Tack Camilla

Voteringen är klar och resultatet blev det förväntade. 67 ledamöter var frånvarande. Var var ni?

Naturligtvis är jag besviken trots att jag inte är förvånad. Trots att jag just nu känner mig dränerad på ord och ganska matt så vill jag ändå lyfta fram den som gjorde det Federley och Annie Johansson pratade om att göra, men aldrig gjorde. Birgitta Ohlsson som lovade att rösta la ner sin röst istället. Jag antar att hon tycker att förbudsskyltarna mot sexköp var viktigare än människors integritet helt enkelt. Att lägga ner sin röst som hon gjorde är inte samma sak som att protestera, det är samma sak som att hålla med.

Det finns en hjälte i det här. En enda ur alliansen röstade nej, alla andra fogade sig trots att de alltid talat om individens frihet och rätt till integritet. Nu vet vi att den integriteten är inte värd mer än att få vara med i den fina klubben i riksdagshuset. Nåja, njut av er tid där, för den lär inte bli längre än max till nästa val.

Men jag ska inte gnälla. Det finns en hjälte som sagt. Camilla Lindberg heter hon och just nu tycker jag att hon är den enda som kan gå ut ur riksdagshuset med rak rygg.

Hon har inte gråtit ut i pressen trots att hon säkert fått känna av piskan lika hårt som de andra. Hon har helt enkelt gjort det hon fått förtroende av folket att göra, till skillnad mot de som bara pratade om att göra precis det. Som ensam borgerlig ledmot kan hon se sina väljare i ögonen.

Camilla, du har min djupaste respekt. Tack! Jag har inte ord som räcker till, men för mig och säkert många med mig är du en folkets hjälte. Det brukar sägas att folket glömmer, och det må vara sant, men det är lika sant att bloggare är envisa och långsinta jävlar. Vi glömmer inte.

Än en gång Camilla, tack! Du är en stjärna. Något ensam på stjärnhimlen, men en stjärna lyser upp betydligt i ett kompakt mörker.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

24 svar på Tack Camilla

 1. Jessika skriver:

  äh federley. förut höll jag på att skriva Fegerley. Jag hoppas att de som uteblev och de på den borgerliga sidan som röstade ja drabbas av evig otur.

 2. Drottningen skriver:

  ja. Jag jobbar på att bli optimistjävel så jag tänker surt och försöker skriva lite mindre surt, men ja.. allt du kan komma på som passar håller jag med om.

 3. Jessika skriver:

  Det här är så pass diplomatiskt det blir. Öppnar jag käften på riktigt så kommer jag inte kunna sluta ösa svavel så just den biten kan vi hoppa över.
  ”Jag VILLE rösta nej.”
  Jamen du GJORDE inte det och därmed är saken den. Federley och övriga kan gnälla för någon som bryr sig. Fast tydligen tycker man synd om dem och jag har ingen aning om varför.

 4. Drottningen skriver:

  Ja. Jag mailade Camilla alldeles nyss och tackade. Hon lär inte få det roligt i partiet framöver.

  De där 67 som inte ens var där då? Av en tillfällighet röstas lagen igenom under fotbollsem när Sverige spelar, precis innan sommaruppehållet i riksdagen, och då ett förslag som man tydligen svängde ihop på ett par timmar Jojo.

 5. Besökaren skriver:

  Jag mailade också Camilla nyss. Arma människa, hon kommer att bli ihjälkramad 🙂
  Men faktum är att hon inte är den enda som kan gå rakryggad ur riksdagshuset. Åtminstone (mp) har varit emot hela skiten från början. Det smärtar mig att säga det, men idag kommer ljuset faktiskt från vänster.

 6. Alexander skriver:

  Om det nu inte blir något annat som stoppar detta, ska det bli intressant att se vad som händer vid ett eventuellt (givet?) maktskifte.

  Jag skulle nog kunna sätta en slant på att FRA-lagen helt plötsligt kommer att ses som en snäll farbror som tar hand om oss, av de som denna gången röstade emot, och absolut inget som behövs rivas upp.

  Någon som sätter emot?

  En annan sak. Camilla Lindberg. Där är i alla fall en av våra 349 riksdagsledamöter som inte är en ryggradslös kappan-efter-vinden karriärist.

  I övrigt är det väl tyvärr som man brukar säga, att politiker blir politiker för att dom vill ha makt, inte för att dom borde bli det. Det är onekligen ett mycket starkt bevis för detta påståendet som vi ser just nu.

 7. Nisse skriver:

  Jessika, sossarna är egentligen för FRA-lagen och ligger faktiskt bakom den men röstade nej eftersom
  1) de röstar aldrig för förslag lagda av andra även om de håller med
  2) de ville låta de borgerliga få ta all skiten
  Det är alltså inte rättvist av dig att begränsa dig till de uteblivna och de direkta ja-sägarna… (även om jag inte håller med om olycksönskandet heller)

  Personligen har jag mycket större respekt för de nej-sägare som inte orkade stå emot mobbingen än de falska nej-sägarna som tänkte ”ja” men röstade tvärtom av oärliga skäl för egen vinnings skull…

 8. Drottningen skriver:

  Besökaren: jo, jag vet, men för mig sitter sossarna, vänstern och mp mer eller mindre ihop och eftersom sossarna så duktigt påbörjade arbetet så är jag övertygad om att lagen hade gått igenom senare ändå, fast med ombytta roller så att säga. Nu har det ju dessutom blivit jävligt enkelt för sossarna och gänget att säga nej. Inte kommer de riva upp lagen om de vinner valet direkt.

  Men ja. Det kändes lite knepigt för mig att erkänna att Alice Åström har rockat stenhårt i två dagar tex. Hon är ju..vänsterpartist!

  Camilla lyser dock starkast för att hon har uppenbarligen stått emot samma piska som sina gelikar, men hon stod pall. Det är ju lätt att vara tuff när man har chefen bakom sig, inte så lätt när man är ensam;)

 9. Drottningen skriver:

  Alexander: Ja, det är ju intressant att lagen kunde röstas fram efter de senaste dagarnas avslöjanden. Om man dessutom lägger till att SD plockar väljare och antagligen kommer att få ännu fler sympatisörer nu så blir ju framtiden intressant. Förmodligen otäck, men intressant.

  Nisse: Jag hade kunnat respektera nejsägarna som inte orkade stå emot om de åtminstone hade sagt rakt ut att ”jag orkar inte längre” istället för att rapa samma jävla dynga som de andra. Dylikt småbarnsbeteende inom riksdag/regering kommer snarare att eskalera om det göms undan av till och med de utsatta. Nu vet de säkert vilka de kan tukta. De som gått ut och varit starkt kritiska innan och sen vänt har ju dessutom bränt sig själva i båda ändar. Väljarna vill inte ha dem eftersom de inte är pålitliga, partiet kommer aldrig ge dem uppgifter av vikt eftersom de inte är pålitliga. Starkt jobbat. Verkligen

 10. Besökaren skriver:

  drottningen: Jag måste säga att just Alice Åström rockar rätt ofta. Jag tycker sällan som hon, men hon känns hederlig till skillnad mot de flesta av hennes partikamrater. Och har det ju tyvärr visat sig idag, till skillnad mot alla utom en i ”vårt” lag 🙁

  Blommogramidén är kanske inte så dum (förresten har jag läst ikapp om vad Camilla L mer har haft för sig – och ja, hon rockar sannerligen!)

 11. Drottningen skriver:

  Besökaren: Jag lämnade laget efter att ha lyssnat på statsministern igår. faktiskt. nu tillhör jag bara leksand 😉

 12. Jenny skriver:

  Luften gick ur oss härborta (på andra sidan tokstan) men vi försöker se något positivt i det hela. Hm. Emigrera? Camilla är dagens otacksamma hjältinna och jag hoppas hon får fortsätta sin politiska bana. Hon gjorde det en folkvald politiker ska göra; lyssnade på sina väljare. De andra nickedockorna med skygglappar vill jag inte höra talas om igen. Hoppas alla juridiska instanser som kan- och alla andra med, överklagar, anmäler och allt vad det nu är så regeringen får stå till svars för sin förföljelsemani.

 13. Drottningen skriver:

  Jenny: jag tror att luften gick ur ganska många. det är okej, det har varit en intensiv period och det kanske är läge att tänka efter och vila ett slag. Inte kan jag tänka mig att det skulle vara slut här. Själv är jag så trött att jag mår illa nu, men jag är för trött för att somna också. Galet. Och så denna frustration på detta.

 14. Jenny skriver:

  Det är samma sak här. Ägnar dödtimmarna åt att läsa på om kryptering och lägger in filter för mig själv så jag inte ska _råka_ surfa in på sidor som garanterat kommer fastna i deras förbaskade filter. Onödigt säkert, men just nu känner jag mig omåttligt paranoid och utless på det svenska rättsystemet, eftersom riksdagen bekräftade idag att i Sverige är alla skyldiga till brott, utan att ens misstanke föreligger.

 15. Peder Graas skriver:

  http://shithitthefan.blogspot.com/

  Källa: Dagens Nyheter 17 oktober 2006.
  Fredrik Reinfeldt uttalar sig om de två egyptiska medborgare som 2001 med CIA:s hjälp avvisades till hemlandet, där de utsattes för tortyr.
  Källa: Sveriges Radio P1, Studio Ett, 12 december 2004, kl. 17.00-17.45.

  …jag är också beredd på att skriva under på att Sveriges del i kampen mot terrorismen kommer att tänja en del gränser … eh … för vad vi än så länge uppfattat vara korrekta sätt att agera.

  Det finns legal grund för detta. Jag tror att svenska folket [ska] ställa in sig på att det kan hända igen.

  Både att utländsk säkerhetstjänst opererar på plats i Sverige.

  Och att det kan ske avvisningar till länder som använder annat än allmän domstol för att pröva skuldfrågan. … eh … Och ibland kan det vara bra att vara rak över det, snarare än det vi har upplevt, tycker jag, för att försöka … eh … komma undan diskussion i den här frågan.

  Nu vet ni va han menar!

  tips kolla in min blogg har info om FRA + annat de sysslar med bakom era ryggar

  hur de rösta ..

  http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3158&guid=%7B0E3EEB46-2D55-4810-A44C-58DD7F4E9606%7D&sort=3

 16. Pingback: Enligt Min Humla » Blommor till folkets hjälte

 17. Jessika skriver:

  Nisse:
  Jag har inte sagt att socialdemokraterna har hanterat saken vidare bättre. Det var ändå under Bodström som förslaget seglade upp. Men att en _borgerlig_ regering med allt prat om liberalism som ska skydda den enskilde från ingrepp från stat etc., det är faktiskt helt jävla obegripligt.

 18. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Striden fortsätter: Bananrepublikfest den 2 juli

 19. Pingback: Feghet, hyckleri och svek rättfärdigar inte hot « WitchBitch

 20. Pingback: Vad kan man göra? | Svensson

 21. Pingback: Besviken » Teflonminne

 22. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Veckans lottodragning

 23. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » En gravad hund i plånboken

 24. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Lästips

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *