Schismatrix – Bruce Sterling

Schismatrix är sannerligen en märklig bok. Jag tror att det var författarens tanke från början, dessvärre är den märklig på ett sätt som jag inte tror att någon författare önskar sig.

För det första så vet jag inte vad den handlar om. Däremot så har Bruce hittat på en massa ord själv och det är ju finurligt. Bara man kommer ihåg att någon gång under berättelsens gång förklara vad orden betyder. Förutom det så har Bruce hittat på nya betydelser till ord som redan finns, men det har han tydligen också glömt att berätta.

Däremot har han väldigt noggrannt berättat om silverfärgade stålbubblor och olika världar som eventuellt är parallella eller kanske bara väldigt långt borta. Man vet inte så noga, men det kvittar eftersom man vid det här laget inte kan bry sig mindre. Hade Bruce brytt sig bara lite om att skriva en historia istället för en massa hittepåord så kanske jag rentav hade orkat läsa ut den fast den är dålig.

På ren svenska så är den så dålig så att jag skäms över att det har ödslat träd på att trycka upp den.

Naturligtvis så var det Josh som valde den, men han har förstås bara läst ett ynka kapitel. Jag stod i alla fall ut 77 sidor. Vi ska ge den till West i födelsedagspresent, men berätta det inte för honom. Det ska bli en överraskning.

Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Schismatrix – Bruce Sterling

  1. vajlet skriver:

    jag kollade på en Stadsmissionen jag inte sett tidigare i lördags. där såldes en videofilm som hette JOSHUA TREE! jag baxnade lite och tänkte jag måste googla när jag kom hem, men så glömde jag det. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *