Vad var det jag sa?

En gång i tiden, i en helt annan tid, skrev jag ett inlägg eller om jag kastade mig in i en diskussion som handlade om prostitution. Jag minns inte exakt hur tankegångarna gick, men jag spånade vidare på prostitutionens rätt att vara eller icke vara och vart man egentligen ska dra gränsen och jämförde den vanliga horan med kvinnor som klär upp sig (du vet, visa lite klyfta, lite stjärt, fladdra lite ögonfransarna) innan de går på krogen och sen ser till att bli bjudna på drinkar större delen av kvällen. Visst, det finns män som bjuder på saker utan baktankar, jag har träffat flera stycken, men nog är det allt så att majoriteten av dem förväntar sig något i gengäld. Typ sex.

Jag hävdade således att en kvinna som lockar med sex, om än underförstått, och för det får något, i det här fallet drinkar, säljer sig själv och är därmed prostituerad. Föga förvånande så möttes jag av starkt mothugg. Det var inte jämförbart alls. Dels för att det inte var några pengar inblandade (!) och dels för att man inte är en hora för att man tycker om att knulla och om en man bjuder på drinkar så betyder det inte alls att han har baktankar. Nejdå. Inte alls. Särskilt inte på krogen va?

Jag har letat efter det där inlägget, för jag trodde i ett optimistiskt ögonblick att det låg och skrotade någonstans på bloggen, men icke. Ni får ta mig på mitt ord helt enkelt. (om det inte är någon som minns att jag skrev det då. det vore ju ganska trevligt)

Hur som helst så bjuder dagens Expressen på en artikel som handlar om hur ungdomar byter sex mot sprit. Moralpanik i sitt esse så här fredag morgon minsann. Konstigt nog så ska prostitutionsgruppen i Göteborg försöka kartlägga det hela, de verkar också jämställa det med vanligt horeri.Nu säger jag inte att världen är full av lyckliga horor, även om jag inte betvivlar att de finns och jag säger heller inte att man ska tacka nej så fort man blir bjuden, däremot förstår jag inte det här hycklandet där man inte vill kalla saker för vad de är. En hora är en hora även om hon kallar sig prinsessa och vi ska inte se ner på henne för det. Eller honom för all del.

För övrigt är jag väldigt nöjd över att ha rätt igen.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

20 svar på Vad var det jag sa?

 1. Linda skriver:

  *applåder*
  Det absolut bästa är just moralpaniken kring det hela. Prostitution är inget nytt, att folk knullar till sig favörer av olka slag är inget nytt, men att någon säger det högt, det är mer än vad folk kan tåla. fula saker skall under mattan sopas, så kan vi sitta på vår veranda sen och njuta av kvällssolen, gärna med en drink och våra respektive på parmiddag. Sååååå trevligt vi har det, och så roligt att ni kunde komma. Låt oss lägga på det möra köttet på grillen, skrocka förnöjt och bara njuta av vårt fina lilla liv.
  Vem behöver veta att jag tänker på Christer Fuglesang när jag ska ha sex med min karl?

 2. Josh skriver:

  Men om pengars inblandning är avgörande i ”whore or not”-frågan; hur blir det om man knullar nån för sprit, och sen säljer spriten för pengar?

  Allra bäst vore ju förstås om man knullade till sig en flaska sprit, och sen lämnade den vidare för ett knull till. Spritflaskan blir en vandringspokal, alla får komma till, ingen blir bakfull och ingen behöver göra något på fyllan som de inte skulle ha gjort nyktra.

 3. Drottningen skriver:

  Linda: du glömde det obligatoriska knullet med grannen efter ett par snapsar under midsommarfesten, om vi nu ska vara såna. Fuglesang? 😉

 4. Neny skriver:

  Skitfint skrivet. 🙂 Så länge man saluför sig på något vis för utbyte av tjänst, pengar, mat etc så är man i någon form prostituerad, anser jag. Fanken- konsulter, som säljer sina tjänster till högst bjudande, när nästan prostituerade de också! 😉 Hela debatten är dock intressant, om än ganska skrattretande.

 5. Drottningen skriver:

  Neny: mja, en viss skillnad är det nog. En it-snubbe säljer ju inte sin kropp utan sin hjärna t ex, men jag som uska säljer väl min kropp? Och personliga assistenter där det alltid står i annonsen ”du ska vara mina armar och ben”.

 6. Pingback: Enligt Min Humla » Den oändliga skygglappen

 7. vajlan skriver:

  jag skulle vilja säga att alla som gift sig till pengar – och alltså inte gift sig med nån de älskar som råkar vara tät- gör sig skyldiga till samma sak. men nu ska jag till bokhandeln och köpa Läckberg så no more nätprat just nu!

 8. vajlan skriver:

  att säga att allt lönearbete är prostitution tycker jag är att gå för långt. prostitution handlar om att en person utnyttjar nåns sexuella misär och samtidigt blir utnyttjad pga den ekonomiska/sociala/psykologiska misär den befinner sig i, som jag ser det. det är att köpslå med nåt man rimligtvis bör GE bort av helt andra orsaker som kättja, kärleksband osv, känslomässiga o sociala orsaker, inte pengar osv. det kan inte bara ligga på den som erbjuder sina tjänster eller den som betalar, det är djupare än så. däremot undrar jag om det går att stävja så mycket, det har liksom alltid funnits… kanske man bara kan göra det mindre farligt o mindre sjaskigt? fan vet.

  fast jag skulle ut ja.

 9. Drottningen skriver:

  vajlan: självklart är det så, men samtidigt så säljer sig kvinnor (och män) sexuella tjänster varje helg på vilken krog som helst, och vi generaliserar inte där och säger att det måste bero på tidigare utnyttjande/taskig barndom/knark. Å andra sidan, vem ska bestämma vad som ska säljas och vad som ska ges bort? Att försöka ta itu med en ofrivilliga prostitutionen är ett måste tycker jag, men den frivilliga lägger jag mig inte i, lika lite som jag lägger mig annat som folk gör av fri vilja bakom stängda dörrar. Vi vill gärna tro att det ligger någon slags misär bakom all prostitution, men tänk, bara för sakens skull, att så inte är fallet? Jag vet inte hur det ligger till, men jag utesluter inte möjligheten.

 10. Linda skriver:

  Vajlan: Jag tvingades vara telefonförsäljare en period pga min sociala och ekonomiska misär. Det mådde jag psykiskt dåligt av. Jag ljuger INTE när jag säger att jag hellre skulle strippa på svensexor.

  Drottningen: Vad är det för fel på Fuglesang nudå? ingen looker kanske, men passionerad, tålmodig och snuskigt rik. 🙂

 11. Linda skriver:

  Apropå personliga assistenter… Dom vill ju att vi ska stå till förfogande som onanihjälpmedel till personer som inte klarar det själva. Är inte det gulligt så säg?
  Det är en statllig debatt om hur hemskt det är med prostitution, men assistenter skall med den pyttelön vi har (som dessutom finansieras av allas våra skattepengar) ställa upp på allt från att hyra porr till att rycka i snabeln åt funktionshindrade gubbar eller köra in en dildo i vilka hål som man nu önskar få en dildo instoppad i. Och det kallas i det har fallet en rättighet.
  Än en gång. Jag skulle hellre strippa på en svensexa.

 12. Drottningen skriver:

  Linda: passionerad? ja, när det gäller rymden, men annars då? 😉 Ärligt talat, han verkar rätt kul och trevlig och passar antagligen som giftasämne, men onaniobjekt?

  Och det här med personliga assistenter.. ärligt? Ska man göra sånt?

 13. vajlan skriver:

  he, jag har också varit telefonförsäljare och jag skulle också hellre strippa, tror jag. däremot skulle jag inte vilja nuppa med vem som helst som pyntade. skillnad, stor skillnad, för mig iaf.

  och säkert finns det dem som inte har miserabla bakgrunder, det var inte så jag menade om det uppfattades så. tycker det är äckligt att slå mynt av andras utsatthet, vilken den än är. svartförsäljning av hyreskontrakt t ex.

 14. Neny skriver:

  Ironin i mitt tidigare inlägg missförståddes tydligen totalt. Så det kan bli.

 15. Linda skriver:

  Drottningen: ja… Dom vill det. och det är en debatt som går vilt inom fack och olika assistansbolag.
  Och vad gäller FUglesang kan man väl anta, att om frun står vid hans sida under alla hans år som drömmande austronat, måste väl hans frustration över att bli nekad rymdfärder fallit ut till hennes belåtenhet… Eller så var det bara alltför länge sedan jag hade ett förhållande, så jag minns inte hur det är i verkligheten.
  Sov gott!

 16. Josh skriver:

  Linda: Jag har också jobbat som telefonförsäljare så jag vet vad du menar. Jag hatade mig själv varenda minut medan jag förnedrade mig genom att ringa och bli avsnäst, till pissig lön. Där kan man tala om att utnyttja någons ekonomiska situation.

 17. Josh skriver:

  Och mitt svar var lika mycket till vajlan, förstås, men hennes kommentar hade jag inte läst än då. 🙂

 18. Linda skriver:

  Vajlan: Det finns många jag hellre skulle ligga med för pengar än jobba som telefonförsäljare igen. Det värsta är att jag tror att man skulle tjäna mer och må bättre. Jag blir bara så störd på det enkelriktade i att så fort det handlar om sexuella tjänster så blir det genast mer känsligt än om, låt oss säga, man utnyttjade en annan för hushållsnära tjänster eller vad det nu kan vara.
  Det är själva grejen at utnyttja någon annan som är det läskiga. Jag är fullt övertygad om den lyckliga horans existens, likväl som jag är övertygad om den lyckliga läkaren, sotaren, rörmokaren eller kassabiträdet.
  Däremot så anser jag att de som hamnat i en destruktiv situation, vilken det än vara må, ska få hjälp och stöd att ta sig ur den, och eftersom det finns prostituerade i just det läget, anser jag att sexlagen mer själper än hjälper. Ett fördömande är väl det sista man behöver i en sånt läge?

 19. Josh skriver:

  När argumenten om den lyckliga horans tveksamma existens kommer igång brukar jag kontra med att fråga om de hört nåt från den lyckliga lapplisan, städaren, eller annat. Jag betvivlar inte att de finns, men jag tvivlar på att lyckan består i att lappa bilar eller plocka upp andras skit. Däremot kanske man är nöjd med sitt jobb, man får komma ut i friska (nåja) luften och man får motion, man kanske har trevliga kollegor, och man kanske kanske är ganska tillfreds med sitt liv i övrigt.

  Hela idén om att man ska bli lycklig av sitt jobb är dumheter. Om jobben var så roliga att man blev lycklig av det skulle man väl inte behöva få betalt, eller hur? Man har betalt för att det ska vara värt att ha tråkigt. (Sen finns det förstås de som har roligt på jobbet, eller rent av har drömjobb. Jag hatar dem. ;))

 20. Linda skriver:

  Jo, det var väl lite så jag menade… Jag brukar leka med tanken att om jag skulle ha sex mot betalning, till vilket pris? JAg menar skulle man få 40 papp, kan man ju ta ledigt över sommaren och leva gott, och det hade ju varit mer värt än att få fyra ynka veckor till sitt förfogande och pengar nog till att göra två utflykter och en happy meal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *