Rent hus?

Jag såg programmet för första gången alldeles nyss och det var väl sådär. Det finns en utrikisk variant med två sura tanter som sparkar igång folk med städning och då får man faktiskt se dem städa. I den svenska varianten verkar man mest slänga saker och sen prata om städning.

För mig som gärna vill veta hur andra människor håller rent hemma utan att slita sitt hår så gör det ingen större skillnad att få reda på att det finns tarmbakterier på tangentbordet och magsjukbaciller i kylskåpet. Det är liksom inga hemligheter om man säger så.

När jag sen efter programmet kollade expressens hemsida fanns en artikel om familjen som var med i dagens program. Tydligen har de fått skriva på ett kontrakt om att de inte får städa under två veckor innan inspelningen och därför såg det värre ut än någonsin hemma hos dem och vi andra kommer att tro att de är världens äckligaste.

Visst sa jag att jag är en latmask? Jag avskyr att städa, sambon har förträngt hur man gör och katterna.. ja, de är inte mycket till hjälp i sammanhanget. Om man lägger till att vi bor ganska litet och har ganska mycket saker så är det uppenbart att dammråttor knappast är något främmande för oss. Särskilt som vi dessutom jobbar konstiga tider båda två och oftast inte samtidigt, så blir det lite besvärligt till och med om vi skulle ha viljan. Man kan inte gärna dra igång dammsugaren om ens husgris ligger och sover efter att ha jobbat natt.

Således kan jag lugnt påstå att den röran som familjen hade hemma inte kommer av två veckors nonchalans. Inte en chans! Dessutom, för att man torkar av spisen och diskar efter maten så städar man inte. Faktiskt.

Jag hade för övrigt hellre velat veta hur man snabbast och enklast får bort kattsandsfläckar i badrummet och hur man gör rent det där hålet bak i kylskåpet, för jag antar att det krävs mer än att köra runt med en topz i hålet och att lukta på den sen.

(städtanten i äntligen hemma däremot, hon är stenhård, synd bara att det är så svårt att förstå vad hon säger)

Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

26 svar på Rent hus?

  1. nef skriver:

    ”kattsandsfläckar i badrummet”?

    För det första – vad är ”kattsandsfläckar”? Och för det andra – varför har ni en kattlåda i badrummet?

    Sanden i lådan (förutsatt att den är av bra kvalitet) fungerar som en ”torrboll” – den suger helt enkelt upp fukten från ert duschande och gör sedan lådan oaptitlig för katten. Vilket leder till att kattdjäveln krafsar som fan för att kunna komma åt en torr fläck att lägga sina små paket, oavsett om de är flytande eller fasta, för att sedan täcka över dem. Därefter så ska självklart sanden som fastnat mellan trampdynorna fås bort vilket leder till ett än mer frenetiskt krafsande på lådans kant och ett skakande på tassarna.

    Kanske detta överdrivna krafsande och efterföljande kantkrafs och skak orsakar det som du kallar för ”kattsandsfläckar”? Fuktig sand som krafsas ur lådan i frenesi har nog en benägenhet att fastna både på väggar och golv.

    Blöt, eller iaf fuktad (om så endast lätt fuktad) kattsand som sedan får torka där den hamnade tas annars bäst bort med Citex. Det eller klorin är vad jag använder för att rengöra kattlådorna med. Klorin är extra bra då lukten av det lockar katterna att pissa. (Har de pissat där de inte ska pissa så är det citron som gäller – rengöringsmedel med citron och gnoende av färsk citron eller citronsyra efter det. Med en efterströing av vitpeppar.)

    Dräneringshålet i kylskåpet rengörs enklast genom att droppa lite ättikssprit i det. Att topsa efteråt krävs knappast om ättiksdroppandet sker på en regelbunden basis. Typ varannan/vartredje månad. Har man ingen ättikssprit hemma så duger det lika bra med att pressa ut en klyfta citron där. men då bör man göra det oftare. 😉

    I övrigt gällande programmet kan jag nog bra säga att jag älskar de två brittiska damernas framfart men den svenska varianten fann jag ingen som helst lust att se efter att ha utsatts för den ”teaser” som nu sänts i ett par veckor. 😛

  2. Drottningen skriver:

    Hur blött badrum har ni då? För vårt är inte tillräckligt blött för att göra kattsanden ens fuktig.. Kattsandsfläckor är däremot, precis som du var inne på, kattsand som hamnat på golvet, gärna nära golvbrunnen så att herrn i huset stänker ner dem när han kliver ur badet (jag gör naturligtvis inte så;) och förvandlas då till typ lerfläckar som inte gärna vill försvinna annat än efter hårt skrubbande. Vilket jag inte orkar hålla på med jämt. Jag tror att fläckarna numera kommer sig av de små, små sandkornen som fastnar mellan tårna på katterna. Vi har ju en låda med lock eftersom lilla katten annars rullar sig i kattlådan och skottar ur den, inte för att lämna ifrån sig något alltså, utan för att han tycker att det är roligt =)

    Angående pinkande på fel ställe så är vitpeppar verkningslöst här, precis som curry, fyspray, ställa saker ivägen, aluminiumfolie osv osv. Det enda som funkar om herrn (pissnissen, inte Josh) har lugn och ro annars är felliway. Däremot ska jag gno med färsk citron vid tillfälle, jag gissar att det luktar bättre än ättika som jag har använt tidigare.

    Jag får väl kolla hälla lite ättika i det där hålet då, men vart tar det vägen sen då? Ett hål måste ju leda någonstans..

    Annars förstår jag inte varför de inte visar de brittiska tanterna istället för de här två svenska fruntimren. Fast jo, jag kommer nog att titta igen, jag gillar trash-tv 😉

  3. miss xl skriver:

    Finns inte en chans i hela världen att det blir så skitigt på bara 2 veckor. En vanlig familj brukar ju bara städa 1 gång i veckan och hos dem var de ju hundhår för ett helt år! Kvinnan verkade också helt hysterisk när de skulle kasta saker som till och med var trasiga. Jag förstår mig inte på såna människor, spara på en massa skit…varför? Och hur kan de göra så mot sina barn och vara med i ett sånt program? Är de så dumma att de inte fattar att programmet kommer visa en negativ bild av dem?

  4. Drottningen skriver:

    miss xl: Jag kan faktiskt känna igen mig lite i det där med att kasta saker, och om jag ska utgå för mig själv så har jag jättejättesvårt att kasta saker, särskilt på beställning sådär. Jag måste klura och liksom vänja mig vid att saker ska bort och sen mår jag dåligt över att ha kastat grejerna i ett par dagar. Om jag däremot får hålla på och plocka i ett par dagar t ex så kan jag utan problem fylla ett par sopsäckar. Jag har nästan bara saker jag gillar väldigt mycket helt enkelt och vad som är skräp för dig kanske inte är det för mig, och vice versa. Jag tror att hon blev stressad helt enkelt.

    Vad menar du att de gör mot sina barn? Jag skulle kunna tänka mig att de där ungarnas immunförsvar är i topptrim och att de nästan aldrig är sjuka. Jag tycker att det är mycket värre med människor som ska ha en klinisk miljö runt sina barn.

    Jag fick faktiskt ingen direkt negativ bild av familjen, förutom att de helt enkelt inte har något större intresse av att städa.

  5. miss xl skriver:

    ja hysterisk klinisk miljö är lika illa. Lite lort rensar magen enligt min uppfatting och stärker immunförsvaret. Dock finns det väl en gräns på hur lortigt… Det jag menar med att det är synd om barnen är ifall deras kompisar eller deras kompisar föräldrar börjar ”titta snett” åt familjen pga programmet. Ett sånt här program ställer ju inte en person i ”rätt ljus” och jag tycker det är lite naivt att de inte förstod att de skulle få kritik efter att ha medverkat i ett sånt program.

  6. Drottningen skriver:

    miss xl: Där håller jag med dig. Må så vara om man själv vill vara med i tv och hänga ut sig med matvanor, familjeproblem, sexpreferenser eller vad det nu må vara, men små barn kan inte ta såna beslut. Sen spelar det inte så stor roll vad det är för program det handlar om.

  7. omtv skriver:

    Först var det inte dem som anmält sig själva..Det var en på produktions bolaget ”Blu” och för andra så sa dem något helt annat för att familjen skulle vara med..Mamman Alexandra vill inte men mannen och baren trodde att det skulle vara jätte kul. Den skulle stöka till det så mycket som möjligt för ”bättre för bild” Dem trodde att det skulle vara om att vara snäll och trevlig som”Fab 5″ som dem sa till familjen. När Alexandra fattade att det skulle vara på det sättet så hoppade hon av mitt i inspelning och skriv inte heller på att vara med..Men ändå så skickade det hemska trailer om och om igen. Faktum var att dem visste dem hade igen makt mot ett stor företag. Ett muntligt avtal kan tolkas hur som helst; framför allt om man har massa med pengar för en advokat. Dem är också konstnärer som stökade till för att vara så samarbets vänlig för dem trodde att dem skulle ta och vara snäll och hjälpa till med . Sängen är en gammal Duk säng och var väldigt skönt och det som pojken vill mest av allt att han skulle få bättre plats. Jag vet detta för jag är en nära vän. Han fick en stor klumpig säng. Det är mycket mer bakom detta som igen få prata om ..kan inte avslöja allt.

  8. Drottningen skriver:

    eh.. men varför är man med i ett program man inte vet vad det är? Jag såg ju på tv när de sökte deltagare och begrep redan då vad det handlade om. Det låter som att de antingen är besvikna på hur de framställdes i tv eller så är de helt enkelt godtrogna

    För övrigt så kan inte ett muntligt avtal tolkas hur som helst. Ett muntligt avtal är ett giltigt avtal, problemet är att det är svårt att bevisa.

  9. Lotta skriver:

    Man kan använda piprensare. I kylen alltså… Nu ska jag återvända till min dammsugare.

  10. SurMange skriver:

    Suget att få vara med i TV är tydligen oövervinnerligt. Om TV4 skulle utlysa en tävling om ”Trashigaste Svensk 2008” så skulle den förmodligen få hundratals sökande.

    Redan när jag var ungeför en meter ringde folk till Hasse Tellemar för chansen att få visa sig totalt okunniga i något ämne. Dessa hävdade bestämt, när dom väl hade bevisat att som inte kunde huvudstaden i Frankrike, att det var i alla fall ”roligt att komma fram”.

    När det gäller avfrostningsvattnet hamnar det förmodligen i ett öppet kärl, som är beläget över kompressorn på kylskåpets baksida. Vattnet värms där av kompressorn och avdunstar (så att det kan tas upp av kattsanden).

  11. Drottningen skriver:

    SurMange: Mäh! Tänk om det är ett pyttelitet hål i kompressorn då? Då blir hela kylskåpet elektriskt och vi blir stekta allihop! Näee… nu luras du allt. (men jag kanske ska peta in en liten låda med kattsand under kylen utifallatt)

  12. SurMange skriver:

    Nej, det är liksom en liten plasthink ovanför kompressorn, eller, tror jag, den behållare som kompressorn matar kylmedium till.

    Visst kommaterar jag snyggt.

    Kattsanden behöver inte finnas bakom kylen. Det är olämpligt ur ett kattperspektiv. Det räcker med att det inte finns något diffusionstätt skikt mellan kyl och kattlåda.

  13. Drottningen skriver:

    hink? näääääääääähä! Jag kollade när vi bytte kyl, det finns ingen hink där bak. Du hittar bara på för att göra mig förvirrad.

    kylmedium? (saida goes nordpolen?) och diffusionstätt? Varför tror du att jag känner till såna ord? Jag kan ord som suprapubiskateter och så är jag skitbra (haha) på hur bajs ska se ut/kan se ut.

  14. Drottningen skriver:

    Och ja, kommateringen är fantastisk. Och fullständiga meningar och allt.. jisses.. =)

  15. SurMange skriver:

    Istället för diffusionstätt hade jag kunnat säga ”typ gladpack”, men det gjorde jag inte.

  16. SurMange skriver:

    Suprapubiskateter får mig att känna mig illa till mods…

  17. Drottningen skriver:

    SurMange: Vill du hellre ha katetern rätt in i urinröret då? (suprapubisvarianten går rätt in i urinblåsan utan omväg genom röret) Nä, just det!

  18. SurMange skriver:

    Om jag dricker mycket kanske jag slipper helt, eller?

  19. Drottningen skriver:

    Jag tror inte att kateterns vara eller icke vara handlar om hur mycket du dricker, men dricker du duktigt så lär du inte få urinvägsinfektion iaf eftersom du spolar blåsan ordentligt och det kanske är värt nåt?

  20. SurMange skriver:

    Du menar att man punkterar blåsan annars? Jag tror jag väljer urinröret i så fall (+narkos).

  21. Drottningen skriver:

    Men alltså, blåsan växer ihop om man tar bort den, jag lovar. Och man får ingen narkos i det andra fallet, bedövningssalva får man. Jag tycker att det ser asläskigt ut, men såååå ont kan det inte göra eftersom det finns de som drar ut hela skiten bara sådär. (man för upp en sland alltså och i slutet av slangen finns en liten ballong som man blåser upp för att den inte ska åka ut.. drar man ut den själv (om man är lite dum i huvudet eller kanske dement) så drar man alltså ut dem med fylld ballong..

    Håll ordning på kisseriet säger jag bara!

  22. SurMange skriver:

    Huga, nu är jag nere på jorden…

  23. annalin skriver:

    Den artikeln du länkar till, i Expressen, har en massa kommentarer under, och det verkar som att ”omtv” som kommenterat här ovan på din blogg,
    faktiskt ÄR tanten i programmet, men att hon först skriver om sig själv i tredje person…ehmm

  24. Drottningen skriver:

    annalin: meeeen! det där var ju mitt scoop! Men jag måst onekligen läsa kommentarerna till artikeln, för det har jag däremot inte gjort

  25. sparkar på folk är OK? skriver:

    Kul för er att sparkar på någon som är reda nere? Kul samhälle.

  26. Drottningen skriver:

    hörru alexandra (jo, jag vet att du är du), nu får du väl fan ta och ge dig. det är knappast vårt fel att folk ställer upp i landstäckande tv och sen gråter ut i kvällspressen. Och på vilket sätt sparkar vi på någon som redan ligger? Kommentarerna har snarare blivit väldigt off topic sen sist som du ser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.