Här har ni, optimistjävlar

Det gick inte så bra för Pippa Bacca att bevisa att människan är god genom att lifta till Libanon från Milano. Nu har hon hittats våldtagen och strypt och det borde väl om inte annat bevisa det vi så kallade bittra cyniker har vetat hela tiden, nämligen att människan är inte god utan mest till besvär annat än i undantagsfall.

Men det var ett vackert försök. Något annat ska jag inte påstå.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Här har ni, optimistjävlar

 1. Pingback: Darkangel och Mumma » Ingen optimism här

 2. Besökaren skriver:

  Nu ska jag vara smaklös. Tro fan att det gick snett när hon liftade i brudkostym och när någon frågar vad hon heter svarar hon: ”Pippa!”
  Hm… tänker chauffören, jag frågade ju bara vad hon heter men OK… och så gick det som det gick.

 3. vajlet skriver:

  Besökaren> Så vitt jag vet talar de inte svenska i Turkiet, men du kanske skojade.

  Trist historia Drottningen. Kan ändå inte låta bli att tycka om hennes tilltag, även om det var dumdristigt, liksom det är dumdristigt att lifta öht. Det hände dock aldrig mig nåt allvarligt när jag gjorde det i min ungdom.

 4. JG skriver:

  Kanske idé för Europa att vakna upp över hur MUSLIMER OCH TURKAR fungerar. Så här är deras fina kultur, som dumma svennar så gärna ömmar för och vill ha in i massor.

 5. Drottningen skriver:

  JG: Men kamma dig! Det där hade kunnat hända precis var som helst

 6. Pingback: Gester…med ord » Blog Archive » Vadå? Jag, dyster?

 7. Mickey J Barczyk skriver:

  Jag är en optimist och jag ser optimistiskt på det hela: hon dog precis som alla andra kommer att någon gång göra, den enda skillnaden är att hin fick sig ett skjut innan.

  Ska börja lifta var jag än ska så kanske jag förlorar min oskuld någon gång.

 8. Karbid skriver:

  JG: Dig vill jag helst inte ha i vår svenska kultur.

  För övrigt är människosläktet varken gott eller ont. Det är socialt och värderingsmässigt dynamiskt. Vilket innebär moralen fluktuerar. Det innebär också att ”godhet” (om vi nu använder oss av ett sådant begrepp för att beteckna något som är största möjliga lycka för största antal människor) ofta föder godhet och ”ondska” (om vi använder det som ett begrepp för motsatsen) ofta ondska. Tillit kan inte sättas till vem som helst var som helst när som helst. Den som har hamnat utanför de sociala överenskommelserna begår ofta vad vi kalla för ”onda” handlingar.

  Ett våldsdåd är på intet vis offrets skuld. Men att inte vara försiktig är idiotiskt, även om man tror att de flesta människor vill en väl.

 9. deeped skriver:

  faktiskt min tanke också

 10. Besökaren skriver:

  vajlet: ja du. kanske. du får fundera på det en stund.

  JG: ja, för det hade aldrig hänt i ett kristet land?

 11. SurMange skriver:

  ->Karbid: ”…att inte vara försiktig är idiotiskt…” Visst, men de överdrivet försiktiga är nog fler än våghalsarna, särskilt i ett hundraprocentigt petsäkrat land (men genererar förstås inga rubriker). Livet ska levas, och de som liftar utan att bli våldtagna är nog i majoritet.

 12. Lisa skriver:

  Men människan är det ondaste djuret, har det alltid varit….. det var ju bra att hon försökte iaf, men shit happens….modigt gjort. kanske någon fick sig en tankeställare??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *