Förlåt, jag visste inte att det var upptaget

Jag har blivit lite sämre på att läsa precis allt som står i blaskorna på sistone och jag är överlag ganska dålig att klicka på saker som folk länkar till i sina bloggar. Det är alltså en ren tillfällighet att jag klickade på den här länken hos Deep|Edition nyss. Rubriken hade jag ju läst, men inte själva artikeln. Jag tänkte ju att de skulle gräva en grav och så visade det sig att någon redan låg där. Och jag trodde ju att det hade hänt nyss, igår eller så.

Istället visar det sig att det är tre år sen och att kyrkogårdschefen helt sonika sagt åt personalen att fylla igen hålet igen och hålla tyst.

– Jag anser ju att vi har gjort rätt. Men det är klart, vi kanske skulle ha frågat polisen ändå, säger hon till SVT:s Värmlandsnytt. Enligt henne är det högst osannolikt att någon kunnat gräva ner en kropp på kyrkogården utan att någon märkt det.

Osannolikt eller inte, men det har ju bevisligen hänt. Eller brukar människor begravas en dryg meter ner i marken inlindad i byggplast ofta?

Och kyrkoherden som har vetat om det här i en månad tyckte sig inte ha någon anledning att misstänka att något fel hade begåtts.

Vänta nu. Vi har alltså ett lik inlindat i byggplast, nergrävt i en befintlig gravplats som någon annan skulle ha och det är inget märkligt med det alls?

Det är så makabert och märkligt så att det är roligt. Lite som en riktigt svart komedi, fast på riktigt.
Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Förlåt, jag visste inte att det var upptaget

 1. Jessika skriver:

  Nästan lite kul ja.
  Men bara nästan.

 2. Jeez skriver:

  Otroligt.

  Fast jag tycker att man misstänkliggör kyrkoherden utan belägg -allt han säger ju är att han inte HADE något skäl att misstänka (äh, varför klickade jag bort länken på en gång?). ”Hade” kan ju syfta på för tre år sen när han inget visste. Det intressanta är väl vad han har gjort sedan det kom till hans kännedom. Men om det står det intet och det är ju också intressant i en kvällstiding för då misstänker jag genast att han kanske gjort som han ska. Eller så har han det inte och då lär det komma fram…

 3. MsGarbo skriver:

  Men så bisarrt..!?

  (Ja, jag har missat hela grejen…)

 4. flodko skriver:

  MWAH! Jag är mållös!

 5. Jessika skriver:

  Fast inte ens om kommunen betalar en begravning så begravs man i en presenning så det fanns ju rätt rejäla anledningar att kanske reagera på att det är nåt konstigt ute på kyrkogården…?

 6. Pia skriver:

  Alltså, jag har läst det här inlägget ett par gånger nu. Du skriver så bra! Dock älskar jag rubriken. Jag fnissar varje gång jag läser den.

 7. SurMange skriver:

  Jisses.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *