Militant fredskämpe?

Ännu en stolle som kallar sig konstnär härjar i Norrland. Tack och lov så fick han inte spräcka fårskallarna som var hans plan utan fick istället göra något dramatiskt med en sabel. Jag antar att du förstår hans glasklara protest mot krig och våld?

Förutom att jag hoppas att han tramsade gratis och inte för skattepengar så blir det lite lustigt när samme konstnär surnar till och hoppar på en väktare när han partajade. Lägg gärna till att han är norrman också för bästa effekt.

Det är lite som om jag skulle ansluta mig till de militanta veganerna som eldar köttbilar och släpper ut minkar och sen stanna till vid korvmojjen för en burgare på vägen hem.

Skönt är i alla fall att upptäcka att jag inte är ensam om att tycka att det är lite märkligt, det kanske finns hopp för framtiden ändå.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Militant fredskämpe?

 1. MsGarbo skriver:

  Vi får ansöka till konstfack.

  (Fast vi måste nog förställa oss ordentligt för att komma in. Kanske kissa på juryn?)

 2. En liten tant skriver:

  Alltså jag är helt för konst och kultur och anser det berättigat med statligt stöd till kultur och jag är dessutom norrlänning men vad i himmelens namn har de för sig där uppe? Jag misstänker att han fått betalt av någon och att det mycket väl kan handla om de skattepngar som blev över sedan den förra ”konstnären” kissat färdigt.

 3. Drottningen skriver:

  MsGrabo: Använda blöjor en vecka och sen ställa ut i formation?

  En liten tant: Pengar över? Norrland måste vara en guldgruva i så fall 😉

 4. borkbork skriver:

  Alla som drar till med något om ”yadda yadda för skattepengar” har bevisat sig själva vara idioter. Oavsett vad det gäller.

 5. Drottningen skriver:

  Du menar att du tycker att fårskallesnubben är en bra investering? Du får gärna utveckla.

 6. Tänk så oändligt skönt det skulle vara om vi en gång för alla frigjorde oss från modernismens/postmodernismens perverterade konstsyn där provokationen tronar som enda utttrycksmedel. Visst skulle luften kännas lite lättare att andas om vi slapp ifrån såna här avarter och kunde tillåtas att uppskatta konst som hade mer konstruktiva kvalitéer?

 7. Drottningen skriver:

  LAJ: vilka fina ord du använder =) (men jag håller med dig, men det är väl svårt att sätta en kvalitetsstämpel på kultur antar jag)

 8. Det är ju på grund av att ingen vågar ”sätta en kvalitetsstämpel på kultur” som vi måste dras med sådant där skräp. Den märkliga pseudodemokratiska rädslan för att såra någon och uppfattningen om att ”allt är konst” är själva grundvalen för såna där jeppars existens.

 9. Lars skriver:

  Se vad han fick er att reagera och tänka, det är syftet med konsten. Nu vet ni det.

 10. Drottningen skriver:

  Lars: problemet är väl att vi knappast funderar över hans ”konst” eller hans ”fredsarbete” utan snarare över hur man kan kalla hans trams för konst. Jag tror inte att det är vad han är ute efter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *