Korv, någon?

Stackars Fredrik skulle laga mat till familjen och hittade ett kycklinghuvud bland kycklingvingarna. Det är inte så kul förstås, och föga förvånande så har han tappat sugen på kyckling för ett tag.

Kycklingvingar förresten, varför bemödar man sig ens? Det finns ju ingen som helst mat på dem till att börja med.

Samtidigt kan jag inte låta bli att undra varför det är en nyhet över huvud taget med tanke på vad folk gladeligen stoppar i sig i form av korv. Jag menar, det är väl ingen som på allvar tror att det är de finaste bitarna som mals ner och så småningom hamnar på middagsbordet som korv?

Nej, jag äter inte korv annat än i undantagsfall. Tysk salami är ett sådant undantag.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Korv, någon?

 1. West skriver:

  Varför måste man alltid äta de finaste bitarna? 🙂

 2. Jimi skriver:

  Jag håller med West. Varför måste man alltid äta de finaste bitarna? Och vad är de finaste bitarna, egentligen?
  Jag har vänner som tycker kycklingbrosk är supergott, gärna friterat. Och de brukar äta precis allt runt en kycklingbenen.

  Och själv tycker jag ett lagom mjukt, lagom knapprigt, gott kryddat skinn på kycklingvingarna eller kycklinglåren är supergott (inte bara skinnet, men tillsammans med själva köttet).

 3. drf skriver:

  Jag kan inte få nog av kronfågels Buffalo Wings. Är det riktigt illa vräker jag i mig ett kilo själv rakt av. 😀 *slafsa*

 4. Joshua_Tree skriver:

  Buffelvingar? Någon har blivit lurad… 😉

 5. Drottningen skriver:

  West: Nej, du får äta precis vad du vill 😉

  Jimi: Det är väl en smaksak förstås, men jag snubblar förvånande ofta över folk som verkar tro att man maler ner biff och file till korv. Frågan är om man inte rentav är lite dum i huvudet då. =P

  drf: Jag kan tänka mig att du trycker i dig ett kilo, 700 gram av dem är väl ändå bara ben =P

 6. drf skriver:

  Joshua_Tree:
  Haha, ja, måste vara jääävligt små bufflar alltså. Bonsai Buffalos!

  Drottningen:
  Bah! *dra kycklingskinn över huvudet* BUUUU!

 7. West skriver:

  Alltså, dagens korv är väl vad korv har varit i alla tider: ett fiffigt sätt att ta vara på de delar av djuret som kanske inte är så smakliga att man vill äta dem som de är. Personligen bryr jag mig inte om det är både broskigt/senigt kött och inälvsmat i korven. Så länge det smakar gott och jag inte blir sjuk gör det mig inget. Men jag är ju lite konstig förstås, jag tycker t ex att stekt lever är gott också.

  Naturligtvis är det inte biff och filé i korv, tror man det är man som du säger nog lite dum i huvudet 🙂

 8. West skriver:

  drf: har de vingar kanske det rentav var Banzai Buffalos?

 9. Jimi skriver:

  Fast med rätt marknadsföring kanske man kunde tillverka ”lyxkorv” på just det sättet (gjord på bara riktigt fina köttbitar, till 100%) och ta mer betalt per kilo än vad samma fina kött skulle kostat i hela bitar. Och jag skulle nog gärna smaka.

 10. Drottningen skriver:

  Jimi: Allt går att sälja med reklam 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *