Bara en notis

Jag vet inte, men jag får i alla fall en lite unken smak i munnen när en fotbollsmatch (är det kval till kval eller vad?) basuneras ut som det viktigaste som har hänt det senaste dygnet, medan det som händer inom äldreomsorgen varenda dag på sin höjd blir en liten notis som är alltför lätt att missa och som i bästa fall glöms bort till nästa fikarast.

Sånt där händer varenda dag, precis som det på vissa ställen dras ner på personal och man införskaffar sänglarm (larm som reagerar när någon går upp alltså) som subsitut för personal istället för som komplement som det är tänkt, precis som gamla får ligga i sängen och på ren svenska skita ner sig för att de inte fått gå på toa.

Det kan röra sig om din mamma, pappa, morfar, mormor, farmor, farfar. Om inte inte alltför avlägsen framtid så kan det vara du som i bästa fall blir en liten notis som är bortglömd till nästa fikarast.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Äldreomsorg. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bara en notis

 1. Danni. skriver:

  Usch, fyfan stackars kvinna. Sänglarmen suger dessutom enligt mig, de har ju redan hunnit ramla ur, samt att de ofta larmar lite när som fast ingen ens rör sängen…

  Om kvinnan nu ramlade ur sängen hela tiden hade de väl kunnat lyfta ner en madrass på golvet åt henne (och bädda varmt), så faller hon i alla fall inte så långt så att säga.

 2. Drottningen skriver:

  ja, det där med madrassen kör vi med =) Fast alltså, sänglarmen… grejen är ju att det går att ställa in känsligheten på dem, däremot så går ju larmet ofta även om man bara vänder på sig. Just därför kan sänglarmen aldrig ersätta personal

 3. Danni. skriver:

  Madrassen är bäst, då slipper de vara rädda att ramla ur också, vissa kan ju inte sova för att de är rädda att ramla o så. Nej precis, det går ju inte att lita på dem helt för man vet aldrig när de flippar ur och blir konstiga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *