Tjyvaktiga djur

Den här katten som snor gosedjur får mig att tänka på en katt jag hade som gick ute. Föga förvånande så gick han ut en dag och kom inte hem igen. Jag hoppas att han hittade någon annan att bo hos, även om jag inte alls tror det.

Nåja, den katten, Ninja, hade en del idéer för sig. Vid ett tillfälle fick jag hämta honom hos grannen på andra våningen då han klättrat upp längs fasaden och inte på grannens balkong och hade inte alls någon lust att komma ner bara för att jag sa det. Det tog en stund att övertyga grannen om att jo, min katt är faktiskt på din balkong och jo, det är jag som bor under dig. Därav namnet Ninja. (klätterapa låter liksom inte lika hårt)

Ninja hade ett litet hus på balkongen och var ganska sällan intresserad av att vara inne över huvud taget. Han bar hem möss och annat byte som en duktig katt, ibland fick vi till och med levande möss, men jag antar att han blev mäkta besviken på våra jaktkunskaper eftersom vi inte en enda gång fällde bytet. Han måste ha tänkt att vi var bra pantade, hur många gånger ska man behöva visa hur man gör egentligen?

Döm om min förvåning när han en ljum sommarkväll när jag sitter på balkongen kommer springande, hoppar upp på balkongen och han har en fläskkottlett i munnen! Den var dessutom grillad och fortfarande varm.

Andra bloggar om: , ,

Det här inlägget postades i Katter. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tjyvaktiga djur

 1. msgarbo skriver:

  Ojdå!

  *s*

  Ja, då måste han ha varit nöjd med sin fångst!

 2. Danni skriver:

  Kissen kanske ville bjuda på middag 🙂

 3. Snigel skriver:

  Det var ju ett aptitligare byte än det som en av mina katter släpade hem en gång: en begagnad blöja…

  Han var pervers, den katten, gillade att slita sönder dambindor (särskilt de begagnade…) över hela huset. Inte kul när man kom hem med gäster och han gjort en utflykt i badrummets sopkorg.

 4. Drottningen skriver:

  Snigel: hahahahahaha! Helt plötsligt framstår våra odjur som välartade. (men det kanske beror på att de inte kan öppna sophinken i badrummet bara)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *