Men vad säger du?

Jag håller på att demolera ett golv och i det arbetet ingår att skruva loss såna där lister som man sätter mot befintliga trösklar. Skruvarna som använts är ungerfär 2,5 cm långa, tätgängade och med ett stjärnhuvud. Ett mjukt stjärnhuvud.

Det är lättare att bända i själva listen så att skruven via en förlossning åker igenom hålet än att faktiskt skruva loss dem. Den som har skruvat dit dem har naturligtvis tagit i för kung och fosterland vilket gör att så fort man närmar sig med en mejsel i handen så är skruven förstörd. Det går inte att bända loss hela listhelvetet utan att förstöra befintlig tröskel och det går inte att såga sönder skruven eftersom ett sågblad inte kommer emellan.

Förutom detta är jag fly förbannad och instabil överlag, så jag får ju utlopp för mina aggressioner kan man säga och uppfinner nya ord efterhand beroende på hur skruvarna uppför sig. Efter ett tag även könsord i diverse konstellationer vilket jag annars är tämligen sparsam med. Så till den milda grad att Hans Kungliga Höghet reagerat med ”men sa du…?” och han brukar inte reagera i första taget. (jag har förstört honom. Han var en snäll pojke förut med idealistiska åsikter och vårdat språk. Nu… nåja)

Naturligtvis så måste jag fixa trösklarna nu också och antagligen listerna också (eftersom någon har spikat dit trekantslister… säg ingenting) och frågan är om jag inte måste måla också. Man kanske inte måste göra allt på en gång förstås.

Däremot har jag nöjt med mig att hänvisa till den ursprunglige golvläggaren som ”idiot” bara och inte alls i närheten av vad jag tänkt. Tänk om folk bara kunde göra som jag säger!

Jag återkommer. Förhoppningsvis med något mer intressant. (för det här är väl bland det dåligaste va? Du ser ju själv hur fult det är. Jävla korsord!)

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Men vad säger du?

 1. Lotta skriver:

  Jag funderar på att måla mina lister när jag flyttat. Kan jag ringa dig då?

 2. Drottningen skriver:

  Du funderar på att se till att någon annan målar dina lister? om du lockar med rätt saker så kan vi diskutera saken. 😉

 3. En liten tant skriver:

  Jag kände hur livslusten flyktade redan när jag läste ”Ett mjukt stjärnhuvud”. Där hade jag givit upp. Absolut. Min beundran för din insats närmar sig ren tillbedjan. Flytta till Gävle. Åta dig hushållsnära tjänster och fixa mina trilskande fönster.

 4. Neny skriver:

  Ajaj, lister är ett gissel. Vi hade lite av samma problem när vi renoverade. Slutade med att vi limmade tillbaka listerna, för att försöka skruva fast något i betongen var stört omöjligt. Dessutom sprack listerna när man försökte få ur skruvarna… Lycka till!

 5. Drottningen skriver:

  En liten tant: Vad är det med dina fönster?

  Neny: Limma lister is the shit. Fast det här var ju inte såna som sitter på väggen

 6. En liten tant skriver:

  Fönstren behöver
  1. putsas
  2. förses med nya tätningslister.
  Låter inte så avancerat men
  1. De sitter ihop med skruvar som inte går att skruva ordentligt när man har klena nypor
  2. De befinner sig högt ovan mark.
  3. Tant är höjdrädd.

 7. Drottningen skriver:

  En liten tant: tänka dig.. det där låter preciiiis som ett arbete för Josh. Han är både lång och stark 😉

 8. Neny skriver:

  Då är det förstås svårare. De vi har till golv/trösklar är också lösa, de har vi tejpat med dubbelhäftande mattejp istället. 😉 Hemsk lägenhet att renovera.

 9. Lotta skriver:

  Vin, vin , vin, mat?

 10. Drottningen skriver:

  Lotta: Det är så kallt så du anar inte. Du får nog fixa det där själv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *