Frivillig prostitution finns inte

Förra året upptäckte man, något pinsamt kan tyckas, att en bordell drevs i en lägenhet i princip ovanpå närpolisens lokaler i Ronna. Två personer åtalades för koppleri eftersom de upplåtit lägenheten för ändamålet och nu har domen kommit skriver LT.

Det intressanta i det hela kan sammanfattas med ett citat:

– Anledningen till att rätten valde villkorlig dom med samhällstjänst är att vi inte kunnat finna att mannen utövat någon form av påtryckning mot de kvinnor som prostituerat sig, utan kvinnorna har vistats här frivilligt, säger rådman Eva Persélius, rättens ordförande.

Frivilligt. Smaka på ordet. Oavsett vad du och jag tycker om att sälja sex och om vi väljer, för sakens skull att bortse från det moraliska i det hela (för ärligt talat, hur mycket är det inte som vi tycker är omoraliskt som folk gör dagarna i ända?) så kommer vi inte ifrån det där lilla, lilla ordet frivilligt, inte ens i det här sammanhanget. Vem är jag att döma dessa kvinnor och vem är jag att påstå att de inte vet vad de gör, att de måste vara skadade, förtryckta eller trycka på dem en offerroll?

Hur vrickat det än kan låta så har man alltså inte kunnat visa att dessa horor sålt sex annat än av egen fri vilja. Är inte det jävligt märkligt med tanke på hur många om hävdar att frivilligt horeri inte existerar?

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

37 svar på Frivillig prostitution finns inte

 1. drf skriver:

  Där gick jag verkligen på en mina. Såg rubriken i RSS-tröskan och tänkte att nu måste väl hela proppskåpet exploderat hos dig, men ack och ve, det var ju en rökridå utan like. 😀

  Frivilligheten måste lyftas fram mer, det vet alla vi med någon form av sunt förnuft mellan öronen, gott att se ett till strå till stacken.

 2. Joshua_Tree skriver:

  *feministhatt på*

  Nej men lilla gumman, nu har du skenat iväg och råkat tänka självständigt igen. Det är ju patriarkaaatet förstår du. Poliserna är män, åklagaren är man, nämndemän och domare, alla är män. Och männen håller ihop. De vill ju så gärna tro att kvinnor gladeligen låter sig sättas på dagarna i ända av kreti och pleti. De måste ju försvara sin rätt att köpa kvinnors kroppar.

  *feministhatt av*

  Hur gick det för mig?

 3. Drottningen skriver:

  drf: fast jag brukar väl inte ens härja särskilt mycket i den debatten? vare sig med hela eller trasiga proppar

  josh: Du glömde berätta att kvinnorna är offer och om de säger motsatsen så beror det på att de inte ens vet om att de är förtryckta. Annars tror jag att du klarar dig hyfsat

 4. drf skriver:

  Drottningen:
  Nej, det var väl kanske därför jag blev lite extra överraskningsknullad när jag läste rubriken.

 5. Drottningen skriver:

  drf: skönt? 😉

 6. Isabella Lund skriver:

  Det står frivilligt eftersom enligt den svenska officiella synen så finns det inget som heter frivillig prostitution. Officiellt i Sverige så vill man inte erkänna att det finns kvinnor som tycker om sex och erotik och som själva väljer att arbeta med det. I EU eller Europarådet blir detta ett problem för svenskarna för i övriga Europa pratar man om tvångsprostitution separerat från arbete i sexbranschen. Och där dyker också ett annat problem upp. I Sverige kan man inte erkänna att det är ett arbete.

  Jag vill emigrera!

 7. Joshua_Tree skriver:

  Emigrera? Men… du bor väl redan i reserv-Danmark? 😉

 8. Pingback: deep|edition » Vulkaniserat

 9. drf skriver:

  Drottningen:
  Det var lite obekvämt till en början men sen gick det som insmort!

 10. Linda skriver:

  Tja, jag skulle mot betalning ligga med i stort sett vad eller vem som helst, bara jag slipper vara telefonförsäljare.
  Kanske då i mitt fall inte helt och fullt frivilligt att hora, men the lesser of two great evils.
  Jag skojar inte ens.

 11. tor skriver:

  Linda: varför gör du inte det då?

 12. Joshua_Tree skriver:

  Det kanske hon gör, Tor. Vad vet du om det? Eller så kanske hon har ett alternativ som är bättre än de två hon ställt mot varandra i sitt exempel.

 13. Joshua_Tree skriver:

  ”…ett alternativ som hon föredrar” skulle jag ha skrivit.

 14. Ella skriver:

  ”Hur vrickat det än kan låta så har man alltså inte kunnat visa att dessa horor sålt sex annat än av egen fri vilja. Är inte det jävligt märkligt med tanke på hur många om hävdar att frivilligt horeri inte existerar?”

  Verkligen jättebra skrivet!

 15. Linda skriver:

  Tor… Jag slipper vara telefonförsäljare.

 16. Tor skriver:

  Det är skrattretande många som säger att de hellre är prostituerade än telefonförsäljare, men få som verkligen är det. Det säger en hel del.

 17. Drottningen skriver:

  Tor: Du skulle ju kunna fråga Ella eller Isabella ovan vilket de helst väljer? Det är skrattretande många som säger att det inte finns frivilliga prostituerade, men få som verkligen vill prata med dem. Det tycker jag säger en hel del.

 18. Joshua_Tree skriver:

  Tor: Hittat nån som säger sig hellre hora än jobba som telefonförsäljare men som jobbar som just telefonförsäljare?

 19. Tor skriver:

  Drottningen: varför tror du att få vill prata med prostituerade?
  J.Tree: Jag känner flera som jobbat med telefonförsäljning därav min kommentar om att det är trams om att hellre prostituera sig än jobba med telefonförsäljning.
  Inget ont om prostituerade eller andra kriminella för den delen, men det är väl inget som för samhället framåt.

 20. Drottningen skriver:

  Tor: Jag vet faktiskt inte, vet du? Det är bara konstigt att uttala sig om folk på ett visst sätt utan att ha något intresse av att prata med dem, lite som att säga att araber är ett jävla pack för att man har sett ett par stycken spränga sig själva i bitar.

  (får jag välja så tar jag hellre ett snack med en hora än med de där asen som står innanför dörrarna på stormarknaderna och kränger mobilabonnemang)

  men alltså.. så du känner flera som jobbat med telefonförsäljning, men som inte hellre skulle hora? ptja.. jag känner en hel del akademiker som inte skulle vilja ha mitt jobb som undersköterska, vad är din poäng? 😉 Människor gör olika val, dina kompisar vill inte hora, det är väl gott så, det vill inte jag heller, men _om_ valet stod mellan telefonförsäljare och att hora så är utgången inte alls självklar för mig. Det betyder inte att hora är ett önskvärt yrke för min del, alls, bara att jag ännu mindre vill telefonförsälja.

 21. Joshua_Tree skriver:

  *asg* Men det gör telefonförsäljare? För samhället framåt alltså. För övrigt är inte prostituerade kriminella.

  Och de där telefonförsäljarna du känner – brukar de säga att de hellre prostituerar sig än går tillbaka till jobbet? Om inte kan du knappast använda dem som referenser.

 22. Tor skriver:

  Drottningsylt: varför tror du dig veta att jag inte har något intresse av att prata med ”dem” (ditt ordval)? Detta är väl din kommentarstråd och därmed frångår jag netiketten om jag inte kommenterar ditt inlägg?
  J.Tree: Tja, jag vet inte. Men något sätt känner jag attt alla som arbetar och inte är kriminella på något sätt för samhället framåt (eller åtminstone håller det flytande). Och på ett naivt/intuitivt sätt sorterar jag droghandel, prostitution och kriminell verksamhet i facket ”inga höjdare”. Men du kanske har andra åsikter avs detta? *asg*

 23. Drottningen skriver:

  Tor: neeeeejdu, inte har jag sagt att du inte vill prata med dem? Det är din tolkning, du undrade varför få vill prata med prostituerade och jag svarade att jag inte vet, varpå jag frågade om du visste. Om vi ska prata netikett så var ditt första inlägg till Linda och inte riktat mot mitt inlägg 😉

  Jag vet inte riktigt vad du försöker säga och börjar mer och mer misstänka att du bara trollar, du får hemskt gärna påvisa att det inte är så.

 24. Tor skriver:

  Det jag sa var att ”Det är skrattretande många som säger att de hellre är prostituerade än telefonförsäljare, men få som verkligen är det.”

 25. Drottningen skriver:

  Ja? Din poäng är?

 26. nef skriver:

  Tor skrev: “Det är skrattretande många som säger att de hellre är prostituerade än telefonförsäljare, men få som verkligen är det.”

  Det där är ju ett totalt meningslöst konstaterande om det nu inte är som så att två kriterier uppfylls:

  1. den som säger det jobbar faktiskt som telefonförsäljare.
  2. den som säger fortsätter att jobba som telefonförsäljare.

  Den som säger att den hellre jobbar som prostituerad än som telefonförsäljare men de facto jobbar med något helt annat, eller inte alls, har alltså endast gjort en värdebedömning av två potentiella yrken.

  Och Linda svarade ju dessutom på din fråga om varför hon inte jobbade som prostituerad istället för som telefonföräljare med ett konstaterande att hon inte heller behöver jobba som telefonförsäljare.

  Därtill så kanske de du känner som jobbar som telefonförsäljare ser just detta yrke som ett bättre val än att prostituera sig. Eller för den delen bättre än att jobba som sjukvårdsbiträde, kassörska, lokalvårdare, whatever?

  Eller försökte du säga att alla som du känner som jobbar som telefonförsäljare också är av åsikten att de hellre skulle prostituera sig?

  Sen så kan man ju faktiskt vända på ditt påstående också genom att helt frankt fråga så många prostituerade som möjligt om de inte hellre vill jobba som telefonföräljare istället för att fortsätta att jobba som prostituerad. Hur många ”ja, det vill jag”-svar man kan få på en sådan enkät kan vi nog alla enbart spekulera i, men det skulle vara kul att se resultatet. Kanske något för Isabella att ta tag i så där lite för skojs skull? 😉

 27. Drottningen skriver:

  nef: tänk att du orkade förklara det där så pedagogiskt och fint. hoppas att Tor orkar lägga ner lika mycket energi på att svara istället för att bara surra 😉

 28. Tor skriver:

  Det enda jag konstaterat efter att läst det på ett flertal bloggar är att många säger att de hellre är prostituerade än telefonförsäljare. Min gissning utifrån Lindas undvikande svar är att hon inte arbetar med något av dessa yrken och därmed faller in i den grupp av människor som jag slarvigt beskrev som ”få som verkligen är det”. ”Det” i detta fall = prostituerad. Jag kan ha fel, men min intuition säger mig att så inte är fallet. I övrigt: god jul oavsett vilka yrken ni ägnare er åt.

 29. drf skriver:

  Tor:
  Ja det är nog ingen är som tycker mindre om dig för att du duckade Nef:s svar ovan.

  *hostar lite väl ansträngt*

 30. tor skriver:

  drf: *asg* god jul på dig!

 31. Drottningen skriver:

  drf: finns det någon fråga tor har svarat på menar du?

  tor: Jag skriver det igen eftersom du tydligen missade det första gång(erna); du kan ju fråga Ella eller Isabella som har kommenterat i den här posten om de hellre vill jobba som telefonförsäljare.

 32. drf skriver:

  ”Tor” är bara en felstavning av ”Troll”. *sucka*

  Maken till tomt skitsnack får man fanimej leta efter, dessutom att så uppenbart ignorera frågeställningar man inte kan svara på talar sitt tydliga språk om hur insatt trollet är i ämnet.

 33. Bosse skriver:

  Som hastigt förbipasserande kan jag inte låta bli att säga att Tor är den vettigaste i den här diskussionen.

  Det han säger är att en del tar detta med prostitution lite väl slentrianmässigt när man snackar om det, men när det väl kommer till kritan är få som verkligen skulle göra det. Vad är det för kontroversiellt med det?

  Jag ägnar mig åt spekulation nu, men jag föreställer mig att många horor i Bangkok gladeligen skulle ta en telefonförsäljarjobb om de hade det alternativet. Det är bara bortskämda svenskar/svenskor som aldrig behövt stå inför det reella hotet att få sin kropp inkräktad på som kan säga sådär som Linda. (Isabella Lunds uppfattning om eskortservice bygger på att endast träffa de kunder som hon vill träffa och bara när hon själv har lust – hur många prostituerade har den lyxen?)

  Drottningen som har bloggen beter sig lite märkligt; först skriver hon i rubriken att ”Frivillig prostitution finns inte” och i inlägget ondgör hon sig över att domstolen inte lyckats bevisa att prostitutionen som uppdagades ovanför polisens lokaler var ofrivillig. Men sen börjar hon sabla ner Tor som också ifrågasätter om det verkligen finns frivillig prostitution. Jag förstår att Tor lämnade den här kommentartråden.

 34. Drottningen skriver:

  Bosse: Du missar en ganska viktig sak i det hela, nämligen att flickan i Bangkok antagligen har en hallick och inte gör det hela frivilligt. Då är det en helt annan sak. Om svenska kvinnor idag gladeligen följer med främmande män hem för sex efter ett par drinkar på krogen, varför skulle de inte kunna göra samma sak för t ex 3000 spänn eller vad det nu kan kosta? Hela debatten rör just dessa kvinnor som horar frivilligt, inte de som blir tvingade.

  Jag säger som jag sa till Tor, det finns åtminstone två stycken i den här kommentarstråden som antingen har jobbat eller jobbar som prostituerade, varför inte fråga dem om de hellre skulle jobba som telefonförsäljare?

  Tor är den vettigaste? Mjo, om man hela tiden låter bli att svara på frågor och sen bara försvinner kan räknas som vettigast.

 35. Joshua_Tree skriver:

  Bosse: Nej, det Tor säger är att det är att ”Det är skrattretande många som säger att de hellre är prostituerade än telefonförsäljare, men få som verkligen är det.” Tor vägrar sen svara på om han faktiskt känner några telefonförsäljare som säger att de hellre prostituerar sig. Hur är det vettigt menar du?

 36. Tyvärr har många fördomar mot oss-

 37. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Sveriges framtid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.