Cirkelresonemang deluxe

– Samtliga butiker får storlek 36 tum men i mindre kvantiteter. Det beror på att efterfrågan på dessa storlekar inte är så stor, säger Andrea Roos, presskontakt på H&M.

Hur vet ni det? – Bland annat genom försäljningsstatistik.

Och hur ska ni veta hur stor efterfrågan är om ni bara får in ett fåtal plagg av dessa storlekar? Själv tillhör jag kategorin liten kvinna och det betyder tydligen att jag gillar att köpa kläder på barnavdelningen för det mesta. Med begynnande förtiårskris så känns rosa tröjor med hjärtan och nallebjörnar helt rätt och då är jag inte ens pytteliten.

Det riktigt lustiga är att de senaste åren så har det dykt upp affärer som i alla fall säljer kläder i lite mindre storlekar också och de går uppenbarligen med vinst, alltså måste det finnas en efterfrågan och till HM´s försvar måste jag säga att de har blivit mycket bättre på små storlekar även om nu varenda plagg är olika stort fastän det står att det ska vara samma storlek.

När jag var tonåring drog man vinstlotten om man hittade något alls i 34, nu finns ju till och med 32 ibland och frågade man efter någon av dessa storlekar så fick man alltför ofta svaret ”det finns inte så små människor”. Vilket jag för övrigt har hört på senare år också, men då från en hane som var arg på någon kampanj för trosor där stjärtarna inte var realistiska. Då fanns jag inte heller, och hur som helst så hade jag i så fall ingen liten stjärt utan hittade på eller var anorektisk.

Snacka om att förminska människor. Kände jag mig inte liten innan så..

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

22 svar på Cirkelresonemang deluxe

 1. Jeez skriver:

  Jag tycker att det verkar som att de alltid har alla andra stolrkear än den jag behöver. Oavsett affär dessutom. 36or hittar jag hela tiden. Vi kanske helt enkelt ska börja shoppa åt varandra?

 2. Drottningen skriver:

  men.. jag kan ju inte ha 36 heller, annat än i undantagsfall (eftersom de är olika stora som sagt), men annars vore det nog en idé =)

 3. Nynaeve skriver:

  Bah, som om det skulle vara så lätt för långa tjejer då!? Jag kan aldrig köpa något med markerad midja eftersom den alltid hamnar på nedersta revbenen och i princip alla tröjor är för korta (fast då kan jag ju ge dem till dig då förstås…).

 4. Drottningen skriver:

  Nyn: Ja, de där kinesiska storlekarna var ju uppenbarligen något för mig, är enda gången jag har haft på mig något i storlek L utan att försvinna i det 😉

 5. SurMange skriver:

  Så ont om XXS och XXL kan det inte vara. Det är i alla fall bara de storlekarna som finns kvar på reorna. Hittar jag någon 48:a då så blir jag misstänksam. Och herrskor finns som regel inte kvar i storlekarna mellan 41 och 46.

 6. Drottningen skriver:

  SurMange: Men du tittar ju på herrkläder, försök hitta xxs på damavdelningen

 7. flodko skriver:

  Men det är ju jättekonstigt att nästan alla kvinnor jag känner har svårt att shoppa kläder. En är liten, en är stor, en har stor rumpa och korta ben, en annan är lång som en flaggstång. Kläderna tillverkas på sådant sätt att de ska passa de flesta. Det suger tycker jag och gör de verkligen det?? Själv tillhör jag modellen större och jag har supersvårt att hitta bra kläder, inte pga att det inte finns storlekar men tydligen måste man klä sig i svarta tält när man är som jag. Hur svårt ska det vara att tillverka de tuffa snygga kläderna t ex på H&M i större storlekar. Det skulle sälja som smör i solsken tror jag men vad vet jag….en enkel svensson….=)

 8. Drottningen skriver:

  flodko: Eller hur? Särskilt som HM tom har sin BiB-avdelning också.

 9. drf skriver:

  Jag lider av samma problem fast bakvänt på två plan, dels är jag man och jag hittar aldrig tillräckligt stora skor som jag gillar. Jag sportar ett par 46,5-48,5 beroende på vilken modell av skor man är ute efter, inte skoj, alls.

  Fast nu skulle jag ju tycka synd om dig! *tycka synd om*

 10. Drottningen skriver:

  ja, jag får väl vara glad över att jag iaf kan hitta skor i min storlek (35-36) även om skor ofta är fula. Man kan ju inte sy sina egna skor liksom

 11. Jovvi skriver:

  Jag är också kort, men dessutom storväxt. Gissa hur en storlek 56 ser ut mär man är 151 cm. Alla tröjor och tunikor går till knäna. Hu!

 12. SurMange skriver:

  Det finns en rätt OK anledning till att jag letar herrkläder…

 13. Drottningen skriver:

  Jovvi: Är man 151 cm lång så är det ju rätt nära till knäna också 😉 (äntligen fick jag känna mig lång för ett ögonblick, tänk vad 7 cm kan göra)

  SurMange: Ja, du är fångad i en stereotyp könsroll 😉

 14. Nika skriver:

  Jag är liten och har motsatt problem. Tror det var lättare att hitta en nål i en höstack i vintras än stövlar i ridmodell i storlek 36. ”Slutsålt, vi säljer inte så många skor i små storlekar”, sa en expedit. Tacka fan för det – det fanns ju inga att köpa!

 15. Drottningen skriver:

  Nika: Jag har ju samma skostorlek som du, och jag brukar inte ha svårt att hitta skor. Å andra sidan så köper jag nästan aldrig skor, det kanske är därför 😉 (men ja, man ska ha storlek 38 i skor om man är flicka. Vi får väl stoppa tidningspapper i skorna för att fylla ut dem då, precis som vi småingar kan sy in våra kläder.;)

  Gävle är för övrigt ett fantastiskt ställe för att köpa kläder i små storlekar. Det låter helt otroligt, men det är den enda stad där jag har kunnat _välja_ kläder

 16. Drottningen skriver:

  Nika: Men underkläder då? Hur lätt är det att undvika nalle puh och kitty om man inte vill betala miljoner för dem?

 17. Mia* skriver:

  Nej, man ska inte alls ha storlek 48 i skor, för då finns det aldrig några skor i ens storlek kvar – enligt min erfarenhet finns det ju bara 36:or och 39-40:or.

  🙂

 18. Mia* skriver:

  Whoops. Du fattar att jag inte menade 48, va? Jag är ringrostig efter att ha varit utan hemmanätkontakt i flera veckor…

 19. Drottningen skriver:

  Äh, ni allihop som inte har samma storlek som jag hittar på! Det finns visst kläder/skor i er storlek, ni vill bara inte ha dem. Det är inte samma sak som att det inte _finns_ 😉

 20. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Hur man än gör…

 21. Maria skriver:

  Sent inlägg här till storfotad man … det finns två svenska butiker för stora skor på nätet. Tuffa dojjor dessutom. Grandshoes.se för killar och greatshoes.se för tjejer.

 22. Pingback: Marknaden värderar jobben bäst « Emil Isberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.