Till FRA

Jag vill på detta sätt anmäla mitt intresse som blivande medarbetare hos Försvarets Radioanstalt. Visserligen har jag inga specialistkunskaper vad jag vet och tidigare inlägg i min blogg visar ju tydligt vad jag tycker i själva sakfrågan, men lite skepticism är nog bara sunt i det här fallet.

I framtiden kommer oerhörda mängder information att passera FRA och en hel del ska arkiveras på ett säkert sätt, och det torde innefatta en hel del monotont ensamarbete. Många människor idag har ett stort behov av socialt umgänge, både privat och på arbetet och ur rent säkerhetsperspektiv så är det rimligen en risk och det är här jag kommer in i bilden.

Jag är väldigt bra på att sortera ut ointressant information och att arkivera det som är värt att behålla på säkra ställen. Dessutom är jag fullt tillfreds med att pyssla i ett stort arkiv och plocka fram information på begäran bara det finns en kaffebryggare och standardmjölk att tillgå. Att arbeta långa pass i tystnad och ensamhet passar mig perfekt då jag i normala fall inte är särskilt social. Faktum är att jag som säkerhetsrisk privat är näst intill obefintlig då jag knappt har några kompisar och de få jag har träffar jag nästan aldrig. Således spelar det ingen roll om jag råkar få veta känsliga saker, jag har ändå ingen att berätta det för.

Dessutom är jag av tysk börd vilket kan innebära att övervakning av medborgare finns som en dold genetisk talang hos mig och jag skulle gärna vilja utnyttja den och för en gångs skull vara riktigt bra på någonting.

För att min roll hos FRA inte ska röjas är jag beredd att även framöver behålla mitt nuvarande arbete på ett äldreboende, som cover så att säga. Genom mitt arbete har jag dessutom kommit i kontakt med människor från andra kulturer och även lärt mig lite syrianska och arabiska. Inget som jag klarar mig särskilt långt på ska erkännas, men tillräckligt för att jag ska kunna läsa av språkmelodin och höra skillnad på om det är en liter mjölk som ska inköpas eller två ton dynamit.

Ingen kommer någonsin att misstänka en undersköterska som inte gör något väsen av sig. Dessutom så förstår ni ju av mitt nuvarande yrke att jag är billig och har lärt mig att hushålla med resurser bortom möjligheternas gräns.

Om detta låter intressant kan ni höra av er. En mailadress går att hitta på bloggen och när jag svarar på er mail så är det inga problem för er att komma och hälsa på. Då kan min sambo dessutom svänga ihop en gudomlig rabarberpaj. Skicka ingen som är allergisk mot katter bara, för vi har en drös här och de fäller ganska mycket nu.

Med hopp om samarbete

Drottningen

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

13 svar på Till FRA

 1. För att vara sorgligt så var det riktigt roligt! 😀

 2. Drottningen skriver:

  Josh: Tror du de vill ha mig? 😉

 3. drf skriver:

  ”Dold genetisk talang”. 😀 Haha.

 4. Jessika skriver:

  Åh åh åh, jag har också tysk börd!!! Får jag vara med?!?? 😉

 5. Drottningen skriver:

  drf: är du avis? 😉
  jessika: Jag kan inte se annat än att vi borde vara en stor tillgång för dem.

 6. drf skriver:

  Drottningen:
  Lite. 😉

 7. Pingback: Enligt Min Humla » Sanningen bakom FRA-lagen

 8. Gester skriver:

  Äldreboende helt perfekt för FRA. De lär behöver någon på fältet som kan ta hand om de pensionerad FRA-anställda så de inte på ålderns höst får för sig att prata för mycket.

 9. Drottningen skriver:

  Gester: du är något på spåren. jag är expert på att ta hand om folk som pratar för mycket

 10. morrica skriver:

  Det låter som du vore precis den de söker, så dumma att de tackar nej till detta generösa erbjudande kan de väl ändå inte vara?

 11. Drottningen skriver:

  menar det. Dessutom är jag en mycket lojal anställd som vill arbeta på min arbetstid. Bättre än så blir det inte =)

 12. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Känns det verkligen bra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.