Inga muskler där inte

Lilla katten har fått sin snällspruta idag och vi har besökt en ny veterinär efter goda rekommendationer. Jag hade lite problem med att dels ställa buren på bänken och sen få ut honom (katten, inte veterinären, han var lös) ur buren, varpå veterinären frågar om katten är lite tung. Mjo, jag var ju tvungen att erkänna att han kanske var liiiiiite tjock.

Veterinären klämde katten på magen och konstaterade torrt ”ja, det är ju inga muskler det här inte, lightfoder vore nog bra”.

Det är nog tur att Lilla katten är den enda som han har sett av våra katter. Jag måste nog väga honom vid tillfälle.

Trots att han sa att Lilla katten är tjock så var han väldigt förtroendeingivande och trevlig, jag tror på allt han säger. (utom att Lilla katten är tjock. Lite rund kanske, dessutom är hans kusin mycket större)

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Inga muskler där inte

 1. M skriver:

  Hur kan han påstå att den lilla katten är tjock.. han är ju tanig

 2. Carina skriver:

  Lilla katten tjock?! No way!

  Du som tyckte arga katten var lite tunn. Hon kanske är helt perfekt dårå?

 3. MsGarbo skriver:

  Snällspruta? Får man ge såna till människor som man tycker behöver bli lite snälla?

 4. Drottningen skriver:

  fast flickor… jag misstänker att ni jämför med en vanlig bondkatt… Man kan säga att Lilla katten har ett väldigt litet huvud i förhållande i kroppen annars. Liiite knubbig om magen är han

  MsGarbo: Njae… jag tror inte att det är riktigt samma sak. Vi har ju dumsprutan som man somnar av.. och så den här snällsprutan då så att man slipper bli sjuk. Det var liiite roligt dock att säga till pissnissen att ”nu får lilla katten åka till doktorn och få en spruta för att han har slagit arga katten så mycket” 😉

  Carina: Hon är en mager kraka… Katter ska vara som män, de ska ha lite stoppning 😉

 5. Carina skriver:

  Mm, du har rätt. Jag jämför nog med bondkatter faktiskt. Men jag tycker ändå inte att lilla katten är tjock. Kanske har han den där stoppningen du talar om då 😛

 6. Besökaren skriver:

  Smirre (RIP) var inte tjock, han var välväxt!
  Ett uttalande som går att tillämpa på mången katt 🙂

 7. Drottningen skriver:

  Besökaren: Nä, Smirre var inte tjock. Jag tycker inte det iaf. Stor kisse med mycket päls bara.

 8. Nynaeve skriver:

  Josefin har däremot blivit tjock. Jag vägde henne igår och kattskrället väger ju 3,8 kilo! Jag som trodde att hon fortfarande vägde 2,5. Bah! Fast det är klart, hon gör som matte och lägger på sig ett späcklager inför vintern.

 9. Lotta skriver:

  Herregud Fluffet väger 6 kg! Och då är det mesta ändå bara…fluff… Så länge de kan tvätta sig därbak är det nog lugnt?

 10. Drottningen skriver:

  Nyn och Lotta: En russian blue ska enligt en snabb googling väga mellan 2,5 och 5,5 kilo, det är alltså inte en stor katt till att börja med. Jag vägde faktiskt lilla katten igår och vi kan väl säga att han inte definitivt ligger väldigt nära den övre vikten då.. och han är ett år.

 11. drf skriver:

  Nu blev jag ju bra nyfiken på hur mycket vår pansarvagnskatt väger, jag får återkomma när jag hittat + vägt honom. 😀

 12. Drottningen skriver:

  Vad konstig min förra kommentar ser ut, jag menar förstås att han definitivt ligger väldigt nära den övre vikten. Man ska inte kasta in ett inte hur som helst.

  Lotta: Tjocka katten fick bantningsfoder när det blev svårt att tvätta sig bak ja, då vägde hon 6,5 kilo ungefär, men det ska sägas att det var väldigt mycket muskler på henne också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *