Begreppsutredning

Nu har jag funderat på det här hela kvällen. En Sten Erik som har suttit inne större delen av sitt liv på diverse dårhus och gillar småpojkar lite för mycket för att det ska vara riktigt bra vill bli frisläppt. Just den delen tänker jag inte ens spekulera i, utan det jag reagerade på var ett citat från slaskonbladet som för mig känns väldigt märklig.

”Tidigare farmakologisk och även kirurgisk behandling har inte haft någon effekt och han visar än i dag symptom som tyder på att pedofilin kvarstår.”

Det skulle kunna vara så att jag har fått allt om bakfoten, men om vi bortser från egna moraliska tankar om rätt och fel i sammanhanget, är inte pedofili en läggning? Hur botar man en sån?

För mig är det inte ett dugg märkligt att snubbens pedofili inte har kunnat botas, lika lite som jag tror att man kan ”omvända” homosexuella eller lära sig att bli homosexuell för att det verkar kul. Möjligen kan man lära honom att inte agera efter sin läggning, men just i det här fallet verkar det ganska kört och jag vet ärligt talat inte vilka odds man har för det i allmänhet.

Och jo, jag vet att det står i den lilla faktarutan till höger att pedofili inte kan botas, men jag hakar ändå upp mig på det där citatet. Som vi inte ens år veta varifrån det kommer.

Är det förresten en tillfällighet att det i högerhörnet på bilden står en liten dockvagn som helt uppenbart är till för ett litet barn eller är det för att jag som läsare ska känna olust?

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Begreppsutredning

 1. M skriver:

  Jag såg aldrig dockvagnen när jag läste artikeln.. först efter att du påpekat de såg jag den..

 2. vajlet skriver:

  gillade inte att de tjatade om att gubben frågade efter reporterns barn heller.

  fråga Bruden om det där med läggning kontra om man blir sån av att utsättas för övergrepp, hon torde vara pålästare än de flesta. i mitt huve är vanlig homosexualitet en läggning medan pedofili en konsekvens av andras agerande mot en. helt generellt sett alltså.

 3. Drottningen skriver:

  vajlet: det där med reportens barn var ganska tydligt ja..
  Nu är jag inte insatt, men jag tror att du har en poäng, samtidigt som jag har svårt att tro att alla pedofiler blivit utnyttjade på något sätt som barn. En hel del, alldeles säkert. (om man dessutom ser sig omkring i världen som upptäcker man ju att giftermål där flickan är 8-9 år inte är heeelt ovanligt). Egentligen så spelar anledningen ingen större roll, vi knullar inte barn här helt enkelt.

 4. vajlet skriver:

  fast det där är inte riktigt riktigt tror jag.. eller vill inte tro. att man blir bortgift som barn betyder inte att man lever med sin blivande man förrän man blir åtminstone säg fjorton.. iaf på sina håll. och det är lika sorgligt det jag ser omkring mig bland småglina som att vara bortgift av nån släkting, helt ärligt. dessutom finns det en poäng med arrangerade äktenskap, om man utgår från vettiga kriterier. och ja, jag är helt allvarlig, fast jag orkar inte argumentera för det. knulla småbarn däremot är fel vare sig man är kvinna, man, betalar för sig eller tvingar sig till det. det håller jag med om.

 5. Jenny skriver:

  Jag noterade inte heller barnvagnen, men irriterade mig över blaskans ordval. Men kunde också känna medlidande, gubben spärrades ju in redan som liten pojke! Det är väl för f-n inte så konstigt att han blivit helt sned innanför pannbenet??! Nu såg han mest gammal ut. Någon form av öppnare vård tycker jag borde kunna finnas, eller ska ALLA pedofiler sitta på psyket, eller finkan, oavsett om de upprepar sina brott…? Hm.

 6. Drottningen skriver:

  vajlet: klart det finns en poäng med arrangerade äktenskap, det var inte så jag menade förstår du väl. (sen att vi inte behöver göra så här är en helt annan sak) Jag tror att vi i grund och botten är överens

  Jenny: Jag har funderat på det där, om gubben blir dement skickas han väl till ett äldreboende antar jag. Kommer det att stå i hans papper att han har suttit på hispan större delen av sitt liv och att han går igång på småpojkar? Det är ju inte helt ovanligt att personal tar med sig sina små knyten och visar upp för gamlingarna…
  Jag vet inte riktigt hur man ska göra, å ena sidan så tycker jag att det är fel att förbjuda en läggning, men i såna här fall så kan man ju inte gärna göra det lagligt att agera utifrån läggningen och hur man ska hantera det har jag ingen aning om. Å andra sidan verkar det orimligt att låsa in folk utifall så att säga.

 7. Jenny skriver:

  Precis… svårt att döma, och bedöma. Hur man än vrider och vänder det måste ju alla människor ha vissa rättigheter i livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *