Dagens sämsta ursäkt

Morgan Johansson tar flyget till jobbet istället för att som partivännen Bo Berhardsson ta tåget. Anledningen sägs vara att han har två små barn och vill förstås vara hemma hos dem.

Om Morgan tog det tidiga flyget så kommer han en halvtimme senare till jobbet och för oss vanliga dödliga så är det ganska lång tid extra att resa, men har man redan en resväg på 3 timmar så gör det inte så mycket till eller från. Uppenbarligen så har man ju när man tog jobbet tagit med resvägen i sina beräkningar.

Det är klart att det inte är kul att pendla hur länge som helst, men att med den resvägen skylla på sina små barn är bara larvigt. Om han tänkte mest på sina barn i sammanhanget så skulle han väl knappast tagit ett jobb som folkhälsominister i Stockholm och bo i Lund, eller är det här en sån sak jag inte får uttala mig om eftersom jag inte har barn?

Bosse är väl en dålig pappa då om han har småbarn eftersom han tar morgontåget till jobbet och det är tydligen bara vissa som måste ändra sina vanor i klimatets namn. Jag tycker att det minsta man kan begära är att politikerna föregår med gott exempel. Eftersom jag misstänker att Morgan och gänget inte betalar sina resor själv så föreslår jag betalda tågresor för politikerna (inom rimlighetens gräns då, det lär ju ta ett tag att åka tåg från Kiruna t ex) och om de istället vill flyga eller åka i egen bil/taxi så får de ta pengarna ur egen ficka. Det har de nog råd med.

Andra bloggar om: , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *