Lite on topic

Jag tänkte att eftersom jag inte har någon lust eller ork att skriva något och Johanna Parikka Altenstedt ramlade in i min blogg med en kommentar som sen har fått bloggen att larva på av sig självt, så kan jag ju kasta in ett inlägg här så att folk som vill kommentera hennes kommentar kan vara lite mer on topic. För Parikka har ju inget intresse av min tappade sug och det har ju inte ni andra heller.

För er som inte orkar klicka på länkar:

Så här sa Johanna:

 1. johanna PA Says:
  Hej!Du var inne på Deep och diskuterade mig. Jag är för dum för att fatta hur man får kommentaren in där, det blev bara error hela tiden. Så jag skriver det här och hoppas att du läser det.När det gäller Isabella Lunds blogg:1) jag har jobbat med frågor om trafficking och efterfrågan på prostitution och har debatterat och skrivit om deta
  2) jag tycker inte som isabella i massa frågor – och när hon gått in i debatt har jag ibland gett mot hutt (hör och häpna – i en debatt!)
  3) jag slutade i januari i Bryssel och har inte jobbat med dessa frågor sen dess utom en artikel i GP i mars
  4) isabella var på SR / studio ett i onsdags i en debatt – ca 2 miljoner lyssnare och hon pratade med sin röst
  5) hon har en hemsida för sina sextjänster – där hon har närbilder på sin rumpa och andra kroppsdelar

  6) efter sitt program skrev hon långa haranger i sin blogg och i början referar till mig – och tar upp mig som assistent till Carlshamre, vilket jag inte varit och jag är inte delaktig i hennes radioprogam på något sätt. Jag hörde den inte. Varför drar hon in mig – förmodligen för att min blogg har många läsare
  7) jag talar om för henne att om hon en gång till utnyttjar mitt namn i sin blogg på detta ohederliga sätt så kommer jag outa henne

  till saken hör:

  I SOMRAS KONTAKTADES JAG AV BLOGGE BLOGGELITO – NIKLAS ANGÅENDE AV ATT ISABELLA VILLE DEBATTERA MED MIG. JAG TACKADE NEJ FÖR ATT JAG PRATAR INTE MED ANONYMA LOBBYISTER – MED EGET NAMN ÄR DET EN ANNAN SAK.

  Och nu drar hon in mitt namn igen. Jag anser att jag har rätt att säga att om inte hon slutar kommer jag se till att hennes namn blir offenlig.

  Isabella är en offentlig person, prostituerades rikstaleskvinna, experssenskribent och studio-ett-talare. Om hon tror att hennes barn inte undviker att någon gång fatta att morsan säljer sex (hemma!) så är Isabella korkad. Jag tror att hon velat dra sig ur detta länge och nu utnyttjar mig som en orsak. Jag bjuder gärna på det om hon slutar sälja sex hemma och verkligen tar hand om dina barn. Men jag hoppas att ni i “bloggsfären” tar reda på saker innan ni hänger ut mig som den värsta skurken.

  Det enda jag begär är att en lobbyist som har makt visar sitt ansikte när hon utmanar mig. Isabella är inte ett offer.

Och jag svarade:

 1. Drottningen Says:
  Hej Johanna.Jag vet inte riktigt varför du skriver den där långa utläggningen till mig och inte till Blogge eller Josh eller någon annan som faktiskt lagt sig i prostitutionsdebatten eller för all del är en trogen läsare av Isabellas blogg.Jag förstår fortfarande inte varför du envisas med att vilja outa Isabella, det har du inte svarat på. Okej att du inte vill debattera med henne, bra, strunta i det då. Eftersom hon varit med i radio så är hon ju inte jättehemlig för de hon skulle debattera med, så jag är rätt övertygad om att ni hade kunnat lösa det där. Att Isabella har bilder på sin rumpa och andra kroppsdelar på sin sida gör knappast att hon blir igenkänd på stan så att säga och jag skulle inte bli det minsta förvånad om hennes barn vet precis vad hon gör. Däremot kanske inte klasskompisarna vet eller Agda i kassan på konsum och det är väl kanske inte så konstigt om Isabella vill skona sina barn från det? Varför verkar du förutsätta att hon inte tar hand om sina barn för att hon säljer sex? Vad vet vi om vad hennes barn tycker, känner om det ena och det andra och vad har vi med det att göra?Om det är barnen du tänker främst på så finns det alldeles säkert hundratusentals barn som växer upp med en alkoholistmorsa som ingen märker som man borde ägna energi åt, eller barn med karriärföräldrar som ser dem en sväng på helgen i bästa fall. Barn till horor mår inte dåligt per definition, att vi andra slår dem i huvudet med vilken dålig mamma de har kan däremot få dem att må dåligt.

  Jag är rätt säker på att få av mina egna läsare skulle känna igen mig även om jag la upp bilder på min rumpa och dessutom talade in ett meddelande till dem.

  En annan sak som jag reagerar på är att du verkar dra ihop trafficking och prostitution till en och samma sak, vilket det naturligtvis inte är. Det är en stor skillnad att bli tvingad till något och att göra saker av fri vilja. Sen kan man diskutera hur smart val det är och hur Isabella i det här fallet borde och inte borde göra. Själv tycker jag att det är lite smartare att ta ett par tusen för ett ligg istället för ett par drinkar, även om inget av det är eller har varit aktuellt. Isabella är inget offer skriver du, och nej, det kanske hon inte är, men varför får hon då inte hora ifred om det är det hon vill göra?

  Varför hota hennes hennes anonymitet? Hur har du fått reda på vem hon är? Skriver hon saker om dig som är olagliga så kan du ju anmäla henne, gör hon det inte så ser jag inte varför du, som inte gömmer dig bakom anonymiteten skulle ha problem med det. Nu vet jag inte hur många läsare Isabella hade, men jag tror knappast att hon haft någon brist på dem om man säger så, det tror nog inte du heller eftersom du tillskriver henne makt.

  Jag tycker att genom att hota Isabella så gör du inte henne eller någon annan hora någon tjänst. Du skriver att du hoppas att hon slutar och tar hand om sina barn, kanske hon gör det, kanske har du skrämt bort henne från nätet och kanske står hon i ett gathörn och blir omhändertagen av en hallick istället. Jag har ingen aning, men jag är övertygad om att man genom att hacka på de man vill hjälpa och klappa dem på huvudet snarare gör dem en otjänst.

  Jag är inte säker på att vi når varandra, alls och ärligt talat så är jag alldeles för trött för det här nu. Det jag undrade var det jag skrev hos deep.ed och jag hittar inte svaret i ditt långa inlägg. (å andra sidan är väl mitt lika långt)

Det finns ett par kommentarer till, men vill ni läsa dem så får ni faktiskt klicka er fram. Så, kommentera på nu, i rätt inlägg. Under tiden ska jag fortsätta leta efter min tappade sug samtidigt som jag funderar över varför hon kom till mig över huvud taget.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lite on topic

 1. Linda skriver:

  Jadu, vad du än vill göra i livet, har du i alla fall ordets gåva. Snyggt formulerat!

 2. En liten tant skriver:

  Maken till underlig debatt får man leta efter. Jag har ögonbryn i nacken och hakor i golvet efter att ha tagit del av det mesta i detta ärende.

  F.ö. hoppas jag att du hittar din sug igen. Den brukar komma framkrypande av sig själv efter ett tag enligt min erfarenhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *