Mer om FRA

Nu har Aftonbladet vaknat i FRA-frågan och då kan man väl gissa att Expressen snart följer efter. Själv börjar jag att känna mig som en tjatig papegoja och har inte så mycket mer att tillägga förutom att rekommendera folk att läsa en massa som andra har skrivit.

Anna Troberg har skrivit många begripliga inlägg om FRA-förslaget den senaste tiden, Andra sidan likaså. Enligt min humla har länge stångat sig blodig i sitt missnöje och Ur hjärtat tänder nästan eld på sig själv efter att ha läst på. Opassande räknar ner dagarna samtidigt som Teflonminne börjar fundera på om han inte förlorat förståndet.

Andra har vaknat till efterhand, så även jag. Det ska erkännas att jag till en början inte hade lust, inte orkade, helt enkelt inte kände för att bry mig, men någonstans måste man dra gränsen och kamma till sig helt enkelt. Man kan inte skylla på att det är svårt att förstå och att andra vet bättre hela tiden.

Det blev ganska mycket länkhorande här, men det är för att jag verkligen vill att ni andra också ska läsa och jag råder er till att om ni nu går in på någon av de andra bloggarna så passa på att klicka runt och läs lite mer, för de flesta har skrivit mer och bland alla kommentarer till inlägg så finns andra, som också har skrivit tänkvärda saker.

Det är i mångt och mycket det här som är så fantastiskt med internet, det är inte någon politiker som står och säger blablabla och sen ska vi tro på det fast vi inte förstår (vilket inte är så konstigt, eftersom just politiker är experter på att prata mycket, men inte säga något), utan det är vanliga människor, som du och jag, som har kunnat säga vår mening och berätta vad vi tycker för alla som kan tänkas ramla in.

Bortom fikarummet på jobbet och insändarna i lokalpressen. Visst vill vi behålla vårt virtuella smörgåsbord där precis alla (även puckon, men puckon måste ju också få tycka saker) kan göra sin röst hörd?

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

23 svar på Mer om FRA

 1. Pia skriver:

  Jag hade också tänkt skriva ett liknande inlägg, men nu har ju du och Falkvinge redan gjort det. Jag får helt enkelt länka till er. 🙂

 2. erik skriver:

  om du är engagerad men lat, använd denna – en mailgenerator till samtliga riksdagsledamöter och tidningar

  http://www.argumentera.se/FRA-lagen.php

 3. Drottningen skriver:

  nejdå, skriv på 😉 Jag vet t ex att jag har läsare som normalt sett inte alls läser bloggar, det är egentligen för dem jag skriver de här inläggen. Om du också har såna läsare så är det ju bara bra om du också skriver och så kanske de läser lite mer. Ringar på vattnet och så, du vet

 4. enkla z skriver:

  Rosetta (Anna Troberg), Opassande och Joshen ska ha stor cred för bevakningen och tjatet som förhoppningsvis får riksdagsledamöterna att vakna,
  eftersom det tydligen inte får grundlagsbevakarna att göra det..

  Varför är JK Göran Lambertz så tyst förresten?

 5. Mary skriver:

  Nu blev jag lite nyfiken – länkhorande? Twinglyhorande har jag hört talas om. Men jag trodde att hela vitsen med att få fart och omlopp i bloggosfären var att just länka till varandra. Jag gör det jättemycket och generöst. Tycker att det är positivt att ge andra cred för det de skrivit. Men man kanske kan se på saken på olika sätt.

  Hur som helst Drottningsylt nu hamnar du i min bloggrulle. För jag gillar det du skriver.

 6. Drottningen skriver:

  Mary: ja, det är klart, men när man skriver ett inlägg enbart för att länka vidare utan att ha något att säga, då länkhorar man ju lite. tycker jag. Hur som helst så är du min bästis för dagen, för jag gillar att du gillar det jag skriver 😉

 7. Drottningen skriver:

  nu fick jag prestationsångest. hur ska det här sluta?

 8. drf skriver:

  Drottningen: Haha fan också, det eviga problemet med att blogga, dessa förbannade LÄSARE som ska komma och kommentera. VA VA VA? Vad är det för stil? Brrr.. shame on you!

 9. Drottningen skriver:

  drf: ja, vissa av oss måste ju vara rädda om de vi har. Förvinner två så tappar man halva styrkan 😉

 10. Robert skriver:

  Man får väl ändå hoppas att det blir nedröstat för att undvika en till IB. Speciellt med tanke på maktfullkomligheten inom svenska myndigheter idag. (Jag tänker givetvis på 2007 års debatt om prostitution och div. andra socialdemokrater. det finns även fler exempel på olämpligt överförmynderi från myndigheter)

  Drottning, OT: jag får prestationsångest då jag ser folk som bloggar mer än en länk, dvs. det jag klarar av 😉

 11. Drottningen skriver:

  Robert: Visst är det hemskt? Till mitt försvar ska sägas att jag inte brukar ha med så många länkar. Tror jag. Själv är jag oftast för lat för att klicka på andras länkar dessutom. Jag borde faktiskt skämmas.

 12. Robert skriver:

  Jadu. något som inte hjälper är sättet man marknadsför FRA lagen. Det förutsätts att ”fula gubben” eller ”Sven Svensson, stryparn från sörmland” kommunicerar sina handlingar till andra.. intressenter i sin ”sak” .

  Men. ända sättet att stävja vansinnet är hårt förebyggande arbete.
  Och såklart marknadsförs det på lägsta nivå i.e ”Ska inte någon snälla tänka på barnen” gemene svensk är nog i ett av två läger, antingen vill de inte skapa vågor eller så är det så simpelt att de faller på billig retorik.

 13. Robert skriver:

  och såklart menar jag ”enda” och inte ”ända” som i rumpa. SKÄMMES 🙁

 14. Pingback: opassande » Blog Archive » 6 dagar kvar tills riksdagen sviker svenska folket

 15. Pingback: Stoppa FRA-lagen - den gäller även dig! « WitchBitch

 16. Pingback: Molnen hopas at andra sidan

 17. Pingback: I huvudet på Svenssons! » Jonas: Ska storebror få göra hur som helst??

 18. Pingback: Törnebohms Hotspot » Blog Archive » FRA-lagen 17 juni närmar sig

 19. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Varför får senildementmedia presstöd?

 20. Pingback: Gammelmedias avslöjanden « Basic personligt

 21. Pingback: Törnebohms Hotspot » Blog Archive » Rapport och media om FRA-lagen

 22. Pingback: I huvudet på Svenssons! » Jonas: Uppmaning till alla bloggare angående FRA..!!

 23. Pingback: Trottens Betraktelser » Argument mot FRA-lagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.