Tänt var det här!

När jag promenerade hem idag efter jobbet så möttes jag av en syn som hade kunnat vara lustig om det inte varit så otroligt dumt. Inte sådär vanligt dumt alltså, utan sådär dumt att man vill klappa till någon.

Två brandbilar fulla med karlar kommer åkande med blåsljusen blinkande. På vägen finns en liten skitbil, en silverfärgad sittåträng tror jag (men med tanke på mina bilkunskaper så är det inte alls troligt. Liten och silverfärgad var den i alla fall) som kör 30 eller så. Den ska inte flytta på sig.

Det går inte att köra om på den där vägen eftersom det är refuger(? några grejer i mitten. Nej, jag har inget körkort. Oroa dig inte) längsmed den, däremot så finns det en väldigt bred trottoar, en rejäl cykelbana och trottoar kombinerad samt diverse avkrokar till mindre vägar, så ganska snart så ligger de där brandbilarna bokstavligen uppe i häcken på lilla silver. Som fortsätter att puttra på.

Fanskapet har alltså en duktigt bred gång/cykelväg att åka upp på, avfarter till småvägar som man åtminstone kan åka upp och vända på om man inte är en skitstor brandbil som har bråttom, men icke!

Den där synen är inte ens ovanlig. Vad är det med folk egentligen? Trodde h*n att brandbilarna kom åkande strax efter klockan 7 en lördagsmorgon bara för skojs skull? Att de skulle till Max och köpa burgare? Kommer det ett blåsljus så flyttar man på sig! Hur svårt kan det vara? Detta oavsett om man måste köra i diket, åka upp på en trottoar eller för all del åka in till kanten och stanna. Man ser till att få sitt arsle ur vägen helt enkelt!

Jag tycker att man ska ta registreringsnumret på såna där as och sen när brandkåren har släckt vad de nu skulle släcka så ska de fortsätta hem till lilla silver och tutta eld på hans hem. Alternativet är att brandkåret har en gigantisk boxningshandske framme i grillen som de kan skjuta ut och helt enkelt boxa lilla silver av vägen. För det är ju faktiskt så att det skulle kunna vara så att någon dör innebränd eller förlorar sitt hem på grund av såna människor.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Tänt var det här!

 1. M skriver:

  10p de heter refug 😉

 2. drf skriver:

  Boxningshandske?

  Bah.. Luftvärnskanon och minigun är min melodi. Vilken idiot.

 3. Drottningen skriver:

  M: Sedär, jag kanske ska ta bilen till jobbet då? 😉

  drf: Jag försökte vara lite empatisk, okej!? (men jag är fortfarande sur, jag var inne på att ha en kille på taket som hanterar vattenslangen när de ska fram också, men handsken såg roligare ut i mitt huvud. I morse alltså)

 4. drf skriver:

  Drottningen:
  Vad som ser roligt ut i ditt huvud vet jag inte, särskilt inte imorse, men ett AA-Gun och Minigun är ju tamigfan oumbärliga, oavsett empatisk inställning. Tycker jag.

 5. JaskabaraO skriver:

  Jag brukade vara ung, dum och naiv. Nu är jag inte längre en av de tre…
  Det röda ljuset lyste mig i ögonen samtidigt som jag headbangade till musiken ensam i bilen. Jag hade ganska bra ljudanläggning i bilen eftersom jag fick klagomål mot min musiksmak från grannkvarteret. Efter ett tag förstod jag att något var fel. Jag väntade på om inte gult så i alla fall orangefärgat ljus, men det röda ljuset blandades med intenst blåvitt ljus som fyllde hela bilen. När jag tittade i backspegeln såg jag ingenting eftersom jag blev råbländad av ambulansen 1 cm bakom mig. Jag vred ner volymen på bilstereon och hörde sirenen bakom mig utan dopplereffekt men likväl tryckande. ”ops, jag hörde eller såg inte…” sa jag när jag kö

 6. JaskabaraO skriver:

  …rde åt sidan så ambulansen kunde köra de sista metrarna in till sjukhuset. Pinsamt och smärtsamt förstår jag typen i den lilla silverfärgade bilen. Vi har ingen ursäkt att komma med som kan bota vår dumhet, tyvärr. *skäms*

 7. Drottningen skriver:

  Jaskabara: fast.. lilla silver poppad ju inte ens, det hade jag ju hört. men skämmas kan du gott göra 😉

 8. Jessika skriver:

  Jag hoppas brandbilen hängde sig sig på tutan. Å andra sidan bor ni på ett ställe där ni har sånär blivit bortsprängda av en bilbomb parkad utanför ert hus och haft ett mord på samma gata (jag håller mig informerad 😉 – nej faktum är att Josh har skrivit om det).
  Men de borde skjutas för om det gäller dem någon gång så vill de inte höra att vi blev sinkade av en liten toyota med en förare där hjulet isserligen snurrade men där hamstern var död.

 9. Drottningen skriver:

  Jessika: när du lägger fram det på det viset så verkar det inte vara så lugnt här, men jag är iofs uppväxt i ronna, så jag kanske är härdad helt enkelt? 😉

  Ingen tuta alls, personligen hade jag dock (om jag nu hade kört bil då) blivit lätt nervös av att ha en brandbil snuddandes bagageluckan, men det är väl skillnad på olika. Jag hade rentav kört upp på cykelbanan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *