Till Fredrick Federley

Jag har som sagt följt debatten idag och kommer så göra tills det är dags att åka till jobbet. I ren frustration har jag skrikit åt skärmen ibland och nickat ibland. Jag trodde väl aldrig att jag skulle vara rörande överens med en vänsterpartist till exempel, men Alice Åström säger det jag tänker.

Alldeles nyss såg jag Fredrick Federley tala och ingen som såg honom kan väl ha undgått att beröras av hans vånda. Det gör mig ont att se honom med partipiskan vinande över ryggen och jag förstår faktiskt hans val att yrka på återremiss även om jag inte håller med. Det är för mig uppenbart att han och centerpartiet inte alls är eniga i den här frågan. Om så vore så skulle Federley knappast stå med gråten i halsen och staka sig igenom sitt tal.

Men jag förstår honom som sagt. Det jag önskar är däremot att han, han som våndats offentligt ska orka stå upp en liten stund till, att han med publikens stöd orkade resa sig och säga nej! Jag är nämligen övertygad om att om han gjorde det, så skulle han få med sig fler än de tre som krävs.

Det är klart att han efter det förmodligen inte är välkommen hos sitt parti längre, för det verkar tämligen uppenbart att den här frågan är så pass viktig för Alliansen att man är beredd att offra sitt fortsatta förtroende för att få igenom lagen, och då passar det sig inte med en fjolla som vägrar att foga sig.

Men vet du Fredrick, jag är lika övertygad om att du i nästa val skulle bli personligt invald igen även om du blev tvungen att byta parti. Jag skulle dessutom kunna sträcka mig så långt som att säga att om du orkade stå upp bara lite till så kommer du i en framtid inte alltför långt borta kunna titulera dig minister. Faktiskt.

På samma sätt så vill jag påstå att Alliansen är körda. Detta oavsett utgången imorgon. Det sista halmstrået är naturligtvis att vår statsminister kliver in och säger ”Okej, jag har lyssnat på folket, mina väljare, därför lägger vi ner det här”, men nu har det gått så långt att jag ställer mig tveksam till att ens det hjälper. Det är synd, för jag tror att de hade kunnat göra mycket bra saker för Sverige, men inte på bekostnad av vår personliga integritet.

Som sagt, jag känner med dig Fredrick, det gör jag, men jag känner mig ändå tvungen att be dig stå upp en liten stund till. Inte vill du tillhöra ett parti som låter sina ledamöter gå upp i talarstolen med gråten i halsen? Jag är säker på att det finns partier som tar emot dig med öppna armar, och i nästa val kan jag till och med tänka mig att ge dig mitt kryss.

Men då måste du orka. Så att Annie, Birgitta och de andra orkar följa dig. Du är ju inte ensam även om de vill att du ska tro det och du antagligen känner dig ensam just nu.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

12 svar på Till Fredrick Federley

 1. Pingback: Enligt Min Humla » Är det här demokrati?

 2. Belfagor skriver:

  Jag hoppas in i det sista att Fredrick orkar stå emot så att andra kan följa hans exempel. Går nya FRA lagen igenom så är det som en gång var ett underbart land under. Jag är personligen inte villig att ge upp min personliga integritet för en hetsjakt på ”terrorister” som dom så fint kallar det.

 3. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Analys av läget: Centern förråder värst

 4. Pingback: Snygg taktik men jag går inte på det « WitchBitch

 5. Pingback: Äcklad « Basic personligt

 6. Pingback: deep.edition » De viktiga dagarna

 7. joanna skriver:

  helvete. en miljon svenskar har inom loppet av ett par dagar engagerat sig, inte räcker det med en fem-minutersplan för en extra ombudsman!

  riksdagen står föraktfullt och pissar på hela svenska folket.

 8. Pingback: Karl Sigfrid röstar nej? En svensk frihetshjälte? | joinsimon.se

 9. Pingback: Livs levande RSS « Basic personligt

 10. Pingback: Det är dags att emigrera « WitchBitch

 11. Så du gick på Federleys manöver? Tårarna är ju bara smink. Hans vånda var inte ”väljarna”, hans vånda var hans karriär.

  Federley är direkt ansvarig, tillsammans med Annie Johansson, för att lagen gick igenom.

 12. Drottningen skriver:

  micke: njae, jag är övertygad om hans vånda, men det är klart att han är ansvarig. Han lät sig köpas helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.