Barnvakt, etapp 1

Strax efter klockan 6 vaknade jag och ville inte gå upp. En timme senare var Arga barnet vaket och skulle ha frukost. Jag provade med en macka, men det var tydligen inte bra eftersom hans mycket talande blick talade om för mig att jag är en idiot. Plättar funkade lite bättre dock. Det tyckte katten också för övrigt.

Sen har vi lekt, letat efter kläder, jag har fått fundera över hur man duschar när en tiomånaders kryper omkring, vi har med gemensamma krafter (om än inte samarbetande) fått på oss kläder och varit ute på promenad, vi har ätit en gång till, kastat boll och nu sover Arga barnet en stund.

Barnet ringde och enligt ryktet så hade den ömma fadern redan oroat sig halvt fördärvad. Då hade det gått en timme sen han åkte. Jag börjar misstänka att han inte riktigt tror på mina barnhanterarkvalifikationer och visst, jag är lite otränad och rent krasst så kan jag inte Arga barnet så fusklappen är bra att ha. Min målsättning är dock ganska låg också. Han ska få mat, han ska vara ren och torr och därifrån gissar vi oss fram. Flexibilitet kallas det om någon undrar.

Vad är grejen med att gå och le mot folk som är ute och går med barnvagn? I princip alla, framför allt kvinnor, men även de flesta män har nogsamt mött min blick och gett oss ett roat leende. Låt mig vara! Paranoid som jag är så väntade jag mig en avhyvling för att Arga barnet inte hade vantar på sig, men jag hittade faktiskt inga och det är ju inte så att det är tusen miljarder minusgrader ute, men istället så fick jag de där leendena. Det kanske är så enkelt att det bara bor knäppisar här.

Jag har fått förslag från flera håll om att uppsöka öppna förskolan, men se, det tänker jag inte alls göra. Barnet påstår att om man kommer på eftermiddagen behöver man inte ens sjunga, utan man kan sitta och fika bara. Okej, men jag ska faktiskt inte fika med en massa småbarnsföräldrar och prata bajs och fantastiska framsteg. Fördomsfullt? Ja, antagligen, men bara tanken gör mig lätt illamående.

Annars har jag det ganska bra. Jag är dock mycket missnöjd med hushållets katter som inte sköter sig (sover hos mig alltså), jag fryser och får inte sova. Nu skulle vara lagom att vakna om man säger så.

Nu måste jag fundera ut vad vi ska göra resten av dagen.

Andra bloggar om: , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Barnvakt, etapp 1

 1. M skriver:

  Se dära det går ju som på rälls.. =) Arga barnet har ett par vantar men dom sitter aldrig på händerna så det är inte lönt att ens ta på dom.. Han man stoppa händerna i åkpåsen om det blir kallt.
  Men jag tycker då det är bra gjort att ni hunnit med så pass mycket och det är inte ens lunch ännu.. Hade jag varit hemma hade vi fortfarande gått omkring i pyjamas..
  Skäll på katterna, speciellt ettan så kanske det funkar.. annars får du hålla fast henne under täcket 😉

 2. Drottningen skriver:

  Du menar att jag har varit överambitiös? Hmmm…. inte undra på att fantasin tryter nu då

 3. Katarina skriver:

  Haha vad u en gör tro inte på A-M. Kommer dit senare på öppna förskolan, ja jag tackar. Sist hag var och hälsade på så skulle vi just till öppna förskolan lite senare påstod A-M. När vi kom dit var et dags var sång och dans. Vem fick konka på W. Jo jag…:)

 4. SqZ skriver:

  Jag har märkt att jag också fånler mot mammor och pappor med barnvagn. Så länge barnet ligger i en vagn är det ett sött ekipage. När de små krypen blir mobila, det är då det är klokast att hålla sig undan.

 5. Drottningen skriver:

  Katarina: Jag anade att hon försökte blåsa mig faktiskt.

  Sqz: Men vad är grejen med det?

 6. M skriver:

  Mähm.. de var dom som inte höll sitt scema.. 14-14:30 ska de sjunga sedan ska dom fika

 7. Martin skriver:

  Motorcyklister, busschaufförer, föräldrar…

  De är av samma skrot och korn allihopa och ska nödvändigtvis vinka till varandra hela tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *