Det är för ditt eget bästa

En del människor undrar varför protesterna mot FRA-förslaget kommer just nu och menar att det är alldeles för sent att göra något åt det. Det må så vara, jag är inte lika optimistisk som Anna Troberg, med tanke på hur få som ens vågar säga ”jag tycker som du” på ett sketet personalmöte där någon tycker något annat än chefen så förväntar jag mig inte mer ryggrad från riksdagsledmöter. Jag är däremot van vid att slåss i motvind och låter mig inte nedslås av något så larvigt som att det inte skulle gå. Nej, det kanske inte går, men då har jag i alla fall försökt.

Man kan inte låta bli att bli lite fundersam över förslagets fantastiska fördelar när man läser artikeln i Expressen idag om spelet bakom kulisserna. Tillfälligheter? Skulle inte tro det, man hamnar inte i styrande ställning i Sverige genom att vara pantad. Man kan vara idiot, men knappast trögtänkt. Och det är klart, det är ju synnerligen lämpligt att rösta igenom en oviktig skitlag just under ett stort sportevenemang när folk bara är intresserad av hur många mål Zlatan gör och om ölen räcker hela matchen. Bara det att det inte rör sig om någon skitlag.

Men det är klart, det är ju för mitt eget bästa. Jag, och vi andra medborgare i Sverige ska skyddas från ”yttre hot”. Ingen vet dock riktigt vad dessa yttre hot består i, men de finns, och vi har inte blivit informerade om dessa eftersom vi då skulle bli rädda och så kan vi ju inte ha det. Eller så har man valt formuleringen ”yttre hot” för att det ger större tolkningsfrihet än ”yttre militärt hot”, lite som när jag i min ungdom åkte till Ryssland och blev stående i tullen under lång tid med mitt suspekta pass, som visserligen var svenskt, men namnet.. åh herregud, namnet! Yttre hot som sagt. (jo, jag fick komma in, på den tiden var elakingar typ solglasögonprydda agenter och inte små tjejer med långt hår. Jag såg väl inte så farlig ut antar jag och dessutom är min kriminella meritförteckning obefintlig, men jag är säker på att de kollade noga)

Egentligen är det inte själva lagen som jag blir mest upprörd över, utan det som tänder varningslamporna hos mig är det här smygandet. Det kan påstås hur länge som helst att man gått ut med det i god tid, men alltså, jag ser på nyheterna varenda dag, lokalnyterna landet runt på nätterna när jag jobbar, jag läser åtminstone 5 dagstidningar varenda dag, men just de dagarna när man tagit upp det så måste jag ha missat alltihop då?

Som med det här eu-fördraget som Irland röstade om nyss, jag vet mycket väl att de röstade och att om de sa nej så skulle det bli katastrof för hela EU eftersom alla måste med. Kan någon berätta för mig vad det där fördraget handlar om? Det står nämligen ingenstans, men det är dåligt om det inte går igenom.

Nejdu mitt lilla gull, det är något lurt med det här och det luktar ruttet.

Edit: Hittade just det här på Svd och blir lite rörd liksom. Ja, bloggarna är förbannade. Onekligen. Internet är verkligen osannolikt fantastiskt.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

20 svar på Det är för ditt eget bästa

 1. Pingback: I huvudet på Svenssons! » Jonas: Uppmaning till alla bloggare angående FRA..!!

 2. Pingback: Bloggosfären skriver historia « Christian Engström (pp)

 3. Pingback: Skrämmande! « My Weblog

 4. Pingback: opassande » Blog Archive » 2 dagar kvar tills riksdagen kan stå upp för svenska folket

 5. max skriver:

  förtroende är bra — kontroll är bättre, mera kontroll av allas e.mail helt ok ,stoppa brott på alla sätt,se till att även dom rika betalar sin tv.licens å inte har penga på hemliga konto utan att betala skatt ,altså mera kontroll

 6. Pingback: Det rör på sig! « My Weblog

 7. Drottningen skriver:

  max: varför använder du en anonym hotmailadress? står du inte för dina åsikter? betalar du inte tvlicensen? Om du inte har något att dölja så borde du uppge åtminstone namn och telefonnummer. För din egen skull naturligtvis. Nu framstår du som suspekt, din kommentar har dessutom tagit vägen förbi Sveriges gränser.

 8. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Ett och ett halvt års kampanj kan bära resultat

 9. Pingback: Varför ska vi jaga spöken som inte finns? « WitchBitch

 10. Pingback: Var det inte för sent? « My Weblog

 11. Pingback: Enligt Min Humla » Mörk materia

 12. Pingback: Bloggen Bent - Blogginl

 13. Pingback: Tomas Tobé röstar fel om FRA, vem är förvånad? | joinsimon.se

 14. Pingback: Nordkorea har diktatur så därför inför vi det också! « My Weblog

 15. Pingback: Birgitta Ohlsson röstar | El Rubio talar

 16. Pingback: Om du känner en riksdagsledamot? | El Rubio talar

 17. Som jag skrev i ett eget inlägg för ett tag sedan: Varför är de så hemliga? Har de inte rent mjöl själva?

 18. Drottningen skriver:

  Daniel: Oj, vad roligt med en kommentar =) Mmmm… för att använda ja-sidans argument, har de ingenting att dölja så behöver de inte vara hemliga heller. Ergo: vad döljer de?

 19. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Två viktiga saker inför morgondagens FRA-debatt

 20. Pingback: Piece of The Mind» Blog Archive » Vem ska st

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.