En ren tillfällighet?

En genomgång av hur ledmöterna i riksdagen röstade igår angående den nya signalspaningslagen visar att både Mona Sahlin och Thomas Bodström var frånvarande. Det är naturligtvis jättetråkigt att både Mona och Thomas var svårt sjuka, någon annan anledning kan jag inte tänka mig att det skulle finnas, särskilt med tanke på att jag hörde Thomas Bodström kritisera lagförslaget ganska grovt i en nyhetssändning för att par dagar sen.

För det kan väl aldrig vara så att de försöker hålla ryggen fri till nästa mandatperiod så att de slipper riva upp sitt eget gamla avdammade förslag?

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

8 svar på En ren tillfällighet?

 1. Jessika skriver:

  Bodström var tvungen att vara frånvarande, det var hans förslag från början.

 2. Drottningen skriver:

  tvungen? hade han fått gå raka vägen i fängelse utan att passera GÅ annars?

 3. Pingback: opassande » Blog Archive » FRA-frågan är inte död

 4. Jessika skriver:

  jag begriper mig inte på politik längre. om de vinner nästa val måste alla tidigare stödjare av den förbenade lagen (socialdemokrater) vara obefläckade, hellre frånvarande än behöva rösta. Tror jag.

 5. Drottningen skriver:

  ja, just. Men de är ju emot, det säger de ju nu så då måste det vara sant. 😉

 6. Bateman skriver:

  En sak är lite oklar: hade alltså 4 nej-röster från S, Mp eller andra kunnat stjälpa hela förslaget? Och om så, varför är det enbart vänstern som försökt profilera sig med frågan? Det finns, om jag förstår saken rätt, långt fler än Federley och hycklarligan som borde stå till svars…

  Frånvarande – Lackoniskt till tusen…

 7. Drottningen skriver:

  Bateman: Men S, MP och V röstade ju nej bara för att de kunde så att säga. Hade vi haft en ”röd” regering hade rollerna varit ombytta. Om frågan hade varit så viktigt för fler så hade knappast 67 tycken varit frånvarande.

  Låt oss inte glömma att det är Bodströms förslag från början.Men ja, självklart är det fler som borde sagt nej än Federley, grejen med honom är ju att han har profilerat sig som en integritetssnubbe. Det är antagligen därför folk är så arga på honom.

 8. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Heja Nima!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.