Fula fiskar i vassen

Äntligen börjar media skriva om samma farhågor som vi andra har skrivit fingrarna blodiga om den senaste tiden. Alldeles för sent tycker jag som är övertygad om att det på varenda redaktion har suttit någon klurig människa som har funderat och anat ugglor på tapeten. Av någon anledning har man valt att inte skriva och alla orsaker jag kan komma på känns nästan löjligt konspiratoriska, men jag är säker på att om bloggarna inte hade exploderat så hade artiklarna vi kan läsa nu aldrig blivit publicerade. Till slut blev det helt enkelt ohållbart att ignorera oss allihop.

Enligt propositionen ska FRA även uppmärksamma information kring ”försörjningskriser, ekologiska obalanser, miljöhot, etniska och religiösa konflikter, stora flykting- och migrationsrörelser samt ekonomiska utmaningar i form av valuta- och räntespekulationer

Detta går att läsa i dagens DN, och jag kanske är dum och förstår dåligt nu igen men har vi inte redan olika instanser som håller reda på fattigdom, miljö och allt det där? Och på vilket sätt har valuta- och räntespekulationer med det här att göra? Mig veterligen så är dessa spekulationer ett brott och vid sådan misstanke finns alltså inget hinder för att en avlyssning ändå skulle godkännas.

Vi vet det här, jag är övertygad om att våra politiker också vet det här. En del av dem känner också till den egentliga anledningen till att den här lagen borde röstas igenom. De flesta som ska rösta vet det nog inte och vi gör det definitivt inte, men misstanken om att dessa ”yttre” hot bara är en luddig omskrivning växer för varje dag.

I Expressen kan man dessutom läsa om hur FRA-lagen skulle hindra forskningen och vi får dessutom exempel på hur just detta har skett i andra så kallade demokratiska länder. Forskningen som alltså betalas ur samma kassa som FRA, samma forskning som vi faktiskt behöver idag för att åtminstone försöka förstå segregation till exempel.

Skulle man vara paranoid så skulle man kunna tänka sig att forskningen genom den här lagen inte kommer fram till några obehagliga sanningar överhuvud taget. Obehagliga för våra styrande politiker alltså, att peka ut muslimer som satans avkomma gynnar snarare Sverige eftersom vi då antagligen får en extra klapp på huvudet av vår storebror i väst.

Bara spekulationer som sagt, men det är inte utan att man undrar vad som händer med gymnasieynglingen som får för sig att göra ett specialarbete om någon terroristgrupp. Naturligtvis så blir han antagligen friad så småningom, men han är ju ändå märkt.

Om man dessutom har syrrans grannes inlägg om kommande regeringar i åtanke blir det hela än mer olustigt. Redan nu drar sig människor för att säga vad de egentligen tycker, tänk på valfritt möte på jobbet bara för att ta ett nära exempel, men hur ska det då bli sen?

Anna Troberg undrar också vad som ligger bakom och Josh försöker hitta någon slags logik i det hela. Jag gissar att x-faktorn är en riktigt ful fisk som vi inte vill ha.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

12 svar på Fula fiskar i vassen

 1. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Två viktiga saker inför morgondagens FRA-debatt

 2. Peppe skriver:

  Ja, ni ska all heder för ett intensiva bloggande och jag är övertygad om att utan det så hade det inte blivit någon större uppmärksamhet i gammelmedia. Sen tycker jag nog att SvD har gjort bättre ifrån sig än de flesta.

 3. Pingback: Piece of The Mind» Blog Archive » Vem ska st

 4. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Där rök FRAs tredje och sista liv

 5. Pingback: Inte konstigt att SD kommer in i riksdagen. | El Rubio talar

 6. Pingback: opassande » Blog Archive » 1 dag kvar tills riksdagen kan stå upp för svenska folket

 7. Pingback: Erik Laakso | På Uppstuds » Jag polisanmäler FRA

 8. Pingback: SILENTIUM! ATT STÅ ANSIKTE MOT ANSIKTE MED OSÄKERHET-LEX ORWELL « OSÄKERHET OCH TYSTNANDET

 9. Pingback: Rätt ska vara rätt det får inte bli fel « WitchBitch

 10. Pingback: DEN NARCISSISTISKA POLITIKER-KULTUREN, LEX ORWELL « OSÄKERHET OCH TYSTNANDET

 11. Pingback: TRAFIKANTBRUS OCH ASSISTANS FRÅN TINDRA66 « OSÄKERHET OCH TYSTNANDET

 12. Pingback: TRAFIKANTBRUS OCH ASSISTANS FRÅN TINDRA66 « OSÄKERHET OCH TYSTNANDET

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.