Den som söker ska finna

Är det någon som kan förklara vad det här ska vara bra för? Vem är det som ska hittas? Som många andra så undrar jag var den tredje statsmakten har varit under det senaste året.

Ju mer jag tänker på det, desto mer börjar jag misstänka att avlyssningen är målet och inte ett redskap, för som sagt, det är väl ingen som på allvar tror att de som eventuellt är ute efter nationen Sverige inte vet hur man kommer runt sånt här? Och om du och jag begriper att man inte fångar några elakingar på det här sättet så begriper förmodligen våra vänner i ledande position det också, och vad är då grejen?

Nästa gång Sverige slår sig för bröstet om demkrati och frihet för att sen gnälla om andra länder som inte följer de mänskliga rättigheterna så kan det vara en idé att fundera lite över de mänskliga rättigheterna. Ur hjärtat har pekat oss latmaskar som inte orkar leta själva rakt till kärnan. Personlig integritet hör tydligen inte längre en rättighet i Sverige, så låt oss alla skita med öppen dörr och sätta upp deklarationerna på en stor anslagstavla på torget så att alla kan se vem som har renast mjöl i påsen. För du har väl inget att dölja?

Jag råder er alla att åtminstone leta information och tänka efter så att ingen i efterhand säger ”men jag visste inte, jag hade ingen aning”. Ha en aning åtminstone. Även om media så tydligt lyser med sin frånvaro så gör bloggosfären inte det. Det räcker faktiskt med att ta det som står med en nypa salt för att bli illamående och bekymrad.

Edit: Andra sidan har skrivit klokt och begripligt om det hela. (om jag begriper gör du det också)

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Den som söker ska finna

 1. Pingback: opassande » Blog Archive » 14 dagar kvar tills riksdagen sviker svenska folket

 2. Pia skriver:

  Ju mer jag sätter mig in i det här vansinnet, ju mer jag läser och ju mer jag förstår – desto mer illa berörd blir jag. Faktiskt riktigt illamående.

 3. Ante skriver:

  Visst blir jag illamående… så in i helvete spysjuk att det göront i hjärtat, men det är inte bara på grund av maktmissbruk. Folks ”ta hand om sig själv” mentalitet når nya höjder varje dag som går, och gruppen som inte är förmögen att göra just detta lämnas vind för våg. Jag tror att detta också är en bidragande orsak till att makten kan utföra denna nerrustning av demokratin utan att befolkningen reagerar, man ser inte sin egen plats i sammanhanget.

  märkligt nog, att hålla sig för sig själv, blir fallet för rätten att behålla något för sig själv.

 4. Pingback: Vem är knäpp? » Teflonminne

 5. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Mer om FRA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.