Arga katten

Arga katten har ju flyttat ut i köket för ett tag sen, det har jag kanske nämnt. Hon sover på bänken mellan spisen och kylskåpet (eller på spisen..det kan ju bli intressant) bakom tekokare och kaffebryggare och dricker vatten ur kranen.

Den senaste tiden har vi dock observerat henne i vardagsrummet flera gånger, men när vi får syn på henne kastar hon sig in i köket igen. Vi vet inte varför hon gör så heller, eller varför hon ibland ska sitta i badkaret och glo i timmar.

Jag blev ganska förvånad när jag för någon timme sen observerade en svart svans som for förbi under mina fötter. Visserligen har Dumma katten också en svart svans, men hon skyndar sig inte annat än när hon har en pågående brand i skallen och då låter hon också. Alltså var jag tvungen att undersöka saken, och jo, i utrymmet under mitt skrivbord stack en kattstjärt ut från bakom soffan (kan man ens säga så?). Resten av katten uppenbarade sig snart eftersom det inte går att krypa in den vägen och ja, här är hon. Just nu sittandes under vardagsrumsbordet.

Jag får inte klappa henne över huvud taget (tänk damcykel i nedförsbacke) och hon vill inte prata, utan hon sitter bara här och glor. Och fräser på Pissnissen lite nu och då eftersom han naturligtvis måste sova här inne. Lilla katten är lätt kränkt över att Arga katten sitter här, men det kan vara en kvarliggande kränkning från igår då han kom in och upptäckte henne i knät på hans husse.

Lilla katten och Arga katten avskyr dock inte varandra som de gjorde förr. Tittar man noga så kan man till och med se dem leka med varandra, dock inte samtidigt, för om Arga katten leker med Lilla katten och Lilla katten reagerar på det så blir Arga katten arg. Hon vet verkligen inte att man kan leka tillsammans.

Föga förvånande så är Pissnissen missnöjd med arrangemanget och det visar han på hallmattan i princip varje natt. Han som precis började vänja sig vid att hon är i köket istället för under sängen.

Nåja. Det blir nog bra det där. Tålamod är nyckelordet.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Katter. Bokmärk permalänken.

6 svar på Arga katten

 1. drf skriver:

  Haha vilken brokig skara missar ni har fått på halsen. 🙂 Jag är hela tiden nyfiken på att höra mer om dem, vilket känns konstigt eftersom jag får nog av katthyss på hemmaplan.

 2. Drottningen skriver:

  jasså? jag har hört att man är typ aptrist om man skriver om sina katter. Men bara för att du är du så ska du få en historia till så här på kvällskvisten. När jag skulle duscha för någon timme sen hade någon kräks en kombo mellan torrisar och hårboll i badkaret, den liksom gled när på insidan. Mmmmmmm….

 3. SurMange skriver:

  Arga katten kan nog få en bokstavsdiagnos om du bara slantar lite till veterinären…och prozac med smak av laxrens.

 4. Drottningen skriver:

  jag tror att hon möjligen har asperger eller så faktiskt, precis som Dumma katten är mentalt utmanad. Det är vackert så, jag är inte den som är den =)

 5. SqZ skriver:

  Menar du att Arga katten sitter i Joshens knä men vägrar låta sig bli klappad av dig? Det är knäppt!

 6. Drottningen skriver:

  Sqz: nej, jag får bara inte klappa henne när hon är på egen upptäcksfärd. Annars är hon ju väldigt kelen faktiskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.