Vad är väl en bal på slottet?

Strålande solsken och galet varmt hela helgen. Bättre väder kan det inte vara för en fryslort som jag, som i normala fall går i långkalsonger från september till början av maj, som när det är sånt här väder gör som katterna och dåsar vällustigt i strävan efter att göra så lite som möjligt.

Men nejdå. Jag kan ju jobba i helgen. Springa som en idiot i stentrapporna, tvätta stinkande tvätt, vattna tanter, klappa kindar och rumpor efter behov, dela piller, leta pinkpölar, koka te och fixa mackor och leta efter en förrymd fru (som egentligen är alldeles stendöd, men det är inte lätt att veta när minnet sviker).

Ja. Det är ju rentav nästan samma sak. Och jag blir inte det minsta bitter om temperaturen sjunker med 15 grader nästa vecka. Nejdå, då kan jag ju storstäda hemma. Det är tur att jag är en sån solstråle mest jämt för annars skulle det rentav kunna bli lite frostigt här hemma.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Äldreomsorg, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 svar på Vad är väl en bal på slottet?

 1. Jessika skriver:

  och du prickar ju in det väl också. On the dot typ, du jobbar under högväder och är ledig uder lågväder. det är ju också något av en prestation.

 2. Drottningen skriver:

  mmm… tur att man är bra på något.

 3. Jessika skriver:

  jo.
  fast vädret är ju som det är. Det är ja… väder.

 4. Drottningen skriver:

  ja. Och jag tycker att jag som gillar värme kunde väl få lite väder att vara glad åt när jag är ledig.

 5. Jessika skriver:

  Det ideala vore att du jobbar och lyckas pricka in ALLA lågtryck. Och däremellan blir det högtryck. 🙂

 6. Drottningen skriver:

  Ja, eller så kunde jag vinna jackpot på lotto. Det skulle vara troligare. (det är egentligen ganska ironiskt, jag jobbar 64% och har haft samma schema i snart tio år, men jag har bytt nattgäng en gång så att mitt schema har förskjutits, så jag borde ju få fint väder ganska ofta. Precis som jag borde vara ledig för det mesta när det händer något roligt, men neeejda)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.