Det finns kaffe.. och så finns det kaffe

Jag misstänker att vår vanlige brevbärare har semester eftersom det tidigare i veckan ramlade ner en stor hög med reklam i brevlådan. När jag hörde dunsen trodde jag först att jag hade köpt en massa saker som jag inte fått och sen glömt bort det för att nu överraskas av räkningshögen från helvetet, men nu var det alltså bara en bibba med reklam.

Det är roligt att bläddra igenom reklam tycker jag, om inte annat för att komma på vad det är man definitivt inte behöver, men jag tycker inte att det är lika roligt att gå till pappersinsamlingen så därför har vi en såndär lapp på dörren.

Jag bläddrade alltså igenom reklamen och hittade veckans blad från Willys som bland annat prånglar ut kaffe från Gevalia (eh..2 för 35 spänn?) och då slog det mig att jag för en halv evighet sen bloggade om när de bytte arlamjölken mot milko och inte var helt nöjd över det. Det finns dock en sak som Willys är bättre på än andra kedjor.

Det talas ofta om att vi ska köpa kravmärkt mat och jag tycker att så länge prisskillnaden inte är för stor så gör jag gärna just det. Samma sak med närodlade saker. Jag köper helst bönor och sånt från Saltå kvarn som ligger i närheten och allra helst så åker jag ut och handlar på plats om vi nu ändå har vägarna förbi så att säga.

Kaffe är en sån produkt som vi tidigt började välja kravmärkt. Det var ett par kronor som skiljde i pris och vi är inga jättekonsumenter av kaffe och med stigande inkomster så märktes det inte direkt i plånboken heller och då började vi lägga märke till alla dessa ”erbjudanden”. Köp 18 paket för inga pengar alls, bara det att när man tittar närmare på det så gäller det alla sorter utom kravmärkt och rättvisemärkt.

Ville ni att vi skulle köpa kravmärkt eller? Att fler skulle upptäcka att kravmärkt inte smakar konstigt och att man inte behöver vara en rabiat vegan för att välja något som skadar miljön lite mindre?

Sådär är det överallt. Köp 18 paket av det här eller 1 paket kravmärkt för samma pris. Inte så svårt att räkna ut hur majoriteten av kunderna väljer direkt.

Willys har som sagt erbjudande på kaffe den här veckan. Gevalias, som är det märke vi köper av rent lokalpatriotiska skäl. Willys har den goda smaken att låta oss välja mellan alla gevaliasorter, även den kravmärkta. Det är inte första gången jag ser det, men det är bara hos dem jag har märkt att de inte låter kravmärkt kaffe vara förunnat endast de med mer i plånboken.

Om man dessutom lägger till att personalen i nio fall av tio numera faktiskt verkar sköta sitt jobb gör inte saken sämre. Jag klagade ju på det förra gången jag skrev om Willys, men sladdertackorna har försvunnit längs vägen någonstans. Antingen det eller så har vi blivit VIP-kunder sen vi blev påkomna.

Hur som helst, en eloge till Willys som inte gör skillnad på kaffe och kaffe!

Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 svar på Det finns kaffe.. och så finns det kaffe

  1. Neny skriver:

    Kalasbra att de har erbjudande även på kravmärkta! Vi har liknande problem men med andra produkter, ex mjölkprodukter. Laktosintoleranta som man är vill man gärna ha lite specialerbjudanden även på sånt, men det är det aldrig. Laktosmjölken kostar 11-13kr per liter, medan en vanlig kostar 6… det blir mycket pengar när man köper 4-5 liter i veckan. 😛 Men just rättvisemärkt- och kravmärkt och sånt- är de väldigt dåliga med, det håller jag med om. 🙂

  2. SqZ skriver:

    Fram för kravmärkt kaffe! (säger hon som inte ens dricker det där svarta eländet)

  3. Danni. skriver:

    Det enda tråkiga är att vi inte kan inkludera rättvisemärkt kaffe i erbjudandena 🙁 men det bror ju på att de varorna har ett mycket högre inköpspris, skiljer 5 spänn om jag inte minns fel…men jag tycker det är skitdåligt av butiker att inte inkludera det kravmärkta! Skitdåligt! För det är absolut ingen skillnad att tala om i inköpspriset.

  4. Drottningen skriver:

    Danni: Menar du på fullaste allvar att anledningen till att kravmärkt kaffe ofta kostar ett par kronor mer är för att handlaren känner för det?

  5. Ända sedan jag för nån vecka sedan såg en fruktansvärd engelsk dokumentär om det orättvisa kaffehandeln skulle jag vilja köpa rättvisemärkt och inget annat! Det är rent vidrigt hur i-länderna bär sig åt i världshandeln. Men jag har tyvärr inte sett det nånstans i den här lilla hålan. Jag vet att jag sett det nånstans i stan tror jag och det kan ha varit på Lidl av alla ställen, men där vill jag helst inte handla. Svårt fall. Eller lätt, eftersom vi nästan inte dricker kaffe alls hemma. Fast man kunde ju köpa rättvisemärkt till jobbet, för där går det åt desto mer.

  6. ”den” orättvisa kaffehandeln ska det vara så klart….

  7. Bubblan skriver:

    Nu skiter jag högaktningsfullt i allt vad kaffe heter, däremot tänkte jag leverera lite reklam till dig. Se det som en gåva, från min hall till din. Vad har du/ni för leveransadress?

  8. Drottningen skriver:

    kristina: eftersom ni inte dricker så mycket kaffe så är det ju jättebra att köpa rättvisemärkt, då svider det inte så mycket i plånboken heller 😉

    Bubblan: är det du som vikarierar för vår brevbärare?

  9. Bubblan skriver:

    I dagsläget kan jag inte ta på mig posten som vikarie för er brevbärare, men med tanke på din förkärlek till att bläddra igenom reklam så har jag långtgående planer på att börja agera reklamutdelare en gång i veckan. I just er port.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.