Vem kompletterar vem?

Det är ju smått fantastiskt att bloggosfären faktiskt nämns i media fast det inte handlar om mode och skvaller, men att påstå att bloggarna har kompletterat vanliga medier var väl att slå sig själva på bröstet lite väl mycket va? Snarare så att media har kompletterat bloggosfären i just den här frågan.

Visserligen är många formuleringar uppenbart lånade av olika bloggar och alltför sällan framgår just detta, men att som i den länkade artikeln skriva om att bloggarna leder visar ju ändå att vi gjort ett avtryck. Det är väl klart att det inte är lätt att skriva något nytt när tusentals blogginlägg redan har skrivits om saken. En variant då vore ju förstås att maila lämplig bloggare och helt enkelt fråga om man får publicera valt inlägg i pappersupplagan, mot sedvanlig ersättning naturligtvis. Det kan inte vara så svårt, man ersätter ju folk som tipsar om nyheter så varför inte göra lika här?

Dels så skulle fler människor få upp ögonen för bloggosfären bortanför modebloggarna och Rosing, men framför allt så skulle traditionella media och bloggare kunna stå på samma sida. Många bloggare sitter trots allt på en oerhörd kunskap och är dessutom ganska påhittiga när det gäller att ta reda på saker, något som media inte är fullt lika bra på alla gånger.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vem kompletterar vem?

  1. Pia skriver:

    Du tänker så bra.

  2. Pingback: Bloggosfären skriver historia « Christian Engström (pp)

  3. Gester skriver:

    …och skriver bra.

  4. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Två viktiga saker inför morgondagens FRA-debatt

  5. Pingback: Piece of The Mind» Blog Archive » Vem ska st

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.