Till Leif Boork

Jag läste precis i en av våra trovärdiga kvällstidningar att du slutar helt i Brynäs. Du skulle kunna ta dig en välbehövlig semester ett tag nu, men jag misstänker att du blir lite rastlös efter ett tags påtande i trådgården eller vad du nu gör för att koppla av.

Visserligen så får du inte träna något elitserielag den här säsongen, och det är ju inte så konstigt, men vad sägs om att träna ett allsvenskt lag då? Leksand ligger ju ändå ganska nära Gävle, så då behöver du inte ens flytta.

Jo, jag vet att det går bra för Leksand just nu, men jag har sett det förut. I början av en allsvensk säsong är det inte särskilt svårt att göra bra ifrån sig för ett lag som Leksand. ”Hela Sveriges lag” och det där. Problemet är att spelarna verkar ha missat att de faktiskt måste arbeta tillsammans och låta bli att tramsa när det drar ihop sig. Det är lite som om de lider av en viss hybris och då är det inte konstigt att de när de väl tar sig tillbaka till elitserien bara är där och gästspelar.

Du verkar ju vara en ganska bestämd kille som inte skräder orden, så min tanke var att om du tränar Leksand så kan du ta grabbarna i örat och sparka dem i häcken så att de begriper att man inte kan leva på gamla meriter hur länge som helst. Jag tror att du kan det, du om någon.

Dessutom så vore det ju bra om man kunde utnyttja grabbarna som går på idrottsgymnasiet i Leksand och kanske fånga upp dem och låta dem spela lite. Det verkar rentav lite löjligt att Leksand som kommun spottar ur sig hockeyspelare samtidigt som laget måste köpa och importera spelare hela tiden. Om man hela tiden blandar om i truppen så mycket som Leksand gör (jag har slutat att försöka lära mig namnen på spelarna) samtidigt som de nya är importerade så kan det ju knappast bli något annat än en enda röra, en röra utan hjärta dessutom.

Jag tror att du är rätt man för jobbet helt enkelt. Lite jävlar anamma, en spark i häcken på grabbarna när det behövs och ett par juniorer som får vara med och leka så tror jag att Leksand kan ta sig tillbaka till elitserien och sen göra något annat än en säsong som man inte ens som troget fan vill komma ihåg.

Vad säger du? (jo, jag vet.. det finns ett par brister i min önskan. Som att det går bra för Lif nu och att de har en tränare, men säsongen har ju precis börjat)

(vem blev förvånad över att jag skrev ett inlägg om sport upp med en hand nu, var inte blyga.)

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Till Leif Boork

 1. Besökaren skriver:

  JAg vill inte ha Boorken över – jag gillar Kempe. Just för att det för en gångs skull känns som ett LAG i år, och inte som en säck hopplockade spelare som slängts ut på isen.

 2. Drottningen skriver:

  Ja, han kanske är bra, den där Kempe, men jag blir inte ett dugg förvånad om kvalserien blir en enda pina. Faktiskt. Jag menar, hur många gånger har vi sett det egentligen? Eller för all del när de tagit sig tillbaka till elitserien och den i sin tur blir en enda pina. Jag hoppas att det inte blir så, men jag tror det.

  (dessutom är Boork roligare. han märks ju. Jag antar att det var ett av problemen även om jag inte förstår det riktigt.)

 3. Lotta skriver:

  Vem fan är Leif Bork?

 4. Josh skriver:

  Häda inte, Lotta!

  Boork är förmodligen landets bästa städgumma. Om man behöver styra upp en spretig organisation, ta ut en riktning och ta sig ett stålbad, då är Boork mannen för jobbet.

  Om Leksand har ett sånt behov idag kan jag inte uttala mig om. Att döma av de senaste åren har dylika behov funnits länge, men idag kanske det finns en långsiktig strategi.

 5. Peppe skriver:

  Tja, Boorken kanske inte är ett så dumt val ändå.
  Men för LIF krävs det väl ytterligare en sisådär tre, fyra misslyckade kval till Elitserien innan man sätter in fungerande åtgärder. Låter jag bitter. nähä. jo, jag ÄR medlem i LIF. 🙂

 6. Drottningen skriver:

  Peppe: Ger du dem pengar också? hahahahahahaha. Det slutade jag med när för flera år sen. Inte en spänn får de innan de visar att de iaf tänker försöka.

 7. Peppe skriver:

  Jo men bara medlemsavgiften.

 8. SqZ skriver:

  Min hjärna la av direkt när jag insåg att inlägget handlade om sport men jag uppfattade frågan på slutet och kan villigt erkänna att jag blev förvånad 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *