Raketerna är slut, men det finns ju sten

Jag har skrivit om de inställda bussarna förut, då i samband med raketskjutandet. Raketerna är slut för den här gången, men man vet ändå aldrig när man kan åka buss eller inte i den här hålan.

Är inte det märkligt? Man pratar om saknade resurser och tidigare nerdragningar, men ärligt talat, inte har Södertälje kommun sparat mest av alla? Och om det här är vanligt förekommande i resten av landet, varför har jag inte hört talas om det någon annanstans?

Och vad är grejen egentligen? ”Ja, jag tar och kastar en gatsten på den där bussen och ser vad som händer, höhö.. ”

Jag hoppas verkligen att Södertälje kommun inte belönar det här packet genom fler fritidsgårdar, aktiviteter för ungdomar osv, för det ger inga andra signaler än att man får som man vill genom att förstöra. För alltså, om din son sparkar sönder grannens cykel, inte köper du ett tvspel åt grabben för att han inte ska göra om det?

Ett alltid lika aktuellt tips är för övrigt att titta in på lt.se och jämföra med er egen lokaltidnings nyheter. Missa för all del inte kommentarerna till artiklarna.

Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Raketerna är slut, men det finns ju sten

 1. Johan skriver:

  Polis och samhälle måste slå till med hårdhandskarna. Denna grupp i samhället är helt uppslukade av det dom gör. De saknar värklighets uppfattning. Jag har sett sådant förut för många år sedan fanns det ett ungdoms gäng i Nyköping som var av den lite extremare sorten. Det gänget splittrades förens deras ledare hängde sig själv. Tyvärr kommer dom inte att sluta förens det händer dom själva något allvarligt. Förens då kan de vakna upp och tänka efter känna saknad och Sympathi och sluta med det de gör.

 2. Tom skriver:

  Jag betalar som kommuninvånare skatt till Södertälje kommun. Det skär i hjärtat när man cyklar förbi sönderslagna busshållplatser och läser om stenkastning och raketbeskjutning mot bussar – saker som ytterligare suger ut kommunens skrala ekonomi. Gång efter annan ser jag också hur kollegor (s.k. medel- och höginkomsttagare) lämnar Södertälje till förmån för Nykvarn, Vagnhärad, Mariefred och Åkers styckebruk. Till sist tröttnar även jag, flyttar härifrån och lämnar staden åt sitt öde i en nedåtgående spiral. Sker ingen markant förändring är det bara en tidsfråga, och det gäller säkert flera än bara mig. Då må det vara så att både Scania och Astra sysselsätter många här, men både kommunalskatten och konsumtionen hamnar någon annanstans.

  Ni som styr i Södertälje, nu måste ögonen öppnas och situationen tas om hand! Det talas om satsningar på social verksamhet, fritidsgårdar och dylikt. Är det så att det inte har informerats tydligt nog om att det anses oartigt och t.o.m. är förbjudet att kasta sten på bussar, krossa fönster, klottra på alla plana ytor och beskjuta polisstationer? Man kanske trodde att sådant är underförstått? Nej , skicka räkningen på nästa busskur hem till föräldrarna. Om inte de tar ansvar för sina barn tänker då inte jag göra det genom skattepengarna! De behövs faktiskt till mycket viktigare saker än att städa upp efter snorungar, eller till att senare i livet betala deras logi på Hall-anstalten.

  I nästa kommunalval kommer jag att välja mycket noga, om jag orkar bo kvar här tills dess. Intressant förresten att bygga ett nytt stadshus med fasad helt i glas…

 3. Arne Anka skriver:

  Jamen vad trevligt med lite stenkastning på bussar! Jodå sånt gillar svenska folket.

  Varför röstar dom annars inte bort sånt här skit???

 4. Lotta skriver:

  Förekommer i Skåne också… Tvi!

 5. Peppe skriver:

  En utmaning från mig till dig!

 6. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Prioriteringar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *