan diskussion. Med seriösa konstutövare menar jag sådana som framställer något ”beständigt” dvs skriver bok, manus till pjäs eller film, målar, skulpterar, skriver musik, framför musik, som satsar egna pengar, som jobbar extra för att betala räkningar OCH som dessutom når ut till en publik som är intresserad av deras konst, men som inte nått upp till inkomstmöjligheter som de kan försörja sig på. Att helt överlåta konsten i alla dess former till marknadskrafter skulle enbart frambringa ännu mer Bert Karlsson-kultur. Den lever ju gott och träönger undan allt annat tack vare symbiosen mellan de stora medieföretagen tv, radio, skivbolag. Finns det någon nytta med kultur? Javisst, det finns klara belägg för den hälsofrämjande effekten på kulturkonsumenter. Osv osv. Men att pinka på scenen som enda konstuttryck hör inte till det som jag tycker ska stödjas.

 6. Drottningen skriver:

  men… balettdansöser då, är inte de konstutövare? Och om de är det, vem är det som säger att pinkande tanter inte är det?

  Det är svårt sånt där tycker jag, men generellt så ser jag inte varför man inte skulle kunna utöva konst och ha ett annat arbete samtidigt. De flesta av oss har ju faktiskt knappast vårt drömjobb… Samtidigt så är det ju som du säger, mer bert karlsson vill vi ju inte heller ha.

 7. En liten tant skriver:

  Jo, balettdansöser är konstutövare. Fortsätter försöka precisera mig: Konstutövning förutsätter övning, träning, repetitioner osv.
  PINKAR gör vi naturligt av oss själva. Åtminstone om vi inte har någon defekt eller sjukdom.

  Drömjobb och drömjobb… Jag tror att det finns rätt mycket slit och elände även i en konstnärs (oavsett konstform) tillvaro också. Men jämfört med att jobba i åldringsvården så är det naturligtvis glassigt. Men det finns det massor av andra jobb som är också, vid en så’n jämförelse.

  Jag menar bestämt, så det så, att vi behöver konst och kultur och kulturutövare måste lägga ner tid och arbete på att frambringa sin konst och det borde också kunna ses som arbete.

 8. Drottningen skriver:

  nu känner jag mig nog lite kränkt här å yrkets vägnar 😉

 9. Loglady skriver:

  Intressant diskussion. Jag vill ställa två frågor:

  Ser man det inte som kulturarbetare arbetar? (alltså typ bildkonstnärer, skådespelare, dansare etc.)

  Vad är konst?

  Hälsningar
  Loglady

 10. Drottningen skriver:

  Loglady: naturligtvis arbetar konstutövare om de får betalt. däremot är jag inte helt säker på att jag tycker att en målare som t ex inte säljer sina alster ska kunna leva på a-kassa för det, eller en skådespelare som inte får arbete på en teater. I det läget skulle jag hellre se att de skaffade sig ett arbete som betalar deras hyra. (annars skulle jag gärna kalla mig arbetslös skribent, nu är det ingen som vill betala mig för att skriva, mina fordringsägare vill fortfarande ha sina pengar, alltså måste jag få in dem på annat sätt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *