18 juni-rörelsen

Själv kan jag inte komma förbi frasen ”fy fan vilka jävla as”, men det är ju inte så konstruktivt, men jag skyller på min brist på sömn som har belönats med huvudvärken från helvetet i kombination med den mentala huvudvärken som voteringen igår har gett mig.

Blogge däremot, han är visserligen förbannad, men han hittar orden. Läs det!
Inbilla dig inte för ett ögonblick att FRA-lagen är till för vår skull. Det är något helt annat som ligger bakom och att som politiker använda bomber i Storbrittanien och 9/11 som exempel är bara sorgligt. Om de nu inte menar att vi tillhör Amerikas förenta stater förstås.

Hur många terrordåd har begåtts mot Sverige?

Hur många svenskar (soldater borträknade, åker man till ett krigsdrabbat land som soldat som måste man faktiskt räkna med risken att förlora livet. Det ingår liksom i arbetsbeskrivningen) har fallit offer för terrorism?

Vad menas med ”yttre hot”? Det är frågan som ställdes i riksdagen gång på gång utan att besvaras.

Att dessutom försöka lugna mig genom att säga att inrikes kommunikation inte kommer att avlyssnas är ju bara trams. Jag är inte särskilt kunnig inom kommunikation över huvud taget, men jag vet att icq knappast har eller tänker skaffa någon server i Sverige. Mina privata samtal med mina kompisar blir alltså utrikes kommunikation. Jag vet inte heller hur det är med servern som mina mail hamnar på eller för all del vilken väg mina telefonsamtal tar.

Alltså måste jag hela tiden ha i åtanke att någon kanske lyssnar. Minns panoptikon som jag skrev om nyligen. Bara vetskapen om att man kan vara bevakad ändrar vårt beteende och då behövs det inte ens särskilt många väktare.

Inte nog med att vår integritet är ett minne blott, vi får dessutom betala för det. Jag är säker på att de forna öststatsledarna hade blivit djupt imponerade av våra politiker. Tänk att kunna vakta sina medborgare och dessutom få dem att betala för det själva!

Och eftersom Telenor utgår från att regeringen skyddar min integritet så måste jag se mig om efter en annan mobiltelefonoperatör. Inte för att jag ringer särskilt ofta eller länge eller tror att FRA bryr sig om mig, utan för att jag redan nu kan räkna ut att om man vill se ett mystiskt mönster (för de lyssnar ju inte, de kollar efter mönster. Hur kan de se ett mönster utan att kontrollera mig?) så gör man det. Någon som har förslag på ny operatör?

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

12 svar på 18 juni-rörelsen

 1. Jessika skriver:

  det kan inte jag heller, fast jag har värre invektiv på lut.
  det är därför jag ska baka bullar och ägna mig åt min balkongodling ett tag, för att a) få ner blodtrycket och b) tänka på något annat.

 2. Pingback: Behöver ett samhälle, en stat, skydda sig? | Svensson

 3. Perskull skriver:

  Det där med operatörsbyten tror jag faktiskt rent generellt på. Oavsett om det gäller att de erbjuder krypterings/anonymiserings tjänster eller något annat.

  Att det syns att det är ekonomiskt gynnsamt att stödja användaren och inte myndigheterna.

 4. drf skriver:

  Förslag på ny operatör? Skaffa bredband med oss. 😉

 5. Drottningen skriver:

  drf: fast nu var det en mobiltelefonioperatör jag letade efter, bahnhof ska kollas upp förstås, men mobiltelefonen och hemtelefonen då? Jag förstår ju bolagen som håller tyst, men att som telenor gå ut och säga ”ja, jo, men vi litar ju på staten” är så dumt, så dumt och jag har ju inget gott öga till dem sen tidigare heller (supportmässigt alltså), så dem kan man ju inte lita på längre

 6. Jessika skriver:

  Från bredbandsbolaget när jag efterfrågade deras policy i frågan:
  Precis som alla övriga operatörer måste vi följa svensk lagstiftning. Vi utgår ifrån att politiker/myndigheter kommer att införa lagstiftning med stor hänsyn till integriteten för våra kunder. Den övervakning som FRA kommer genomföra berör endast information som passerar Sverige gränser och som hotar rikets säkerhet. Bredbandsbolaget kommer inte agera polis och kontrollera vad våra användare gör i näten.

 7. Drottningen skriver:

  jessika: hmm… ja, det är ju de som äger telenor också. Jag vet inte om jag är så nöjd med det där svaret. faktiskt. (och då gillar jag ändå bredbandsbolaget)

 8. Perskull skriver:

  Har kollat upp Bahnhof förut, men den möjligheten finns ännu inte om man bor i Gävle.

 9. drf skriver:

  Perskull:
  Det är förvisso sant. :/

 10. elon skriver:

  Blogge bannar mig för att jag inte trycker som han.

  Hans definition av yttrandefrihet gäller inte inlägg på hans blogg. Kinainspirerat?

  Ack,ja stora ord och liten verkstad. Varför lyssna på dom som inte tycker som Blogge

  Hej Blogge det fria ordets härförare!

 11. Drottningen skriver:

  elon: Vad vill du att jag ska göra med den informationen? Om blogge inte vill leka med dig kan du ju starta en egen blogg där du bemöter vad du nu vill bemöta. det är ju inte så att du är tystad om du är bannad hos blogge. han bestämmer inte över internet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.