FAN!

(och det här är ju skrivet för flera timmar sen eftersom uppkopplingen verkar vara synnerligen instabil idag)

Jag har ju tänkt på cigaretter mer eller mindre konstant den senaste tiden. Det har blivit en fixering och det har varit jobbigt som fan rent ut sagt.

Så idag, för drygt en timme sen så letade jag i gömmorna och hittade en. En svag jävla cigarett. Lite självbevarelsedrift har jag ändå liggandes så jag la den bredvid mig och luktade på den. Den luktade ganska illa, men bara ganska. Eller ja, den luktade torr tobak, varken mer eller mindre. Jag la ifrån mig den, luktade igen, la ifrån mig den och hoppades nånstans att sambon skulle komma hem och säga åt mig så att jag kunde hålla en lång utläggning om varför jag måste röka den. Men han kom inte.

Kroppen reagerade nästan som om jag redan hade rökt den. Det pirrade i huden och jag kunde känna hur blodkärlen drog ihop sig och lungorna liksom.. jag vet inte.. hoppades?

I nästan en timme satt jag sådär innan jag faktiskt kröp ut på balkongen och tände den. Jag hoppades på att den skulle smaka apa, att det skulle riva i halsen, att jag skulle börja hosta, må illa, vad fan som helst som kunde få mig att tycka illa om det.

Fast det var skönt att dra ner röken i lungorna, jag mådde inte alls illa, luftrören tackade så mycket och fastän jag höll för hålen i filtret och ansträngde mig för att få ner skiten i lungorna så.. nej.

”Du vet att det inte är gott”

”Du kommer att må dåligt om du röker”

I helvete heller!

Fan.

Nåja. 1 cigarett på 9 dagar kanske inte är så hemskt. Jag måste bli bättre på att ljuga för mig själv. Fast jag vill faktiskt inte köpa ett paket cigaretter. Det känns som att det räcker för den här gången. Det måste väl vara en bra sak iaf? Som om jag är på rätt väg? Fast feströka blir nog svårt att låta bli.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *