sluta röka-sjukan

Det är en såndär grej som antirökfascisterna glömmer att informera om. De kan gnaga i evigheter om hur bra man mår om man inte röker, hur mycket pengar man sparar och hur bra det är för barnen och yapyapyap, men att tala om att man förmodligen ett par dagar efter att man fimpat kommer att bli sjuk, nej, det ”glömmer” de liksom bort.

Jag vet att jag har nämnt det, att sambon blev jättesjuk (typ influensa) ett par dagar efter rökstoppet, S på jobbet råkade ut för samma sak och i förra veckan var det en annan tjej som sa likadant. Jojo.

Man kan ju säga att jag hör till den lyckliga skaran som är förberedd då, men känslan av diskborste i halsen är inte ett dugg trevlig för det. Om man sen lägger till en diffus molande värk i korsryggen och allmän olustkänsla samtidigt som det kliar i näsan, då är man mitt mående på spåren. Sambon klappade på mig och sa ”tänk positivt, det är sluta röka-sjukan, nu blir det snart värre” och inte hjälpte det med att hota med att börja röka igen.

Det kanske ligger en tanke bakom, att om man blir riktigt jävla sjuk nu så kommer man ihåg det varenda gång man vill röka och så låter man bli för att man inte vill bli sjuk igen. Eller nåt. Fast jag mår ju inte jättedåligt än. Tur att jag har böcker, knark och varma täcken och katter. Och en sambo som kommer att låtsas tycka jättesynd om mig.

Men kom ihåg det nu, man blir faktiskt sjuk av att sluta röka.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till sluta röka-sjukan

 1. Chris skriver:

  Jag råder dig att sluta med Allen Carrs metod.

  prova att läs boken äntligen icke-rökare eller gå in på http://www.easyway.nu

 2. Asin skriver:

  Känner precis igen det. Jag har slutat röka för snart två år sedan.
  Jag minns ännu hur otroligt dåligt jag mådde då. jag ville inte ha med någon eller något att göra. Men jag lyckades avhålla mig ifrån det.
  Så nu är jag en lycklig icke rökande människa!

 3. Ainos skriver:

  Bra skrivet! Känner precis igen mig själv i det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *