Om katter, Doris Lessing

Jag har alltid varit skeptisk till nobelpristagare och efter att inte ha orkat läsa förra årets pristagare så har jag väl kommit en bit på vägen nu då när jag faktiskt har tagit mig igenom Om katter som ju är skriven av årets pristagare.

Efter att ha sett en intervju med Lessing där hon verkade vara en hygglig tant och eftersom hon nu hade skrivit en bok om katter så kände jag att det kunde vara värt ett försök.

När jag gick och la mig igår kväll så plockade jag upp boken bara för att upptäcka att jag hade läst klart den och glömt bort det helt.

Förlåt, alla kloka och fantastiska människor, men Doris talar inte till mig. Inte ens när hon skriver om katter. Hela boken kändes blablabladåligtattkastrerastackarskatterblablabla.

Jag förstår verkligen inte vad som är så fantastiskt med henne. Om man bortser från själva historien och funderar över hennes sätt att skriva bara, så är det ännu mer blablablabla.

Vem som än får nobelpriset i litteratur nästa år så ska jag inte befatta mig med vederbörandes verk. Jag kom ganska nära i år ändå eftersom jag faktiskt har läst en bok av Philip Roth som jag gillade, jag har dock inte läst den senaste boken med snubben i blöja och det kan vara så att jag klarar mig.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *