Hårdroger

Stackars Roger som inte kan behålla några jobb för att han är hårdrockare. Det är så synd om honom att han fått ett intyg hos arbetsförmedlingen på att han är handikappad på grund av sitt musikintresse. Tydligen hör han lite dåligt också, stackaren.

Läs artikeln.

Kan någon nu förklara för mig hur i helvete det där är rimligt? Varför ska våra skattebetalare gå till att försörja en vuxen, arbetsför man som bara vägrar att bli vuxen?

För det första så tror jag inte ett dugg på att Roger inte kan behålla ett jobb på grund av sitt utseende. Hade hans utseende varit problemet hade han inte fått jobb till att börja med. Jag tror snarare att Roger tycker att det är viktigare att sminka sig och gå på konserter än att gå till ett arbete och då blir det ju problem förstås.

Men att Roger gillar hårdrock är inget handikapp. Hans armar, ben och troligtvis hans huvud också fungerar tillräckligt bra för att stå på en industri och fylla på en maskin. Eller så kan han öppna en butik som säljer såntdär hårdrocksskit. Men det är klart, då kanske han inte har tid att spela med sina två sunkiga band (jo, jag förutsätter att de låter som skit. Motbevisa mig gärna), fiska och åka på konserter. Tydligen går han på 250 stycken om året.

Jag tror att Roger är lat helt enkelt. Han tycker inte att det är kul att jobba, det är roligare att spela bas med polarna, dricka öl, sminka sig och drömma om det stora genombrottet.

Tror han på fullaste allvar att alla vi som försörjer oss själva gör det för att vi har lyckats skaffa oss drömjobbet? Att vi tycker att det är kul att inte bestämma själva när vi ska vara lediga och inte?

Det vidriga är egentligen inte Roger. Det är väl bara att gratulera honom till att kunna glida fram genom livet. Det vidriga är att samhället, i det här fallet arbetsförmedlingen, låter honom göra det. Eller, det var fel. Klart Roger ska få göra som han vill, däremot ska inte samhället försörja honom för att han inte vill arbeta.

Rogers mamma är antagligen jättestolt över honom.

edit: Svd har också skrivit en artikel om det. En bättre. Är någon förvånad?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Hårdroger

 1. Neny skriver:

  Hmpf. Det är sådana som han som får oss andra att framstå som idioter för alla andra. Hmpf. Vissa av oss andra har _vettiga handikapp_ som hindrar oss i arbetslivet, ex allergier eller missfödda kroppsliga fel. Sådant som man retar upp sig på när man inte kan göra vissa arbetsuppgifter. Men att vägra sminka sig, eller låta ”en hobby” gå före jobb? Vilken idiot. Och så ska skattebetalarna betala… dvs både de som arbetar och de som har annan inkomst (skatt dras ju på allt!). Jag älskar rock. Men inte sjutton låter jag klädstil eller musikintresse gå före arbete. Familj och inkomst går före all hobby. Hmpf .

 2. Drottningen skriver:

  eller hur? dessutom, inte nog med att han misstänkliggör de som verkligen behöver insatser, de pengarna som han får gör antagligen att någon annan blir utan. Jag misstänker iaf att statskassan inte är outtömlig.

  Du kanske också ska börja gå på konserter istället för att söka jobb och sen hävda att det är ett handikapp. Hänvisa gärna till Roger du 😉

 3. En liten tant skriver:

  Jag läser kopiösa mängder, är i princip beroende av bokstäver och ord. Finns inget annat att läsa på toaletten , läser jag på tvättmedelspaket eller schampooflaskor. Jag blir starkt upprymd av att bära hem en kasse full med nylånade böcker och svart i själen om jag kommer i otakt med utläsandet av dessa och bibliotekets öppettider. Pendlar alltså humörmässigt beroende på tillgång till olästa böcker. Börjar känna att det är svårt att tillbringa alla åtta timmarna på jobbet eftersom andra kan hinna låna böcker jag behöver. Kan det vara nå’t socialmedicinskt som kan ge rätt till lönebidrag och förkortad arbetsdag?

 4. Drottningen skriver:

  en liten tant: absolut! och jag som mår dåligt av att lämna tillbaka böcker borde få ett bidrag så att jag kan köpa alla jag vill läsa. naturligtvis så har jag inte tid att gå till jobbet heller. tråkigt förstås, men så är det ju.

  (å andra sidan.. minns du den där tjommen som fick bidrag från arbetsförmedlingen i gävle för att jämföra bilder på dagens artister med bilder på typ bach och gänget för att han var övertygad om att de var reinkarnerade?)

 5. Mickey J Barczyk skriver:

  Undrar vem som är handikappad egentligen,
  Roger eller Arbetsförmedlingen? 🙂

 6. hojta skriver:

  Å andra sidan så kan vi inte se hela bilden här då han efter intervjuer med psykologer har fått rätt till detta kan det lika gärna betyda att han har ett psykologiskt problem som gör att han är som han är.

  ”- Enskilda fall är sekretessbelagda, men generellt finns alltid en medicinsk orsak som är väl dokumenterad, säger hon.”

  Dessutom så har han pratar med flera psykologer? Jag tycker det är intressant att ni dömer någon utan att känna till det riktiga problemet.

 7. Drottningen skriver:

  hojta: absolut. visst kan det vara så. det kan också vara ett väldigt enkelt sätt att få ner arbetslöshetsstatistiken. Sossarna var ju glada i det på sin tid åtminstone.

  Vi känner inte till annat än det Roger har berättat och vad som står att läsa i tidningen, vinklat alldeles säkert. Roger får gärna berätta hur det ligger till egentligen, om det nu ligger till på något annat sätt.

 8. Linda skriver:

  Jag tycker att ni verkar vara lite väl negativa gänget här… Ser ni inte att det öppnar en massa möjligheter för oss andra? Du, tex, som går under namnet Drottningen, kan ju få pengar för att gå ner på halvtid, så att du under den andra halvan kan glida omkring och vinka åt folket.
  Själv ska jag utforska min danska sida, bara äta stinkost och svara med ett ”det är dejligt” på tilltal. Borde kunna få ner min arbetstid till 75% i alla fall.

 9. Drottningen skriver:

  Linda: man skulle kunna tro det ja, men med min tur så skulle AF bara skicka mig på en söka-jobb-kurs och fråga vad det är för fel på mig som inte får jobb. Den lätta går jag inte på.

  Dessutom, jag jobbar ju ganska lagom redan, just för att hinna vinka till alla 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *