Will someone please think of the children!

Ett par har kokat ris och när middagen stod på bordet så upptäckte de att ett riskorn hade ben. Inte så att larven rörde på sig eller så, men den var ju där och det är ju lite halväckligt sådär. Jag hade säkert inte ätit den, men jag hade heller inte ringt media den här gången heller och jag hade inte rusat till akuten om jag kom på att jag nog hade råkat äta upp den av misstag.

Larven som familjen hade kokat levde förstås inte. Men Marie och hennes sambo blev äcklade. Och de tänkte på barnen.
– Vår lilla flicka, Julia, åtta månader, brukar äta ris men hon sov nu. Vad hade hänt om hon fått i sig larven?

Ja du. Om lilla Julia hade fått i sig larven hade hon fått lite extra protein. Det är säkert bra när man växer och om ni inte hade fått ett utbrott så hade hon antagligen inte funderat på det.

Och ärligt talat, hon är 8 månader. Är det inte då de kryper omkring på golvet/i sandlådan och smakar på preci allt? Försök inte slå i mig att den där larven skulle ha varit det enda äckliga Julia hade stoppat i sig.

(Jag kommer aldrig få passa barnbarnet om jag kastar ur mig såna här grejer. Barnet kommer att tro att jag ska mata pojken med myror, blomjord och gul snö)

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Will someone please think of the children!

 1. Malin skriver:

  Jag tror nog allt att W fixar och käka myror, blomjord och gul snö själv.. Han har ju redan börjat med ludden mellan fingrarna :p
  Så länge han inte får nått giftigt som typ tvättmedel får du passa honom.

 2. Drottningen skriver:

  hahaha. Jag lovar. Inget giftigt. =)

 3. Carina skriver:

  *S* Majgaad..N stoppar i sig allt från sandlådesand via kaffesump till sniglar…
  Hon har förvisso blivit lite lös i magen av all sand, men jag tror nog inte det går nån nöd på henne faktiskt.

 4. Josh skriver:

  Med den kosthållningen förstår jag att hon är arg. Sist såg det ut som att hon var färdig att flytta hem till tant Berg. 🙂

 5. Carina skriver:

  Och vem är nu tant Berg?

 6. Drottningen skriver:

  man kan ju förstås tycka att du som småbarnsförälder borde känna till tant berg. Hon bor ju granne med Lotta, du vet Lotta på Bråkmakargatan

 7. Neny skriver:

  Alltså jag förstår ju om de blev äcklade… men hur många familjer har inte hittat kryp i maten, både sådana som följt med från affären och sådana som flyttat in i skåpen hemma…? Och du har rätt- små barn äter det mesta har jag märkt. Speciellt saker som vuxna anser vara mycket äckliga. 😉

 8. Lotta skriver:

  Det finns gott om vuxna som äter konstiga saker också. Spindlar, kackerlackor, larver, spik, hundar, fläskfärs, ja allt.

 9. Carina skriver:

  Man kan tycka det, men det är inte rätt! 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *